Mała Kawowa Apokalipsa

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ogonowa
Numer GG: 7589945

Re: Mokka, Frappe i Neska - Mała Apokalipsa

Post autor: ogonowa »

Ale Neska wielka! Wielgachna panienka ;)
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Uroslo sie babeczce :D....
Slicznie sa wszystkie, a remont- istne chamstwo tyle mam Ci to powiedzenia :D
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Zaraz idę paskudy wypuścić, to je wymiziam i wycałuję od Was ;)

Neska duża... czy ja wiem? Wciąż jest mniejsza niż pozostała dwójka. Ale urosła, to fakt :)

Telimenka, masz rację, chamstwo, nawet szczurów nie zapytaliśmy o zgodę, nie mówiąc już o konsultacjach w zakresie wystroju wnętrz ;D To dlatego chodziły potem takie nabzdyczone...
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
elusia

Post autor: elusia »

Nue jakie śliczne! wszystkie, wszystkie!

rozpieszczone baby;)
i co z tego?
Babli

Post autor: Babli »

Nue, dziewczyny jak zawsze piękne...! Ale ja najbardziej kocham Frappusia :D.
odmienna

Post autor: odmienna »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/649 ... e3e53.html tak. Dla prawdziwej damy, dobór torebki, to poważna sprawa. Kolorystycznie musi pasować; no i pasuje!
Śliczna jest apokalipsa w takim wydaniu :D
Awatar użytkownika
Nue

elusia - dzięki ;)

Babli - do Frapciusia i ja mam sentyment :) Ciągle jeszcze pamiętam, że strach ją było brać na ręce, żeby jej czegoś nie połamać, taka była chuda. I niemożliwie wystraszona. A dziś to taka pogodna, ufna kulka.

odmienna - a torebka jest moja :P Mocce pasuje, owszem. Najbardziej do koszmarnie brudnego ogona, ma dokładnie ten sam odcień ;D

Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Nue , a ciekawe jak ty wyglądałabyś , ciągle zajęta pracami rozbiórkowymi ?! :P Łatwo coś zarzucać biednemu zapracowanemu szczurkowi ...
Jak będę się przymierzać do wymiany pionu w łazience , przydałaby mi się do wstępnych robót :D
Wymiziać cały tercet ode mnie proszę . :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Nue

Nue , a ciekawe jak ty wyglądałabyś , ciągle zajęta pracami rozbiórkowymi ?! :P Łatwo coś zarzucać biednemu zapracowanemu szczurkowi ...
Unipaks, to możliwe, Mokka ma zawsze tyle spraw do załatwienia na wybiegu, że na głupie mycie już nie starcza czasu ;D

Chyba muszę kupić babom inny żwirek... Przedtem używałam Cat's Dreams, ale odkąd mają większą klatkę, zaczęło wychodzić trochę drogo, więc kupiłam taki 'no name' lokalnego producenta, 10 l za 13 zł. Pierwsze i drugie opakowanie było ok, natomiast żwirek z opakowania nr 3 zaraz po wyłożeniu do kuwety było bardzo mocno czuć... Sidoluxem do nabłyszczania podłóg z PCV :/ I to do tego stopnia, że wyciskało łzy z oczu. Mokka i Pomyluna jeszcze przez dwa dni po sprzątaniu klatki lekko porfirynkowały z nosa, a ja, jak ta cichociemna, zastanawiałam się, dlaczego! Cholera wie, z czego ten żwirek jest zrobiony... w każdym razie wracamy do Cat's Dream, albo im Chipsi Mais kupię, bo też jest po 10 l pakowana. A Pinia niestety w naszym zoologu nie ma :(

Ostatnio biegać się paskudom nie chce, tylko Neska rozładowuje energię na wszystkie możliwe sposoby. Wczoraj wylazła po rurze aż na kuchenną szafkę, niemal pod sufit, i, bardzo dumna z siebie, z lekkim poczuciem wyższości (co w danej sytuacji jest poniekąd zrozumiałe) obserwowała z góry miotające się po podłodze starsze koleżanki. Niestety, ten stan zadowolenia z siebie szybko minął, kiedy Neska zorientowała się, że nie ma pomysłu, jak zejść na dół ;D Na szczęście pańcia jak zawsze była w pogotowiu...

