[/quote]
[/quote]Krwiopijka, to chyba jest to! Ze ja tak sama na to nie wpadlam
 Jutro kupie maly sloik. Tylko jak wytlumacze facetowi, ze to nie na moje lakomstwo?
 Jutro kupie maly sloik. Tylko jak wytlumacze facetowi, ze to nie na moje lakomstwo? 
[quote="moni"]WildMoon jaka substancja wchodzi w skład tego antybiotyku?[/quote]
Name: Sulfadiazine/trimethoprim (Ditrim)
- * Description: Ditrim is a synthetic antibacterial combination product that is bacteriostatic against a wide range of gram + and gram - 
 bacteria.
 * Usage: Bacterial infections shown to be susceptible to sulfadiazine/trimethoprim.
 * Adverse reactions: None that are common

Wogole to by mi sie dzis inny szczur udusil :? Dalam jak zwykle zarcie wieczorem i po ubiegu pieciu minut ponownie podeszlam do klatki i zobaczylam jak jeden ze szczurow sie najwyrazniej dusi, slina mu potokiem z pyszczka leci, oczy na wierzchu :shock:
Blyskawicznie otwarlam klatke, lap szczura, czuje jakie ma konwulsje a pysk caly w gestej, spienionej sline :shock:
Instynktownie puscilam wode z kranu i wyplukalam pyszczek, trzymajac lebek szczura bokiem do strugi wody... Od razu mu sie polepszylo, uff. Delikatnie wymasowalam cale cialko, podalam wode i zostawilam ogonka na moich kolanach do dalszej obserwacji. Juz wszystko okay. Ale przyznam, ze sie strachu najadlam.