Szczur zaczal gryzć
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Gryzie w uszy
[quote="Nakasha"]Swoją drogą szczurki powinny od czasu do czasu dostawać mięso.[/quote]
Czytałem książkę o szczurach i było tm napisane że właśnie nie wolno dawać szczurom mięska. Będą próbowały gryźć ludzi, bo będą im sie kojarzyć z jedzeniem. :|
Teraz nie wiem czy dawać, czy nie?
Czytałem książkę o szczurach i było tm napisane że właśnie nie wolno dawać szczurom mięska. Będą próbowały gryźć ludzi, bo będą im sie kojarzyć z jedzeniem. :|
Teraz nie wiem czy dawać, czy nie?
Ze mną Budyń i pies Pusia
Gryzie w uszy
Sieniek93, dawać, byle bez przesady i tylko ugotowane bez przypraw, żadne smażone, w panierce itd. I uważać, żeby dłonie nie pachniały mięsem, bo wtedy szczur naprawdę może się pomylić i ugryźć 
A tak swoją drogą, to w której książce to wyczytałeś?

A tak swoją drogą, to w której książce to wyczytałeś?
Ostatnio zmieniony pn paź 23, 2006 6:55 pm przez Ratata, łącznie zmieniany 1 raz.
GMR || GMC || Szczurza ortoreksja
Gryzie w uszy
MMichael Mettler "Szczur oswojony". A jak często dawać im mięso?
Ze mną Budyń i pies Pusia
Gryzie w uszy
Kolejna glupota o szczurach!! Niby dlazego mialy by gryzc czlowieka po zjedzeniu miesa? W takim razi epowinny tez zajdac siebie nawzajem :roll:
POSZUKUJE OSOBY KTORA ODBIERZE SZCZURKA Z POCIAGU I GO PRZENOCUJE (wiecej informacji w ssa)
-
Spiochu gryzie :(
Mam Spiocha od 4 miesiecy, on w tej chwili ma okolo 6. Jest super, ostatnio zaczelam wypuszczac go po pokoju. Napoczatku sie bal, ale teraz juz sie przyzwyczail i biega radosnie po calym pokoju. Czesto siadam na ziemi zeby sie z nim pobawic, on jak tylko widzi ze siadam to podbiega do mnie i wskakuje mi na kolana. Ale czasami jak tak robi to zaczyna mnie gryzc, nie za mocno, ale jak go podnosze, zeby go zemnie zciagnac to gryzie jeszcze mocniej :-( A jak go tylko dam na ziemie to od razu wskakuje zpowrotem i gryzie jeszcze mocniej :-( A taka dziewczynke, ktora czasami pilnuje, ugryzl do krwi :-( Nie wiem jak mam go tego oduczyc :-( O i jescze gryzie moja papuge, to znaczy dwa razy ja juz ugryzl, ale to chyba byla wina papugi bo usiadla na jego klatke, a on ja ugryzl w lapke.
Prosze poradzcie mi co mam z nim zrobic, zeby go tego oduczyc...
Prosze poradzcie mi co mam z nim zrobic, zeby go tego oduczyc...
Ostatnio zmieniony pn paź 23, 2006 9:45 pm przez szczureklover, łącznie zmieniany 1 raz.
Gryzie w uszy
Sieniek93, na forum wiele kwestii bylo juz omawianym i dlatego zanim zadasz pytanie warto samemu poszukac. Oprocz funcji 'SZUKAJ' polecam w tym wypadku Spis Tresci w dziale 'Karmienie'.
Widzisz ile rzeczy mozna znalezc SZUKAJAC?
a tu nawet caly temat dotyczacy miesia i ksiazki, na ktora sie powolujesz: >>klik<<.8. Mięso i ryby
- mięso
- co do surowego mięsa zdania są podzielone
- wędliny - niewskazane, zbyt dużo przypraw i konserwantów
- podroby
- żywa karma - robaki i owady
- ryby (ale uwaga na ryby wędzone - są bardzo tłuste)
- karmy psie lub kocie (dobrej firmy)
-karma dla fretek
-Karaczany brazylijskie
Widzisz ile rzeczy mozna znalezc SZUKAJAC?
Gryzie w uszy
Moje usiłuja mi z uszu kolczyki powyjmować.... wkładaja też pyszczki do srodka i niesamowicie głośno niuchają
Smieszne uczucie.... ale chyba wole jak mnie czeszą pyszczkami.

