Zdzich, Edek i Cyrylek z opiekunami
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Zdzich i Edek z opiekunami
A myślicie, że jest sens, żeby ZAWSZE piec ziemię? Nawet jeśli ma posłużyć dla kwiatków? Czy może takie pieczenie zmienia jakoś jej właściwości. Bo jeśli nie, to może warto byłoby o tym pomyślęć przy kolejnym przesadzaniu, żeby zadbać nie tylko o Ogoniastych, ale też o pozostałych domowników:)
Chyba raczej nie ma sensu. Ja generalnie piekłam bo siałam rośliny, które są bardzo wrażliwe na szkodniki i które szkodniki baaardzo lubią zjadać
więc na forum polecano dmuchać na zimne. I tak niestety wszystkie moje roślinki zginęły (przynajmniej nie przez robale
), donice puste...
Takie "zwykłe" kwiaty powinny dać radę, no i w sumie ziemia taka kupowana w paczkach powinna być bez szkodników... ale tak jak mówię - ja to głównie dlatego, że te roślinki wrażliwe siałam...

Takie "zwykłe" kwiaty powinny dać radę, no i w sumie ziemia taka kupowana w paczkach powinna być bez szkodników... ale tak jak mówię - ja to głównie dlatego, że te roślinki wrażliwe siałam...

Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
-
- Kontakt:
No właśnie...Ja zawsze miałam problem z jakimiś pasożytami w kwiatkach,od jakiegoś czasu zanim coś przesadzę,piekę ziemię w piekarniku (śmiesznie to brzmi,no nie???) i problemu tego od dawna nie mam...Nie sądzę,żeby w jakiś niekorzystny spodób wpływało to na badylki,bo może i owszem,wypiecze się w ten sposób jakieś ważne składniki odżywcze,ale przecież wystarczy użyć dobrego nawozu i po sprawie...Szczurasom też nie powinno to w żaden sposób zaszkodzić,w końcu nie odżywiają się ziemią,no nie?Choć czasem,jak się widzi te ich zapaskudzone po wizycie w doniczkach mordki,to można mieć pewne wątpliwości... 

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
W sumie racja - przezorny zawsze zabezieczony. W takiej prosto ze sklepu nie powinno być robali ale... wiadomo... 

Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Ta sklepowa ziemia to tak naprawdę normalna, zwykła ziemia, jaką każdy może wykopać z ogródka i chyba nic z nią nie robią.. Ja kilka razy miałam taką ziemię z gratisowymi robalami...
-
- Kontakt:
A wiecie co,więcej robali wyłazi zawsze z tej sklepowej "ogrodowej",niż zwykłej,"podworkowej"...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Pewnie! W końcu 22222222222222vt6 (Agutka pozdrawia) w sklepie robale mają idealne warunki do rozwoju,a w ogrodzie przeżywają tylko najsprytniejsze 

Chciałam Wam pokazać jakie mamy strażackie szczurki. Nawet jedzonko było mniej ważne niż przygotowanie się do wyjazdu do akcji. Szkoda tylko, że nie produkują butów bojowych na szczurze łapki:)
A i jeszcze jedno. Panowie 24 dnia każdego miesiąca są ważeni, dziś wyniki wyglądają następująco:
Zdzisio: 420 gramów
Edzio: 445 gramów
Mają 3 miesiące i 14 dni
Zdzisio: 420 gramów
Edzio: 445 gramów
Mają 3 miesiące i 14 dni
Przyjechali dziś do nas rodzice Bartka z suczką - Megisią. Ogonki już bardzo zainteresowane są nowym zwierzaczkiem w domku. Z drugiej strony też jest zainteresowanie, ale raczej coś w rodzaju "jak się dostać do klatki, żeby smacznie zjeść te dwie futrzaste kluski"

Fajne zdjęcie
, rzeczywiście wygląda jakby miała chrapkę na jakiegoś dobrego szczurka 

Ale te dwa ciekawskie ryjki też wcale na onieśmielone nie wyglądają. Kto wie kto musiałby ogon podkulić i zmykać, gdyby tak klatkę otworzono
(choć bynajmniej do tego nie zachęcam
)

(choć bynajmniej do tego nie zachęcam

Tak, Ogonki naprawdę przyjacielsko i ciekawsko do tego podchodzą:P Edzio nosek tak wystawiał, że wcale bym się nie zdziwiła, jakby do Megi capnęła;)
Chłopaki mają duże problemy ze skakaniem. Za długo zastanawiają się nad każdym skokiem i szykują się do niego, do tego stopnia, że często już jest za późno na podjęcie decyzji i szczurek spada na podłogę:) Troszkę się tym martwię, bo wchodzą coraz wyżej, a potem skoki się nie udają i BUM... Myślałam, że to "wina" czerwonych oczu, ale takie ma tylko Edek, a chłopaki właściwie "po równo" nie umieją skakać.
Mamy troszkę nowych zdjęć Szkrabów. Troszkę mi się już tęskni za czasem, gdy byli maluszkami. Teraz to już wielkie szczurzyska.

Zdzisio pakuje się do wysyłki w świat

Zaspany jeszcze chłopczyk

Nie oglądajcie już tego House'a!

Jedna z bitew chłopaków. Ostatnio biją się tylko na miękkim podłożu. W klatce i na podłodze szkoda zdrowia

Victoria! Wykryłem, ukradłem, zjadłem

Żółte zębiska u groźnego szczurzyska

Sama patologia po prostu

A to na dzień kobiet od moich chłopaków
Wiem, że grzeszę rozmiarem zdjęć, przepraszam.

Zdzisio pakuje się do wysyłki w świat

Zaspany jeszcze chłopczyk

Nie oglądajcie już tego House'a!

Jedna z bitew chłopaków. Ostatnio biją się tylko na miękkim podłożu. W klatce i na podłodze szkoda zdrowia

Victoria! Wykryłem, ukradłem, zjadłem

Żółte zębiska u groźnego szczurzyska

Sama patologia po prostu

A to na dzień kobiet od moich chłopaków

Wiem, że grzeszę rozmiarem zdjęć, przepraszam.