A Grecie zrobiłam psikusa, bo wsypałam ziarno do miseczki z obiadkiem, przykrywając nim obiadek
futrzaste momenty
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: futrzaste momenty
Ej właśnie! O co z tym chodzi? Jedzenie może leżeć, szczury siedzą głodne, ale jak tylko wyjmę miskę z klatki i zacznę w niej grzebać (celem sprawdzenia czy jest tam ziarno czy tylko same łupiny), to nagle zyskuje ono na atrakcyjności i szczury w te pędy na wyścigi biegną do miski
A Grecie zrobiłam psikusa, bo wsypałam ziarno do miseczki z obiadkiem, przykrywając nim obiadek
No i co? Najpierw wszystko wylizała, rozsypując zboże wokół. Resztę zeżarła gdzieś nad ranem dopiero, oczywiście pierwej obrzucając mnie spojrzeniem spaniela, potem wściekłego ogra, a na końcu obrażonego szczura! 
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
No chyba musisz też jej strzelić focha z przytupem 
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]

Tak zrobiłam
Ale ona jest taka milusia, słodziusia i kochana...
Na osłodę ziaren dostała kawałek suszonego banana 
A przy okazji zauważyłam, że paskudom smakuje rumianek z kapką miodu
Wczoraj były połowy
Szczurasy próbowały złapać herbatkę łapkami, plaskały po powierzchni, ależ to pociesznie wyglądało
Przelałam im do poidełka i połowę wyduśdały 
A przy okazji zauważyłam, że paskudom smakuje rumianek z kapką miodu
saszenka
Ja też moim czasem robię różne herbatki, np. z lipy, albo czarną słomkowatą. Też chyba im smakuje. Ale bez miodu 