Smieszne uczucie.... ale chyba wole jak mnie czeszą pyszczkami.
Moje smrodziuszki: Ezri, Odo, Vic
Merry['], Łaciatka['], Pysia['], Mała['], Megi['], Oksanka [']
Merry['], Łaciatka['], Pysia['], Mała['], Megi['], Oksanka [']
Gryzie w uszy
a mnie Abba zawsze podgryza i nie tylko uszy :lol: spróbuje dominować. może pomoże 

Oddane
Binia (*), Igła, Hikari, Łazanka, Ithuriel, Atos, Portos, Aramis
Za Tęczowym Mostkiem:
Mrówka i Abba
(*)

Za Tęczowym Mostkiem:
Mrówka i Abba
(*)
Gryzie w uszy
U mnie moja szczurka najpierw dotkliwe pogryzła mojego braciszka w uch (dobrze mu tak... nie powienien jej wyjmować bez mojej zgody choć jest starszy), a potem nie... Sama się tego oduczyła, ale muślę, że to dla tego, że na ramieniu było jej nudnoi chciała mnie pozaczepiać tylko szkoda, żę aż do krwi ..... :?
eh.. a mnie moj szczur ostatnio ot tak zatopil swoje zeby w moim policzku. blisko ucha co prawda, ale dziwnie - lezalam na podlodze, pisalam notatki, ona biegala i nagle ciach. chcialam ja zlapac i przewrocic na plecki, ale uciekla (dzika z niej bestia
) ehh..

za TM: Stefcia [*] 14.01.06, Tess - XI 05 - [*] 28.11.2006... zawsze będę o Was pamiętać..
Gryzie w uszy
Moja mała paskuda też mnie w uszy gryzie ale raczej leciutko i jest to dość przyjemne
coś ma wzór iskania? :lol:

Czy ja zawsze muszę sobie tłumaczyć o zachowanie mojego rodzeństwa jako niepełnosprawność??
Gryzie w uszy
Moja mnie gryzie w wargę albo nos, czasem dość mocno, ale zawsze przy tym chrumka. Z tego wnioskuję, że to dowód sympatii. 

Some men like the fishing
And some men like fowling
And some men like to hear
The cannonballs are roaring
Me - I like sleeping
And some men like fowling
And some men like to hear
The cannonballs are roaring
Me - I like sleeping
-
Gryzie w uszy
He, wczoraj leżałam na boku, na lóżku, Stefan mi siedział na biodrze , Niu chcial sie tez wdrapac, ale tamten go spychał.. Z irytacji i rozdrażnienia, że mu sie nie udaje, sprzedał mi smarkacz soczystego dziaba w tyłek :shock:
Ostatnio zmieniony ndz paź 29, 2006 1:24 pm przez galimatyas, łącznie zmieniany 1 raz.
Gryzie w uszy
Mój szczurek sie tego oduczył jak po całym ugryzieniu miał głodówkę z ziarna i wody
oczywiście jedne dzień 
[quote="Matylda"]Kolejna glupota o szczurach!! Niby dlazego mialy by gryzc czlowieka po zjedzeniu miesa? W takim razi epowinny tez zajdac siebie nawzajem :roll:[/quote]
jeżeli szczur poczuje zapach świerzego mięska to trudno żeby nie zaatakował... I to wcale nie tak "głupota"
Posty scalone. / mod. LuLu

[quote="Matylda"]Kolejna glupota o szczurach!! Niby dlazego mialy by gryzc czlowieka po zjedzeniu miesa? W takim razi epowinny tez zajdac siebie nawzajem :roll:[/quote]
jeżeli szczur poczuje zapach świerzego mięska to trudno żeby nie zaatakował... I to wcale nie tak "głupota"
Posty scalone. / mod. LuLu
Ostatnio zmieniony ndz paź 29, 2006 6:14 pm przez doris_rat, łącznie zmieniany 1 raz.
doris_rat!!!!Tak nie wolno!!!Jak mogłaś tylko dlatego żę Cię szczur ugryzł zabrać mu jedzenie i wodę!!!???To niedopuszczalne!!!Zaden zwierz takiego postępowania nie zrozumie!!Jeśli chcesz jakoś ukarać czy odczucyć to zaraz po zdarzeniu daj lekkiego a celnego pstryczka w nos!!
To że szczur lubi mięso...bo kto nie lubi...nie znaczy że będzie niewiadomo jak agresywny, kiedy je poczuje!!!Nnie przadzajmy!!!A Matylda ma całkowitą rację!!!
To że szczur lubi mięso...bo kto nie lubi...nie znaczy że będzie niewiadomo jak agresywny, kiedy je poczuje!!!Nnie przadzajmy!!!A Matylda ma całkowitą rację!!!
Ostatnio zmieniony ndz paź 29, 2006 2:13 pm przez MANIAK90, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy ja zawsze muszę sobie tłumaczyć o zachowanie mojego rodzeństwa jako niepełnosprawność??