Nie wiem teraz czy zadzwonić do weta, czy odczekać, może lepiej by było im podać porządne antybiotyki?
[PORFIRYNA] Ebola mnie trochę martwi
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: [PORFIRYNA] Ebola mnie trochę martwi
Moje trzy starszaki mają ten sam problem. Weterynarz stwierdził, że nie ma sensu im podawać antybiotyków, że to z powodu podróży, zmiany otoczenia. Dostały leki, przez ok. 5 dni je podawałam, minął tydzień, a u nich znowu się pojawia porfiryna.  

Nie wiem teraz czy zadzwonić do weta, czy odczekać, może lepiej by było im podać porządne antybiotyki?

Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...

Do zobaczenia Skarby moje...
Re: [PORFIRYNA] Ebola mnie trochę martwi
jeśli była podróż i stres, to porfirynka stąd się wzięła. nie ma sensu podawać antybiotyku, jesli nie ma innych objawów (kichania, puszenia, apatii, chrumkania). oprócz tego szczur powinien dostawać antybiotyk 10-12 dni min, bo ma inny metabolizm i w krótszym czasie choroby się nie wyleczy do końca. obserwuj i jak się coś do tej porfiryny pojawi, daj antybiotyk

zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja

zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja