Szczur zaczal gryzć

Wszelkie sprawy związane z oswajaniem naszych ogoniastych.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Sieniek93

Gryzie w uszy

Post autor: Sieniek93 »

[quote="Nakasha"]Swoją drogą szczurki powinny od czasu do czasu dostawać mięso.[/quote]

Czytałem książkę o szczurach i było tm napisane że właśnie nie wolno dawać szczurom mięska. Będą próbowały gryźć ludzi, bo będą im sie kojarzyć z jedzeniem. :|
Teraz nie wiem czy dawać, czy nie?
Ze mną Budyń i pies Pusia
Ratata
Kontakt:

Gryzie w uszy

Post autor: Ratata »

Sieniek93, dawać, byle bez przesady i tylko ugotowane bez przypraw, żadne smażone, w panierce itd. I uważać, żeby dłonie nie pachniały mięsem, bo wtedy szczur naprawdę może się pomylić i ugryźć ;)
A tak swoją drogą, to w której książce to wyczytałeś?
Ostatnio zmieniony pn paź 23, 2006 6:55 pm przez Ratata, łącznie zmieniany 1 raz.
GMR || GMC || Szczurza ortoreksja
Sieniek93

Gryzie w uszy

Post autor: Sieniek93 »

MMichael Mettler "Szczur oswojony". A jak często dawać im mięso?
Ze mną Budyń i pies Pusia
Matylda

Gryzie w uszy

Post autor: Matylda »

Kolejna glupota o szczurach!! Niby dlazego mialy by gryzc czlowieka po zjedzeniu miesa? W takim razi epowinny tez zajdac siebie nawzajem :roll:
POSZUKUJE OSOBY KTORA ODBIERZE SZCZURKA Z POCIAGU I GO PRZENOCUJE (wiecej informacji w ssa)
szczureklover

Spiochu gryzie :(

Post autor: szczureklover »

Mam Spiocha od 4 miesiecy, on w tej chwili ma okolo 6. Jest super, ostatnio zaczelam wypuszczac go po pokoju. Napoczatku sie bal, ale teraz juz sie przyzwyczail i biega radosnie po calym pokoju. Czesto siadam na ziemi zeby sie z nim pobawic, on jak tylko widzi ze siadam to podbiega do mnie i wskakuje mi na kolana. Ale czasami jak tak robi to zaczyna mnie gryzc, nie za mocno, ale jak go podnosze, zeby go zemnie zciagnac to gryzie jeszcze mocniej :-( A jak go tylko dam na ziemie to od razu wskakuje zpowrotem i gryzie jeszcze mocniej :-( A taka dziewczynke, ktora czasami pilnuje, ugryzl do krwi :-( Nie wiem jak mam go tego oduczyc :-( O i jescze gryzie moja papuge, to znaczy dwa razy ja juz ugryzl, ale to chyba byla wina papugi bo usiadla na jego klatke, a on ja ugryzl w lapke.

Prosze poradzcie mi co mam z nim zrobic, zeby go tego oduczyc...
Ostatnio zmieniony pn paź 23, 2006 9:45 pm przez szczureklover, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Gryzie w uszy

Post autor: Lulu »

Sieniek93, na forum wiele kwestii bylo juz omawianym i dlatego zanim zadasz pytanie warto samemu poszukac. Oprocz funcji 'SZUKAJ' polecam w tym wypadku Spis Tresci w dziale 'Karmienie'.
8. Mięso i ryby
- mięso

- co do surowego mięsa zdania są podzielone
- wędliny - niewskazane, zbyt dużo przypraw i konserwantów
- podroby
- żywa karma - robaki i owady
- ryby
(ale uwaga na ryby wędzone - są bardzo tłuste)
- karmy psie lub kocie (dobrej firmy)
-karma dla fretek
-Karaczany brazylijskie
a tu nawet caly temat dotyczacy miesia i ksiazki, na ktora sie powolujesz: >>klik<<.
Widzisz ile rzeczy mozna znalezc SZUKAJAC?
Awatar użytkownika
Ania26

Gryzie w uszy

Post autor: Ania26 »

Moje usiłuja mi z uszu kolczyki powyjmować.... wkładaja też pyszczki do srodka i niesamowicie głośno niuchają 8)
Smieszne uczucie.... ale chyba wole jak mnie czeszą pyszczkami.
Moje smrodziuszki: Ezri, Odo, Vic
Merry['], Łaciatka['], Pysia['], Mała['], Megi['], Oksanka [']
Awatar użytkownika
Marcysia.
Kontakt:

