Tamisiowe szczurki- Niebo (Stary) i Piekiełko (Bushi)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nina
Kontakt:

Re: Tamisiowe szczurki- Niebo (Stary) i Piekiełko (Bushi)

Post autor: Nina »

Jak słysze o szczurze podbiegającym do właściciela żeby go ugryźć, to tylko jedno mi przychodzi ma myśl: Aferka :) Swojego czasu jedyny szczur w moim domu, który gryzł regularnie i robił to bardzo przemyślanie :P
Jest u mnie prawie 2 lata i nie udało się jej tego odzwyczaić, choć jest bardzo oswojona (nawet przybiega na zawołanie) Z wiekiem zaczęła łagodnieć i teraz nie gryzie już do krwi, łapie ząbkami tylko jak chce coś dobrego...

Trzymam kciuki za Starego, niech sie chłopak kuruje ;)
No i za dojście do ładu z Bushim
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
tamiska

Post autor: tamiska »

Obudzil sie ale rutynowe czyszczenie niestety zamienilo sie w normalna operacje... Lekarz musial wyciac caly ropien z pod skory i jeszcze pas skory z plecow bo az tak gleboko to siedzialo.... :( Teraz malutki czolga sie po klatce, ale lekarz powiedzial ze calkowicie wybudzi sie dopiero jutro...
Awatar użytkownika
tamiska

Nina, noo wlasnie on tez zaczal przybiegac na zawolanie. Z drugiego konca pokoju leci i wlazi mi na kolana i daje sie glaskac, ale jak w czyms mu sie przeszkadza to juz jest gorzej :P Niestety juz nie ma miedzy nami takiej sztamy jak wczesniej. Ja juz jestem przewrazliwiona na punkcie ugryzien, a on sie obrazil i stracil ciupke zaufanie do reki. Znooowu... Mam nadzieje ze to nadrobimy, bo nie na darmo przez ostatni miesiac dzien w dzien siedzialam z nim po 5h a tez mam sprawy rozne zyciowe :P Ze starym juz na bank nie bede go laczyla, bo on jest taki ze wszystko solo. Widac u kogos byl sam, a ja nie zaryzykuje kolejnej operacji.
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Ja po pół roku oswajania zrezygnowałam z tego i obrałam inny cel: wyuczyć u siebie i u niej odpowiednie zachowania. Mianowicie: Ja nie wchodze Ci w droge i bez potrzeby nie biore na ręce, Ty mnie nie gryź bez powodu. Poskutkowało i chyba teraz nam obu jest dobrze ;) Przychodzi do mnie, delikatnie skubie albo łapie rączkami za nogawki i dostaje wtedy coś dobrego. Na ręce biore ją po wcześniejszym zawołaniu i podaniu czegoś pysznego. A ona już ponad pół roku nie ugryzła mnie do krwi (czasami lekko łapie za palca, tak ostrzegawczo)

Trzymamy kciuki za Starego ;)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
tamiska

U mnie jest cos podobnego. Nie biore go na rece bez powodu. Glaskam czesto ale zeby go przyzwyczaic i tez jakos nie bardzo na sile. Ciagle podtykam mu to co lubi na wybiegu zeby wiedzial, ze chce sie zaprzyjaznic. Jak juz go wezme na rece to mowie do niego i szybko wypuszczam a w klatce juz czeka cos pyyychaaa. Jednak z nim to chodzi glowie o to kto bedzie rzadzil w domu. Jemu na poczatku wydawalo sie, ze on. Teraz z biegem czasu coraz rzadziej mu sie tak wydaje, ale jednak czasami chce sie przypomniec i sprawdzic, czy nic sie nie zmienilo. Ja oduczylam go gryzienia do krwi karami bo inaczej sie nie dalo. Za kazde ugryzienie krzykniecie jak pomagalo to ok, a jak nie to na plecy i dominacja. Wczoraj nie chcial sluchac wiec go zawolalam, a on moze myslal ze dam mu cos jesc i mnie ugryzl bo nic nie bylo :P hehe
Awatar użytkownika
tamiska

http://www.wrzuta.pl/film/pPEga5fEhz/
stary skubaniec lazil tak cala godzine, ciagle musialam go klasc na legowisko.

A o to filmiki. Niestety rudy boi sie wszystkiego czego sie da i sie nie ruszal(ostatnio ma takie schizy, ze szok, ucieka na kazdy dzwiek i nie daje sie zlapac, bardziej z przekory niz ze strachu, chyba zaliczyl reset po kastracji w koncu :P )

http://www.wrzuta.pl/film/hx1JHrSKqG/
http://www.wrzuta.pl/film/wihjEH3irv/

A tutaj Staruszek, krotki filmik :D Moje miziadelko :serducho:

http://www.wrzuta.pl/film/99xGRbduUu/
http://www.wrzuta.pl/film/f6F0GNOIiq/
Awatar użytkownika
tamiska

Czesc druga serii :D

STARY :)

Obrazek

'O a co to za torba?'