Szwy zdjęte
Bez krzyku i kopnięć, za to z wielką rzadką kupą spływającą mi po dłoni
Arau, powiedz Bubusiowi, że jesteś dumna z jego sików 
Black, dopytałam o dziaby po iskaniu. Tak na odległość, co może zasugerować, to trzeba zregenerować skórę. Do tego celu należy kupić preparat (zdaje się, że koci, więc jedna saszetka powinna wystarczyć na kurację) regenerujący. Wlać to na szczurasa i czekać... Tyle że: Kane musiałaby być odseparowana od stada, żeby spokojnie móc wyleczyć całą skórę. Samo wzmocnienie to 3 tygodnie, do tego jeszcze z tydzień na ustabilizowanie sytuacji - czyli miesiąc samotności
Black, dopytałam o dziaby po iskaniu. Tak na odległość, co może zasugerować, to trzeba zregenerować skórę. Do tego celu należy kupić preparat (zdaje się, że koci, więc jedna saszetka powinna wystarczyć na kurację) regenerujący. Wlać to na szczurasa i czekać... Tyle że: Kane musiałaby być odseparowana od stada, żeby spokojnie móc wyleczyć całą skórę. Samo wzmocnienie to 3 tygodnie, do tego jeszcze z tydzień na ustabilizowanie sytuacji - czyli miesiąc samotności
saszenka
Można smrodom zrobić herbatkę? Ja mam różne ziółka w domu: rumianek, pokrzywę, skrzyp, mogę im coś zaserwować do poidełka 
Można, ziołowe herbatki, bez tych chemicznych dodatków. Ja podawałam rumianek i melisę, zaparzone mocne, ale zmieszane pół na pół z wodą, z kropelką miodu
Smakowało, ale część stada znalazła większe upodobanie w poławianiu torebki z kubka i bieganiem z nią po łóżku 
saszenka
Torebka z kubka jest zawsze interesująca, tym sportem parały się wszystkie moje szczury 
Taak, w wersji extreme, wyłowienie torebki z gorącej herbaty.
Saszenko, a co z tymi zakrztuszeniami Gaby, pytałaś?
Saszenko, a co z tymi zakrztuszeniami Gaby, pytałaś?
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]
Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Tak, rozmawiałam z lekarzami. W tygodniu jadę z małą na badania, które powinny dać odpowiedź. Przedstawione przez lekarza możliwości nie napawają radością... (zrobiłam z tego wątek) Póki co mała ma się w miarę dobrze, więc jeszcze nie rwę włosów z głowy, bo wciąż pozostaje nadzieja, że to tylko tak jej się zrobiło i tak naprawdę wszystko jest ok.
saszenka
- malina89_dg
Cieszę się że szwy już zdjęte
pewnie dziewczyny szczęśliwe jak są w czwóreczkę 
trzymam kciuki za Gabę :* malutka Księżniczka :*
trzymam kciuki za Gabę :* malutka Księżniczka :*
Ze mną: Teodor i Leon 
W serduszku: Dexterek, Lakuś, Piorunek i Tajfunek <3 [*][/color][/b]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 58#p882758 - Malinkowe cudaki
W serduszku: Dexterek, Lakuś, Piorunek i Tajfunek <3 [*][/color][/b]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 58#p882758 - Malinkowe cudaki
Szczurasy szczęśliwe, wreszcie Gytia mogła opuścić sitko i znowu śpi sama, nie nękana przez nikogo
Dziewczyny jakieś dziś spokojne, leżą i nic nie robią, wszystko w zadzie. To dobrze, bo ja jakoś też bez sił, a rano nawet bez głosu byłam...
Wczoraj za to Gandzik dokonała dziwnej rzeczy. Paskudy biegały na łóżku, ja siedziałam obok na podłodze. Nagle Gandzia weszła na mnie, i zeszła sobie na nogę, po nodze na podłogę. Przeszła parę kroków. Ja siedzę nieruchomo - obserwuję. Na skraju łóżka zwisa Gytia z Gabą - obserwują. Gandzik jak gdyby nic weszła z powrotem na mnie, po nodze, na rękę, z ręki na łóżko. Zatrzymała się na krawędzi. Pomyślała chwilkę i ruszyła galopem pod kocyk, gdzie skryła się z bijącym serduchem. W tym momencie, równocześnie Gytia z Gabą wystartowały z krawędzi łóżka na moją rękę, po ręce na nogę, z nogi na podłogę... Gytia nie wytrzymała i rzuciła się do ucieczki po pierwszym kontakcie dłonią z podłogą, Gaba zrobiła kilka kroków i pędem wróciła na łóżko

Wczoraj za to Gandzik dokonała dziwnej rzeczy. Paskudy biegały na łóżku, ja siedziałam obok na podłodze. Nagle Gandzia weszła na mnie, i zeszła sobie na nogę, po nodze na podłogę. Przeszła parę kroków. Ja siedzę nieruchomo - obserwuję. Na skraju łóżka zwisa Gytia z Gabą - obserwują. Gandzik jak gdyby nic weszła z powrotem na mnie, po nodze, na rękę, z ręki na łóżko. Zatrzymała się na krawędzi. Pomyślała chwilkę i ruszyła galopem pod kocyk, gdzie skryła się z bijącym serduchem. W tym momencie, równocześnie Gytia z Gabą wystartowały z krawędzi łóżka na moją rękę, po ręce na nogę, z nogi na podłogę... Gytia nie wytrzymała i rzuciła się do ucieczki po pierwszym kontakcie dłonią z podłogą, Gaba zrobiła kilka kroków i pędem wróciła na łóżko
saszenka
Ha, u mnie szarańcza skacze na podłogę z rozbiegu
Dziwię się, że Twoje tak długo się tej podłogi boją, bo moje to nawet miesiąca nie wytrzymały na łóżku... Chociaż czasami wolałabym, żeby się paskudy do dzisiaj jej bały. Przynajmniej łóżko byłby w całości. I kable... Małpy nawet dywan wyszarpują...

U mnie odkrycie całej powierzchni podłogi zajęło cztery dni
Też są zbyt odważne ;x
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]
Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Anooo, bo moje panny są z tych "chciałabym a się boję"
Dobrze wychowane krótko mówiąc 
saszenka