RE: Choroba Blacky

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
merch

Post autor: merch »

wydaje mi się ,że najważniejszy jest steryd, ale faktycznie wydaje się ,ze częściej była poprawa po bactrimie, był tak smutny temat z ankietą o zaburzeniach neurologicznych ( http://szczury.org/viewtopic.php?t=10496) , niestety niewiele szczurków udaje sie wyleczyć na dłuższy czas , mam wrażenie ,ze zaledwie jakieś 10-20%, wydaje sie ,ze warto próbować zwlaszcza ,że wterynarze mówią ,ze zwierze wtedy nawet jak jest w cięzkim stanie nie cierpi , bo ma ograniczoną świadomość- niestety do dlugotrwałego stanu czasem dołaczają sie inne objawy i one mogą być wskazaniem do eutanazji( mam na mysli zwłaszcza rozwój duszności i dłuzej trwającą ok48 godzin odmowę przyjmowania wszelkich pokarmów , wydaje mi się ,ze w takiej sytuacji należy po prostu skrócić zwierzakowi cierpienie.
Niestety trudno jest o dokładną diagnozę bo szczurkowi nie wykonuje się ani tomografii, ani badań płynu mózgowo rdzeniowego, pozaostaje mieć nadzieje i nie wachać sie podjąc decyzji , kiedy wydaje się ,że zwierzatko cierpi.
Ostatnio zmieniony pt mar 16, 2007 6:12 pm przez merch, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
miska

Post autor: miska »

Nic już na nią nie działa:( nawet steryd pomógł tylko na chwilkę:(
Poczekamy jeszcze do poniedziałku, jak nie będzie poprawy pomogę jej odejść...
za Tęczowym Mostem: Funia['] Gutek['] Mila['] Blacky[']
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”