O,znalazłam nawet już Twój temat!
Bardzo się cieszę,że zaadoptowałaś Kredce koleżankę.Tylko teraz uważaj na GMR,które tu dopada każdego z nas i z dwóch szczurków nagle robi się dziesięć

A łączeniem się nie martw,dziewczynki są młode,dogadają się.Ja przy każdym łączeniu wychodzę z założenia,że stres zbliża,a że mam w większości samce,to łączenia są czasem burzliwe i futro lata.Zamykam swoje całe stadko na dwa,trzy dni w kocim transporterze,gdzie mają mało miejsca.Jak się kotłują,podnoszę transporter i ciut nim pobujam - gdy szczury się stresują,szybciej zacieśniają się relacje między nimi.Jak się uspokoją,idą razem spać,a później mają wspólny wybieg.I tak przez dwa,trzy dni,później siedzą w małej klatce bez hamaczków.Stopniowo dodaję jakieś mebelki,na samym końcu duża klatka,ale tak gęsto umeblowana,żeby nowy miał gdzie uciekać i się schować,bo przepychanki i tak będą.Ale po kilku dniach jest już spokój i szczuraki połączone.Tylko trzeba być cierpliwym i nie zniechęcać się

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe
http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38