Obrazek

Smakołyk

Obrazek

'Mmm, przytulanko'

Obrazek

Smakołyk

Obrazek

Drapanie po brzuszku

Obrazek

I'm too sexy

Obrazek

'A ty to kto? dziwnie mi pachniesz...'

Obrazek

RYDZYK

Grubasek

Obrazek

'Ej puszczaj mnie nooo...'

Obrazek

Rydzyk w swoim zywiole, czyli w pudełku karmy :P

Obrazek

' W koncu sie odwazylem i powąchałem kogoś obcego... Ooo'

Obrazek

Obrazek

Drapanko

Obrazek

'U pańci najbezpieczniej'

Obrazek

'Ymmm samiczki czuje, samiczki'

Obrazek

'Znowu ty??'

Obrazek

Wylot z bazy pod łóżkiem

Obrazek

Obrazek

'A co tam do jedzenia masz? Daj coś'

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Babli

Post autor: Babli »

Jacy oni boscy! Chętnie częściej bym oglądała takich mężczyzn 8)
Awatar użytkownika
tamiska

A to dla Ciebie :)

Stary :)

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazek

I zdjecie paszportowe :P

Obrazek

Obrazek

Co u nas? Rydzyk calkowicie jak widac na zdjeciach sie oswoil i jest ciepla kochana klucha bardzo przywiazana do nas :) Jest to szczur jednego wlasciciela, bo do obcych podchodzi z rezerwa i robi sie plochliwy jak ktos przychodzi. Po jakims czasie jak widzi, ze Stary sie nie boi to sam powoli podchodzi do gosci i pozniej jest ok. Ogolnie straszny z niego wesolek, sam sie ze soba bawi. Np. bierze orzechy wloskie w lupinach podrzuca sobie, a pozniej za nimi biega, albo gania za sznurkiem ciaganym po podlodze :P hehe
Babli

Post autor: Babli »

Cieszę się z postępów Rydzyka! :D

A zdjęcia, cudowne :)
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Rydzyk jest genialny :D śliczny tłuścioszek :)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

tamiska pisze:RYDZYK
:D :D :D
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
tamiska

A no Rydzyk :P

Ostatnio chlopak cos mi pokichuje i sie leczymy domowymi sposobami (beta + roboran) ze srednim skutkiem, ale siersc ladna nie ma szmerow ani gruchan itd.

Stary jak to na dziadka przystalo ma swoje humory. Raz chce aby go miziac, za 5 min znow mnie obsyczy z gory na dol i sobie pojdzie i ogolnie przezywa szczyt formy fizycznej, bo wszedzie sie wspina, skacze i bawi sie ze mna tak smiesznie, ze leze na ziemi i zwijam sie ze smiechu. Podszczypuje go w pupke, a on tak podskakuje, podskakuje, az nagle wypala jak torpeda przed siebie (nie wiedzialam ze tak szybko umie biegac :P) w pelnym rozpedzie zawraca prawie z piskiem opon i przybiega do mnie :P hehe

I skubaniec nauczyl sie zebrac w kuchni. Co my do kuchni to on za nami i stoi na stopach i zebra. Wczoraj mojego TŻ molestowal z 30 min :P heh
Awatar użytkownika
tamiska

Wiem, ze i tak nie czyta, ale to dla siebie na pamiatke :]

Stary w nowym domu calkiem dobrze sie zaaklimatyzowal. Maja o wiele wiecej miejsca chlopaki do biegania i jak uporzadkuje i zabezpiecze to dojdzie jeszcze balkon :)

Rydzyk o wiele gorzej sobie radzi. Niechetnie wychodzi z klatki, waha sie a jak go chce wyciagnac to steka. Orbituje tylko wokol klatki i po 30 min wraca do niej. Ostatnio ode mnie sie oddalil i woli wszystko siam i jakby ciutke zdziczal :( Spoglada na mnie nieufnie i jak go wolam to sie oddala zamiast przychodzic, ale to pewnie nowe miejsce itd.

Pozabezpieczane sa wejscia do lozka, za lozko, za komputer itd hehe i nie ma wiekszego problemu.

Chlopaki pod Tv maja swoja polke z poducha a w kuchni pod polka swoje pudelko i sa cali happy :D

Stary ciagle wyleguje sie na panelach i kafelkach, a ja z kazdego miejsca mieszkania widze, co robia i to jest super :D
merch

Post autor: merch »

oj , tam zaraz nikt nie czyta , moze nie odpisuje :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”