Upadek - POMOCY!

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
szarpi

Re: Upadek - POMOCY!

Post autor: szarpi »

Właśnie wróciłem od weterynarza.. Cały zapłakany :'(
Powiedział że gdyby nie ta łapka wyzdrowiał by cały :(
A tak powiedział że jak szczurki cos boli to to gryzą. więc nie pomogło by nic..
ani gips ani opatrunek. poprostu by rozgryzł... :(((((((
Ta łapka była rozgryziona do kości.. powiedział że najlepiej dla niego będzie go uśpić żeby się biedak nie meczył...
Ja sobie tego nie daruje że pozwoliłem mu wbić tą strzykawkę ii...
Wykopałem dół koło domu.. wsadziłem go to małej trumienki.. obok położyłem marchewkę..
na grób położyłem kwiatek i tyle.. Ciągle mam wrażenie że on się tam obudzi i nie będzie mógł wyjść.. ludzie co robić.. nie wiem jak się pozbierać po stracie szczurka.. ani tym bardziej z tą myślą że się przebudzi... :'( :(
Ciągle płącze i nie wiem co robić...

Zapalcie świeczuszke dla Barniego :(((

[*] Barni
szarpi

[*] Barni
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Ale ja nie rozumiem, co ma do tego łapka ? Przecież szczurki mają operacje, ostatecznie nawet można aputowac kończynę... To nie moglo chodzic tylko o łapkę....Może było coś więcej, tylko nie zrozumiałeś..

Najlepsza rada po stracie szczurka to przygarnięcie nowego. NIe obwiniaj się o nic, bo wypadki sie zdarzają. Bardzo trudno jest sie pogodzić, że zwierzaczek odszedł, nieważne czy był mały czy duży. A nowy maluch (czy maluszki) skutecznie odwraca uwagę i zajmuje nasze serducho.

Jak to ktoś na forum ma w podpisie :
"A jeśli ktoś mi zarzuci, że widzę świat w krzywym lusterku, to ja powtórzę:
on wróci. choć może w innym futerku"

Zawsze wracają.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
szarpi

No on powiedział dokładnie że gdyby nie łapka to by było w porządku.. więc.. więc to nie było konieczne!
Jeśli tak.. nigdy nigdy nie jedźcie do Animal Service..
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Nie wiadomo, czy było konieczne czy nie, nie ma co myślec pochopnie.
Podejrzewam, że to chodziło o to, że nawet jesli amputowalo by sie łapkę, to organizm musi wtedy wygoic 2 rzeczy - obrazenia po odjęciu łapki i inne obrazenia (po upadku). To jest dla mnie jedyne sensowne wytłumaczenie - dwóch rzeczy naraz szczurek mógłby nie dać rady wygoić, i jego stan by sie pogarszał. Więc myślę, że lekarzowi wlasnie o to chodziło.

Pamiętam, jak tez musiałem uśpić szczurkę , która miała niegojący się stan na narządach płciowych. Ogólnie była zdrowa, tylko na genitaliach zrobiła się jakaś dziura i to sie nie chcialo goić.
Wierz mi, każdy z nas zawsze sie zastanawia , czy dobrze zrobił. Nawet jesli jest pewien, to może dalo by sie inaczej? Zawsze czlowiek będzie sobie zadawał to pytanie. Trzeba wierzyć w to, że zrobiło sie dobrze. Szczurek na pewno cierpiał, a nikt z nas nie chce by jego mały przyjaciel cierpiał.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
pika84
Kontakt:

Post autor: pika84 »

Paul ma racje... Najlepszym sposobem na zapomnienie jest nowy ogonek ::)
Będzie dobrze ;) :) :-*
Ze mną: Sisi i Lola
Obrazek ♥ : Gacuś [*][/i][/b],Czesia [*][/i][/b],Czesia II [*][/i][/b],Akira [*][/i][/b],Luna [*][/i][/b]
Awatar użytkownika
nausicaa

Post autor: nausicaa »

[*] ojej, przykro mi

zaadoptuj 2 ogonki z forum, to naprawdę bardzo pomaga. kolejne dwie istotki znajdą dobry domek:)
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
szarpi

Myślę nad nowym ogonkiem. Lecz nie wiem czy wziąć dwa. Ma to swoje plusy i minusy.
po pierwsze musiał bym załatwić jakieś większe lokum dla nich bo to co mam to jest raczej dla jednego.
Po drugie minimalnie więcej pracy

No, ale plusów jest więcej.. Zawsze mają towarszysza do zabawy, więcej radości.. Sam nie wiem.
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Bierz dwa. Klateczkę mozesz poszukac tez u nas na forum. Ale bierz dwa. I nie ma więcej pracy, naprawdę! Róznica jest dopiero przy 4ch. Czasem nawet pracy jest mniej, bo zajmują się sobą.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Lepiej żadnego, niż jednego ;) Dwa to minimum. A pracy jest nawet mniej, bo dwa się tak nie nudzą, nie rozwalają wszystkiego w klatce z nudów (no, może czasem rozwalają jak się tłuką :P), jedzą minimalnie więcej, tak że nawet nie zauważysz różnicy. No i będą szczęśliwe :)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Różnica to się przy siedmiu zaczyna :D Bo trzy to jeszcze jak dwa... :) Wiem co mówię :D

Powodzenia przy zaszczurzaniu! I bierz misie z forum, nie ze sklepu :)
Awatar użytkownika
Licho

Post autor: Licho »

[*] dla Barniego na drogę
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”