Awatar użytkownika
elusia

chodzisz do zoologicznego gdzie?:>

nue, idziesz na spotkanie slazakow?:> jest taki temat w pogaduchach
i co z tego?
Awatar użytkownika
Nue

Elusia, w Chorzowie niedaleko urzędu miasta, bo jestem tam codziennie przejazdem z pracy. Sklep jest nawet przyzwoicie zaopatrzony. W Siemianowicach mam do zoologa jakoś za daleko ;D

Odpisałam w pogaduchach :)

Awatar użytkownika
elusia

a. ja w Chorzowie to zielona jestem ^^ wiem gdzie rynek, wolności, i hardrock taki pub, choc bylam tam tylko raz ale tylko to kojarze . ;D hm myslalam, ze chodzisz tam do biedronki na głównym, bo ostatnio ktoś mi powiedzial ze tam jest i chcialam sie zapytac czy maja duzy wybor jedzenia ;d ale to sama sie kiedys przejade
i co z tego?
Awatar użytkownika
Nue

a. ja w Chorzowie to zielona jestem ^^ wiem gdzie rynek, wolności, i hardrock taki pub

elusia - jak idziesz w stronę hardrocka od rynku wzdłuż głównej ulicy, to masz skrzyżowanie, po prawej jest urząd miasta, a po lewej stronie skrzyżowania ten sklep właśnie. Mają dużo rzeczy z Herbal Pets i Emotion Beauty Vitakrafta na przykład. Ale raz pani podpadłam, bo przyszło dziecko po kołowrotek dla szczura i chciała mu wcisnąć taki za 50 zł, ale za mały, więc zwróciłam uwagę, że szczur w ogóle nie powinien biegać w kołowrotku. Dziecko spłoszyło się i uciekło, a pani miała w oczach dwa sztylety ;D

Chce ktoś czarnego sierściucha płci żeńskiej? Wiek: 2,5 miesiąca. Znaki szczególne: szaleństwo w oczach i żmijowe przesmykiwanie się po podłodze. Uwaga: ma supergłupie pomysły!!! Otóż:
Jak co wieczór wzięłam szczurasy ze sobą do łazienki. Ja się kąpię, a one szaleją. Do wczoraj sądziłam, że łazienka jest dla nich zupełnie bezpieczna, ale kochana Nesia uświadomiła mi, że niekoniecznie... Mieszkamy w starej kamienicy, niektóre rozwiązania architektoniczne są zupełnie kosmiczne, na przykład takie, że rury łazienkowe biegną w takich małych otwartych szybach, które mają połączenie z innymi mieszkaniami niekoniecznie w tym samym pionie. U nas szyb z rurą jest elegancko obudowany dyktą. Okazało się jednak, że można do niego wejść od dołu, po rurkach od CO, które biegną od podłogi do sufitu. W życiu bym nie pomyślała, że coś takiego mogłoby przyjść do głowy moim babom, bo wspinając się po rurkach w górę trzeba w połowie wysokości ściany odbić w prawo i trochę się pogimnastykować. Mokka i Pomyluna nigdy nawet nie próbowały. Neska tak. Usłyszałam chrzęst sypiącego się z szybu gruzu i zdążyłam zobaczyć tylko ogon wystający spod dykty. Momentalnie wyskoczyłam z wanny i zaczęłam paskudę nawoływać czułym głosem, żeby wylazła. Oczywiście olała mnie z góry na dół. Spanikowana zawołałam TŻta, on się w życiu moich szczurów pojawia jakoś zdecydowanie rzadziej ode mnie i w związku z tym jest dla nich zawsze atrakcyjną i obleganą nowością ;) Wywabił ją jakoś dropsem i mała wylazła, zakurzona, z czarnymi łapkami, z niewinnym zdumieniem w oczkach ("No o co ten szum?? Przecież jestem!"). Jezuuu...

Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

o !czytam sobie o takich szczurzych smakowitosciach i az mi sie kawy zachcialo ;) pozdrowienia dla panienek !
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
elusia

aaaa! az krew mi stężała, jak czytałam o nesce..
i co z tego?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”