Gryzie w uszy

Post autor: Marcysia. »

a mnie Abba zawsze podgryza i nie tylko uszy :lol: spróbuje dominować. może pomoże ;)
Oddane :( Binia (*), Igła, Hikari, Łazanka, Ithuriel, Atos, Portos, Aramis
Za Tęczowym Mostkiem:
Mrówka i Abba
(*)
doris_rat

Gryzie w uszy

Post autor: doris_rat »

U mnie moja szczurka najpierw dotkliwe pogryzła mojego braciszka w uch (dobrze mu tak... nie powienien jej wyjmować bez mojej zgody choć jest starszy), a potem nie... Sama się tego oduczyła, ale muślę, że to dla tego, że na ramieniu było jej nudnoi chciała mnie pozaczepiać tylko szkoda, żę aż do krwi ..... :?

Gryzie w uszy

Post autor: moniaaa »

eh.. a mnie moj szczur ostatnio ot tak zatopil swoje zeby w moim policzku. blisko ucha co prawda, ale dziwnie - lezalam na podlodze, pisalam notatki, ona biegala i nagle ciach. chcialam ja zlapac i przewrocic na plecki, ale uciekla (dzika z niej bestia ;) ) ehh..
za TM: Stefcia [*] 14.01.06, Tess - XI 05 - [*] 28.11.2006... zawsze będę o Was pamiętać..
MANIAK90

Gryzie w uszy

Post autor: MANIAK90 »

Moja mała paskuda też mnie w uszy gryzie ale raczej leciutko i jest to dość przyjemne ;) coś ma wzór iskania? :lol:
Czy ja zawsze muszę sobie tłumaczyć o zachowanie mojego rodzeństwa jako niepełnosprawność??
Joanka

Gryzie w uszy

Post autor: Joanka »

Moja mnie gryzie w wargę albo nos, czasem dość mocno, ale zawsze przy tym chrumka. Z tego wnioskuję, że to dowód sympatii. :D
Some men like the fishing
And some men like fowling
And some men like to hear
The cannonballs are roaring
Me - I like sleeping
galimatyas

Gryzie w uszy

Post autor: galimatyas »

He, wczoraj leżałam na boku, na lóżku, Stefan mi siedział na biodrze , Niu chcial sie tez wdrapac, ale tamten go spychał.. Z irytacji i rozdrażnienia, że mu sie nie udaje, sprzedał mi smarkacz soczystego dziaba w tyłek :shock:
Ostatnio zmieniony ndz paź 29, 2006 1:24 pm przez galimatyas, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
doris_rat

Gryzie w uszy

Post autor: doris_rat »

Mój szczurek sie tego oduczył jak po całym ugryzieniu miał głodówkę z ziarna i wody :P oczywiście jedne dzień :)

[quote="Matylda"]Kolejna glupota o szczurach!! Niby dlazego mialy by gryzc czlowieka po zjedzeniu miesa? W takim razi epowinny tez zajdac siebie nawzajem :roll:[/quote]

jeżeli szczur poczuje zapach świerzego mięska to trudno żeby nie zaatakował... I to wcale nie tak "głupota"

Posty scalone. / mod. LuLu
Ostatnio zmieniony ndz paź 29, 2006 6:14 pm przez doris_rat, łącznie zmieniany 1 raz.

Gryzie w uszy

Post autor: MANIAK90 »

doris_rat!!!!Tak nie wolno!!!Jak mogłaś tylko dlatego żę Cię szczur ugryzł zabrać mu jedzenie i wodę!!!???To niedopuszczalne!!!Zaden zwierz takiego postępowania nie zrozumie!!Jeśli chcesz jakoś ukarać czy odczucyć to zaraz po zdarzeniu daj lekkiego a celnego pstryczka w nos!!

To że szczur lubi mięso...bo kto nie lubi...nie znaczy że będzie niewiadomo jak agresywny, kiedy je poczuje!!!Nnie przadzajmy!!!A Matylda ma całkowitą rację!!!
Ostatnio zmieniony ndz paź 29, 2006 2:13 pm przez MANIAK90, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy ja zawsze muszę sobie tłumaczyć o zachowanie mojego rodzeństwa jako niepełnosprawność??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oswajanie”