[Samiczki] - Roczna samiczka. W jakim wieku towarzystwo?

Czyli jak połączyć szczurki, żeby się polubiły.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
maggie

Post autor: maggie »

[quote="C00la"]moja 1,5 roczna Mała zawsze była sama, a do ludzi strasznjie lgnęła. Zawsze bardzo odważna w stosunku do znajomych, zmieniła sie diametralnie kiedy kupiłam jej nową towarzyszkę. Od tamtej pory widzę ze stać ją też na agresję... no i tak juz pozostało...[/quote]

Czyli Twój ogonek stał się agresywny przez nowego towarzysza??? W stosunku do ludzi czy do nowego mieszkańca?
Boję się i nie wiem jak to będzie z moją Meg i nowym ogonkiem... :-( Wiem, że nie można się źle nastawiać póki nie ma problemu, ale co ja zrobię jak one się nigdy nie polubią??? Czy to jest możliwe?
Obrazek
Od lewej:Maggie['],Pestka['],Mela['],Kropka :)
Maggie[']-moje słońce ;( (20.07.07r.)
Pestka[']-moje serduszko ;( (29.04.08r.)
Mela[']-moja siostra (10.12.08r.)
Gomes

Post autor: Gomes »

Może zacznę od tego: Pixxa, gdzie Ty te wszystkie zwierzaki trzymasz??:P;)

A teraz wrócę do tematu:
Ja chce połączyć Jurka co jest u mnie tydzień z innym szczurkiem, którego dopiero kupię i nie wiem czy z samcami jest tak samo jak z samiczkami i czy od razu mogę wsadzić obydwa szczurki do jednej klatki??:| Bo jak za szybko to zrobie to chyba się pogryzą czy coś;/ Nie wiem czy chwilka na neutralnym terenie załatwi wszystko czy jeszcze trza próbować innych sposobów?? Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: limba81: Sob Sie 12, 2006 12:30 am ]
Odpowiedz w Spisie tresci :roll: http://szczury.org/viewtopic.php?t=1149 <= podstawy laczenia.
limba81 mod
mataforgana

Post autor: mataforgana »

[quote="maggie"]Wiem, że nie można się źle nastawiać póki nie ma problemu, ale co ja zrobię jak one się nigdy nie polubią??? Czy to jest możliwe?[/quote]
maggie, wiec po co stwarzasz problem zanim sie pojawi? ;)

z mojego doświadczenia i obserwacji wynika, że takie sytuacje zdarzają się naprawdę rzadko. bo szczur jak wiemy jest zwierzakiem zdecydowanie STADNYM i naprawde lubi towarzystwo.
i to wcale nie znaczy, że stanie się agresywny wobec ludzi...

łączyłam szczury w róznym wieku, samce i samice, naprawdę nie raz.
w ani jednym przypadku nie zdarzyło się, by pojawie się nowego ogona wywołało agresję na stałe czy w ogóle na dłuższy okres czasu - bo owszem, zdarza się, że przybysz powoduje spięcia i przez jakiś czas może panować nerwowa atmosfera - ale to zazwyczaj mija - więc WYLUZUJ ;)

a jeśli problem się pojawi ( w co szczerze wątpię ), to wtedy będziemy się martwić i go eliminować.
BEZSZCZURZEWIE
['] Agrafka,Iskierka,Milva,Ryjek,Nitka,sunia Iskra,Zu,Bea,Arsen,Nan,Nezumi,Eskel&Askaro,Aslan&Amber,Nike,Sepia,
Ryu,Risa,Don,Ori,Diego,Gringo,Effe,Jamajka,Saskia,Imbir,Firmin,Cynamon,Paddy,Karmel,Phoenix,Geralt,Anemon
Awatar użytkownika
maggie

Post autor: maggie »

[quote="mataforgana"][quote="maggie"]Wiem, że nie można się źle nastawiać póki nie ma problemu, ale co ja zrobię jak one się nigdy nie polubią??? Czy to jest możliwe?[/quote]
maggie, wiec po co stwarzasz problem zanim sie pojawi? ;)[/quote]

Wiem i mam nadzieję, że problemu nie będzie i w końcu muszą się polubić, ale mama chyba szybciej "pęknie" niż się zgodzi na dwie klatki w domu ;) Poza tym w ogóle się boję bo to będzie mój pierwszy raz :oops: Jadę po szczurcię za tydzień jeszcze trochę czasu by poczytać i się zastanowić pozdrawiam ;)
Obrazek
Od lewej:Maggie['],Pestka['],Mela['],Kropka :)
Maggie[']-moje słońce ;( (20.07.07r.)
Pestka[']-moje serduszko ;( (29.04.08r.)
Mela[']-moja siostra (10.12.08r.)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stadko”