Nitka, Milva, Arsen i Regis + Triss i Falka :)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

[quote="mataforgana"]powiedzcie mi, czy to normalne że po kastracji szczur chudnie?! :roll: [/quote]
A czy maluch je normalnie i ma apetyt?
Czesto po zabiegu rzeczywiscie wystepuja zmiany w zachowaniu, ale raczej zwierzeta nie chudna. Ile zrzucil z wagi?
A czy maluch je normalnie i ma apetyt?
Czesto po zabiegu rzeczywiscie wystepuja zmiany w zachowaniu, ale raczej zwierzeta nie chudna. Ile zrzucil z wagi?

-
ESTI, przed zabiegiem był kosmicznym żarłokiem, jadł za 2 i ważył tyle samo co starszy od niego o 3 miesiace Arsen.
po zabiegu na poczatku nie chcial jeść wcale, karmiliśmy się ulubionymi kaszkami i gotowanym mięskiem.
ostatnio trochę zaczął jesc, chyba z konieczności, bo ja teraz pracuję po 12 godzin i wychodze rano wracam wieczorem, padam na twarz i nie dostaja codziennie gotowanych obiadków, mają tylko stale suchą karmę i codziennie świeże surowe a to warzywko, a to owoc.
zważę go jutro...
przed zabiegiem ważył niemal 400g i to się już czuło, kiedy siedział na dłoni. teraz jest optycznie chudszy, zupełnie inaczej go czuję na ręce, jest mniej okrągły i misiowy...
poza tym wybrzydzaniem przy jedzeniu zachowuje się zupełnie normalnie - szaleje, wieczny pan niedotykalski, leje się z Seniem ( ale mniej agresywnie niż przed kastracją ), ma masę energii - zawsze taki był...
nie mam pojęcia co się dzieje :/
edit: ja nie moge z tym Ryjastym...
gwałci Senia. szaleją obaj na łóżku ( tymczasowo mam podłogę zawaloną papierzyskami, stąd ograniczona powierzchnia dla chłopaków... ) i Ryjasty ciagle sie czai przy Seniu. po czym wykonuje czynności które każdy właściciel stadka dobrze zna. normalnie mam wrażenie że jest jak samica w rui, uszy mu sie trzesa i... tlucze ogonem w materac - cos takiego to pierwszy raz widze...
czy to do licha jest normalne? już mu powinien opaść poziom hormonów, jajek już kawałek czasu nie ma...
matko, mój szczur jest psycholem...
po zabiegu na poczatku nie chcial jeść wcale, karmiliśmy się ulubionymi kaszkami i gotowanym mięskiem.
ostatnio trochę zaczął jesc, chyba z konieczności, bo ja teraz pracuję po 12 godzin i wychodze rano wracam wieczorem, padam na twarz i nie dostaja codziennie gotowanych obiadków, mają tylko stale suchą karmę i codziennie świeże surowe a to warzywko, a to owoc.
zważę go jutro...
przed zabiegiem ważył niemal 400g i to się już czuło, kiedy siedział na dłoni. teraz jest optycznie chudszy, zupełnie inaczej go czuję na ręce, jest mniej okrągły i misiowy...
poza tym wybrzydzaniem przy jedzeniu zachowuje się zupełnie normalnie - szaleje, wieczny pan niedotykalski, leje się z Seniem ( ale mniej agresywnie niż przed kastracją ), ma masę energii - zawsze taki był...
nie mam pojęcia co się dzieje :/
edit: ja nie moge z tym Ryjastym...
gwałci Senia. szaleją obaj na łóżku ( tymczasowo mam podłogę zawaloną papierzyskami, stąd ograniczona powierzchnia dla chłopaków... ) i Ryjasty ciagle sie czai przy Seniu. po czym wykonuje czynności które każdy właściciel stadka dobrze zna. normalnie mam wrażenie że jest jak samica w rui, uszy mu sie trzesa i... tlucze ogonem w materac - cos takiego to pierwszy raz widze...
czy to do licha jest normalne? już mu powinien opaść poziom hormonów, jajek już kawałek czasu nie ma...
matko, mój szczur jest psycholem...

Ostatnio zmieniony sob wrz 16, 2006 8:27 pm przez mataforgana, łącznie zmieniany 1 raz.
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
-
Nitusia ma już 2 latka!!! :occasion4:
dokładnie 2 lata temu o tej porze z kącika klatki mojej pierwszej w życiu szczurzycy, Agrafki, niespodziewanie dobiegły mnie ciche popiskiwania...
i tak oto pojawiła się NITKA - tak naprawdę pierwsza szczura, którą oswoiłam...
( Agrafcia po odchowaniu młodych powędrowała do mojej koleżanki ).
Niteczka mająca kilka dni, jeszcze jako nieofutrzony osesek
Nitusia z mamą i braciszkiem
śpiąca słodko w transporterku
Nitka psotnik, wszędzie tam, gdzie jej nie proszą
trudno mi uwierzyć, że to już 2 lata, odkąd jesteśmy z Nitką razem. moja kochana słodka kruszynka... zawsze drobniutka i szalenie zwinna, początkowo mały schizol, którego wszędzie było pełno, a dziś - spokojna dorosła pani, która od czasu do czasu zachowuje się jak szalona mała smarkula
Niteczka dziś, w dniu urodzin
czasami wygląda nawet jak kuleczka - mała kuleczka

