futrzaste momenty

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Arau

Re: futrzaste momenty

Post autor: Arau »

Uh, przykro mi, bo ciachanie to zawsze straszny stres... ale mam nadzieję, że obcy będzie współpracował i ładnie opuści szczurze ciałko :) Trzymajcie się laski :)
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
saszenka

Post autor: saszenka »

Dzięki :) Boję się tylko tej narkozy, żeby młoda nie była uczulona... Bo ta cysta jest w miarę mała, nie sądzę żeby od tej strony to był skomplikowany zabieg. Cholera, już się tym stresuję :-X
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
saszenka

Gabers, potocznie zwana Kurczakiem :D Kobita jest niesamowita w przyjmowaniu poz. Śpi albo dokładnie zwinięta w kłębek ze stopą pod nosem, albo rzucona od niechcenia na kłębku ze szczurów, wyciągnięta na dwie długości. Podczas jedzenia przyjmuje poza jak leci, cały świat jest jej i zawsze jej wygodnie ;D
Obrazek

Nowy wystrój klatki. Udało mi się tak zagospodarować przestrzeń, że w końcu szczury korzystają ze wszystkich elementów. Zawsze coś pozostawało poza ich zainteresowaniem, a teraz latają po całej klatce i chyba są zadowolone. Jak nie są to mam rozwaloną kostkę wapna. Skurczybyki nie jedzą tego, tylko rozdrabniają w drobny mak. Zwykle robi to Greta, by wyrazić swoje niezadowolenie z braku wybiegu o 4 w nocy ::)
Obrazek

Wielka miłość szczura do wafla ryżowego. Idealny do pobudki. Wystarczy usiąść przy otwartej klatce, ugryźć wafla i momentalnie z jego drugiego końca zwisają cztery szczury. Pociesznie wygląda szczur biegnący z całym waflem w paszczy, który w dodatku wymija po drodze trzy pazerne paszcze, wydając z siebie specyficzne "nieeee" ;D
Obrazek

Gabers i jej "cysta". Ech, żeby już było po wszystkim...
Obrazek
saszenka

saszenka

no i zapomniałam: Herman wrócił!!! ;D
oto on:
Obrazek
saszenka

Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Bleee... O.o Nienawidzę pająków... Ostatnio dałam się namówić na wizytę u przyjaciela który hoduje te potworne bestie... Nawet obejrzałam... Póki się nie ruszały jakoś mogłam przełknąć wiadomości pod tytułem - "A to jest najbardziej jadowity ptasznik na świecie... A ten jest piekielnie agresywny... a ten..." Ale na wolności?! Brrr...

Zielone sitko zostało już całkiem zjedzone :D?
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
saszenka

Koleżanka kiedyś opowiadała o swojej koleżance, która hodowała tysiące pająków, mniej i bardziej jadowitych. Pewnego razu jeden jej zwiał, szukała go dłuższy czas, ale nie mogła znaleźć. Aż raz przyszli panowie zakładać internet i całe okablowanie. Beztrosko rzucili się za meble, grzebią i grzebią. Dziewczynę nagle olśniło i mówi: Jakby panowie znaleźli pająka, to proszę się nie martwić, bo uciekł mi jeden. W tym momencie jeden z panów wstał, zrobił się sinoblady i najzwyczajniej w świecie uciekł w siną dal. Nie wiem, czy pająk się odnalazł, czy nie :P
Ja z kolei boję się żab i ropuch... Trochę to męczące biorąc pod uwagę, że kilka lat pracowałam na wykopaliskach, gdzie pełno tych płazów. Pewnego razy mieszkałam z szefem w internacie. Wieczorem pijemy piwko, oglądamy tv i zachciało mi się palić. Chciałam wyjść na chwilę na zewnątrz, ale szef powiedział, żebym się nie wygłupiała i paliła w budynku. Jednak zdecydowałam się nie smrodzić i wyszłam. Po chwili wróciłam i zakomunikowałam szefowi, że jednak zapalę w środku, skoro mu to nie przeszkadza. A on najspokojniej w świecie, gapiąc się w telewizor, przełknął łyk piwa i zapytał (a raczej stwierdził): Znowu żaba siedzi na wycieraczce? ;D

Zielone sitko jest w dostawce ;D Mieści 4 szczury plus polarki. Tu takie robocze zdjęcie. Póki co największych uszczerbków doznała kuwetka narożna...
Obrazek
saszenka

dorloc

Post autor: dorloc »

Bleee... O.o Nienawidzę pająków
Mi tu :)
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
Awatar użytkownika
ann.

