Stadko państwa Braunerów

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Stadko państwa Braunerów

Post autor: Lulu »

teraz juz musi byc lepiej, wierze w to (sami wlaczymy z tym cholerstwem, wiec nauczylam sie wierzyc...) :przytul: trzymam kciuku...
merch

Stadko państwa Braunerów

Post autor: merch »

No jak pomaga to znaczy ,ze wyjdzie tyle ze pomalutku bo zastrzyki niestety trzeba kontynuować , pozniej jak juz nie bedzie niemal objawów conajmniej 7 dni na zastrzykach mozesz spytać czy nie mozna kontynuować kuracji Baytrilem doustnym ( tabletki dla małych zwierzat do 3kg po 15 mg bierzę sie w z zalezności od wskazówek lekarza od 1/4-1/6 tabletki z jedzonkiem, wydaje mi się ,ze rozciańczanie Baytrilu zapobiega powstawaniu martwicy pewnosci nie mam bo na początku nie rozcieńczałm , a gdzie dany kazdy zastrzyk nie pamietam - faktem jest ze martwicy było mniej niz zastrzyków.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
zona

Stadko państwa Braunerów

Post autor: zona »

Wracamy ze szczurzastymi na weekend na prowincję i ... mam sama zrobić zastrzyki Panu Szczurowi :? Boję się jak cholera, w życiu nie kłułam żadnego zwierza, jeszcze takiego małego ... (i na nic tu moje weterynaryjne doświadczenie w odbieraniu krowich, świńskich i kocich porodów). Teoretycznie niby wiem jak go kłujnąć, drugą osobę do trzymania też mam, ale ... to nie zmienia faktu, że panicznie się boję jutrzejszego poranka.
zona

Stadko państwa Braunerów

Jutro idziemy na ostatni (ósmy) zastrzyk, a od środy - wreszcie antybiotyk dopyszczny. Poprawa niby jest, ale za to na grzbiecie Don Kichota pojawił się od zastrzyków strup (wielkości około 2 centymetrów), weterynarz stwierdził, że "rozejdzie się". Tak samo się ma rozejść? :drap: Ogólnie to zaczynam panikować - wczoraj ubzdurałam sobie, że oprócz zapalenia płuc zaatakował Pana Szczura rak, bo taka dziwna gulka na łapce mu się zrobiła, a rano cholera gulki już nie było. Weterynarz obmacał i nic nie wymacał, popatrzył tylko na mnie jak na jakąś histeryczko-hipochondryczkę ;)
Poza tym klaeczka przejściowa dla Sancho Pansy przygotowana - i bardzo podoba się moim ciurom, wszystko fajniejsze niż w ich klatce. (Swoją drogą to trochę nietentego te moje szczury - ja je wypuszczam z klatki, żeby sobie pobiegały, a one włażą do mniejszej i idą tam spać. Poidełko też widocznie fajniejsze tam było, nie jakieś badziewne 600 ml z Ferplasta, więc teraz mają w swojej klatencji dwa, piją wszystkie z tego "nie-ichniejszego", tylko że woda ta sama w obu :roll: ).
IVA

Stadko państwa Braunerów

Post autor: IVA »

Tak to już jest z tymi ogoniastymi, wszystko co nowe to ciekawsze, lepsze :khihi:

Co do strupa na pleckach Don Kichota to myśłę, że niestety jest to martwica - sądząc po wielkości. Rozejść to ona się nie rozejdzie, za jakiś czas martwa tkanka po prostu odpadnie.
Zazwyczaj nie trzeba niczego robić i powoli czasem i ponad miesiąc trwa gojenie. Jeśli zauważysz, że rozdrapuje wtedy nalezy traktowac jak ranę tzn. riwanol itp. Ja spryskiwałam chitopanem - łatwiej się goiło. Dobrze, że ogonek nie będzie musiał już dostawac zastrzyków, bo niestety jak jużpowstała martwica to mogłaby się poszerzać.
Całuski dla dzielnego chłopca.
z prawie 100 kochanych ogonków pozostał tylko 1 :(
http://stylowabizuteria.com.pl/
zona

Stadko państwa Braunerów

Dzielny chłopiec nie chce skonsumować jogurtu z antybiotykiem, w ogóle nic nie chce dzisiaj skonsumować ... a już było kurcze lepiej. Chyba walimy zastrzyka :?

Poza tym - dzisiaj (umownie) Don Kichot i Dulcynea kończą rok, a La Mancha - 7 miesięcy. Z okazji urodzin czatujemy na Allegro na klateczkę fretkową z Ferplastu (80 x 75 x 86,5 cm), byleby tylko cena nie przekroczyła magicznej kwoty, którą mogę wydać :occasion1:
Awatar użytkownika
Zirrael

Stadko państwa Braunerów

Post autor: Zirrael »

sto lat sto lat.... ogromniastej ilości zdrówka życzymy :occasion6: :occasion4: :occasion1:
Obrazek
Nisia

Stadko państwa Braunerów

Post autor: Nisia »

:occasion4:
ESTI

Stadko państwa Braunerów

Post autor: ESTI »

Wszystkiego najlepszego. :occasion6:
Obrazek
Awatar użytkownika
Maugosia

Stadko państwa Braunerów

Post autor: Maugosia »

Wszystkiego najlepszego : )
Dwie córy iskają mamusie i tatusia : )
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Stadko państwa Braunerów

Post autor: Lulu »

:zyczenia: :occasion6:
merch

Stadko państwa Braunerów

Post autor: merch »

No wszystkiego dobrego dla solenizantów :). Co do martwicy to niestety robi się po enrobiofloksacynie poki suche nie ruszaj obserwuj tylko czy za bardzo się ni epowieksza , niestety potem często zostaje łyse, Jesli musisz dalej robić zastrzyki rozcienczaj sola do iniekcji przynajmniej 50 na 50 a jesli nie musisz dać dużo antybiotyku to nawet wiecej do 1cm mozesz dobrać soli. Pozdr
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
limba

Stadko państwa Braunerów

Post autor: limba »

:zyczenia: Stooo lat w zdrowku zdrowku i jeszcze raz w zdrowku!!!!
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
viridjam

Stadko państwa Braunerów

Post autor: viridjam »

ja tez zycze sto lat i wiele wiele pysznych chwilek ;)
zona

Stadko państwa Braunerów

No i mam już Sancho Pansę - zakochałam się normalnie, wreszcie jakiś przytulniasty ciur :zakochany: Łączenie odkładamy na jutro, pierwsze kroki postawione - Don Kichot w ogóle się nowym kumplem nie zainteresował (woli się wylegiwać w nowym hamaczku), Dulcynea od razu chłopaka zdominowała, a La Mancha ... dostała rujki, co ja gadam, rujki - w życiu nie widziałam żeby szczurzyca tak się zachowywała. Odstawiła prawdziwy taniec godowy, bicie ogonem na wszystkie strony, przyskakiwanie i odskakiwanie, podstawianie zadka pod sam nos Sanchy i dreptanie. Mam tylko nadzieję, że ciur naprawdę po tygodniu od kastracji nie jest już płodny, bo - moja wina, nie dopilnowałam, to naprawdę są sekundy ... no i La Mancha chyba już nie jest dziewicą :roll: Wycykałam się, gdyby nie ta ruja, to zostawiłabym nowego z resztą ...
Zablokowany

Wróć do „Nasi pupile”