moja piękna kochana kruszynka...
ech... mam nadzieję, że będziemy razem jeszcze długo - strasznie strasznie ją kocham...
:occasion6: :occasion9: :zyczenia:

dokładnie 2 lata temu o tej porze z kącika klatki mojej pierwszej w życiu szczurzycy, Agrafki, niespodziewanie dobiegły mnie ciche popiskiwania...
i tak oto pojawiła się NITKA - tak naprawdę pierwsza szczura, którą oswoiłam...
( Agrafcia po odchowaniu młodych powędrowała do mojej koleżanki ).
Niteczka mająca kilka dni, jeszcze jako nieofutrzony osesek
Nitusia z mamą i braciszkiem
śpiąca słodko w transporterku
Nitka psotnik, wszędzie tam, gdzie jej nie proszą

trudno mi uwierzyć, że to już 2 lata, odkąd jesteśmy z Nitką razem. moja kochana słodka kruszynka... zawsze drobniutka i szalenie zwinna, początkowo mały schizol, którego wszędzie było pełno, a dziś - spokojna dorosła pani, która od czasu do czasu zachowuje się jak szalona mała smarkula

Niteczka dziś, w dniu urodzin
czasami wygląda nawet jak kuleczka - mała kuleczka

moja piękna kochana kruszynka...
ech... mam nadzieję, że będziemy razem jeszcze długo - strasznie strasznie ją kocham...
:occasion6: :occasion9: :zyczenia:

Ostatnio zmieniony śr wrz 27, 2006 10:10 am przez mataforgana, łącznie zmieniany 1 raz.
BEZSZCZURZEWIE
sto lat sto lat sto lat sto lat :occasion6: :zyczenia: :occasion1:
Mój Sklep dla Gryzoni - Gryzoland
http://www.gryzoland.pl
http://www.gryzoland.pl
Niteczko... stooooo lat!!!!!! :zyczenia: :wav:
śto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!! zdrówka i dłuuuugiego życia :thumbleft: :wav:
:kapela: :occasion1:
:kapela: :occasion1:
moje aniołeczki: Natka ['], Miszel [']- zawsze w moim serduchu
Niteczko wszystkiego najlepszego, zdorwka, milionow pyyysznych dropsikow... :occasion4:
:occasion6: :wav:
Mataforgana, wimiziaj szczure :hihi:
:occasion6: :wav:
Mataforgana, wimiziaj szczure :hihi:
Wszystkiego najlepszego dla Nitki! 
Masy przyjemnosci, i conajmniej klolejnych dwóch lat życia~ :occasion6:

Masy przyjemnosci, i conajmniej klolejnych dwóch lat życia~ :occasion6:
Za TM ['] : Silje (25.12.2006 - 25.01.2008), Iris (14.07.2006 - 02.09.2008), Wolke (14.07.2006 - 25.08.2008), Shivia (ok. 14.07.2006 - 18.09.2008)
wszystkiego najlepszego dla Niteczki!

Wszystkiego najlepszego :occasion4: , i zdrowka, zdrowka i jeszcze raz zdrowka... :occasion9:
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Stooooooooooooo lat, stooooooooooooo lat niech żyje, żyje nam :wav:
"Dawno, dawno temu..."
Jedna z nielicznych osób nie chorujacych na GMR.
Jedna z nielicznych osób nie chorujacych na GMR.
-
Nitusia dziękuje za życzenia 
teraz mamy problem -> http://szczury.org/showthread.php?pid=202825#202825
jesli ktoś ma jakiś pomysł, prosimy o radę.
i czekamy na 2 urodzinki Milvy i Triss, już niedługo

teraz mamy problem -> http://szczury.org/showthread.php?pid=202825#202825
jesli ktoś ma jakiś pomysł, prosimy o radę.
i czekamy na 2 urodzinki Milvy i Triss, już niedługo

BEZSZCZURZEWIE
-
:occasion4:
Milvunia ma dziś 2 urodzinki
Milvunia ma dziś 2 urodzinki

BEZSZCZURZEWIE
:occasion4:
Wszystkiego najlepszego dla Milvy!
Wszystkiego najlepszego dla Milvy!

Za TM ['] : Silje (25.12.2006 - 25.01.2008), Iris (14.07.2006 - 02.09.2008), Wolke (14.07.2006 - 25.08.2008), Shivia (ok. 14.07.2006 - 18.09.2008)