Post autor: ann. »

saszenka pisze:. Po chwili wróciłam i zakomunikowałam szefowi, że jednak zapalę w środku, skoro mu to nie przeszkadza. A on najspokojniej w świecie, gapiąc się w telewizor, przełknął łyk piwa i zapytał (a raczej stwierdził): Znowu żaba siedzi na wycieraczce? ;D

Obrazek
Padłam i powstać nie mogę :D
Psychopatka Korba, ciepła klucha Pianka, żywe srebro Dziurka, łysa Jagoda, maleńka Gumka i oszołom Śrubka
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40116)
saszenka

Chyba zostałam już bezwarunkowo, ostatecznie i nieodwołanie członkiem stada. Twarz, plecy, dekolt, ręce i brzuch mam odrapane i nadkąsane, a od tygodnia jestem systematycznie iskana przez wszystkie szczury po kolei. No chyba że uznały, że mam pchły ;)
saszenka

dorloc

No to uważaj, bo czasem pójdą z Tobą do weta, żeby Cię odrobaczyć :)
Obrazek
saszenka

ann. pisze:
saszenka pisze:. Po chwili wróciłam i zakomunikowałam szefowi, że jednak zapalę w środku, skoro mu to nie przeszkadza. A on najspokojniej w świecie, gapiąc się w telewizor, przełknął łyk piwa i zapytał (a raczej stwierdził): Znowu żaba siedzi na wycieraczce? ;D

Padłam i powstać nie mogę :D
No szef też tak zareagował za pierwszym razem, gdy wielka ropucha stała między mną a drzwiami i nie mogłam wejść do budynku. Brechtał się ze mnie całe 3 dni ;)

Dorloc, zaciągnąć to mnie nie zaciągną, ale Gabex tak sobie ulubiła te wizyty u wetów, że to już męczące ::) Obiecałam jej, że jeśli ładnie wytną jej cystę i więcej sobie takich nie wyhoduje, to ja mogę ją wozić do weta na wycieczkę nawet co tydzień, ot tak, żeby powiedzieć "dzień dobry" tylko, skoro tak jej się to podoba...
saszenka

saszenka

Gytia znów świszczy ::) Nagrałam łobuza i jutro, jak tylko nasza pani wet powróci z urlopu, zaatakuję ją z dwóch stron: Gaba z cystą i Gytia świszcząca. Będę się domagać również karty stałego pacjenta :P
No i nie wiem, co się stało memu stadu, ale od jakiegoś czasu jak tylko łachudry dorwą się do moich rąk, to obgryzają mi skórki i paznokcie i iskają całe dłonie. Jak tylko któraś zaczyna, to od razu dołączają kolejne i tak codziennie mam szczurzy peeling dłoni ;D
saszenka

dorloc

Kurczę, to fajnie masz. Naucz je obgryzać równiutko paznokcie i będziesz miała fachowy manicure. Albo spróbuj ze stopami, to i zrogowaciały naskórek usuną ;D
A o kartę stałego klienta myślę, że kto jak kto, ale Ty możesz się śmiało ubiegać :)
Obrazek
saszenka

To świszczenie jest dziwne. Pojawia się nagle, trwa czasem kilka minut czasem kilka godzin, i samo przechodzi. Ostatni raz było ponad tydzień temu, no i wczoraj. Osłuch i prześwietlenie szczura nic nie pokazały. Obstawiałabym znowu jakąś alergię, ale cholera na co?
W sumie za RTG dostałyśmy zniżkę, a ostatnio za obejrzenie Gaby nie zapłaciłam :P
Skubańce zgryzają paznokcie, ale na zasadzie iskania - zrywają zewnętrzną warstwę. Muszą się jeszcze trochę poduczyć fachu :P
saszenka

dorloc

Skubańce zgryzają paznokcie, ale na zasadzie iskania - zrywają zewnętrzną warstwę. Muszą się jeszcze trochę poduczyć fachu
Koniecznie :)
A zniżkę stałego jednak masz. Ty to potrafisz... :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”