Nieokrzesani Gentelmeni

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Szeliza

Re: Moje dwa rozrabiaki- Tadzik i Norek!

Post autor: Szeliza »

Nie jest dobrze z Tadkiem, ma coś z płuckami. Trudno mu się oddycha, słychać szmery czasem tak głośne, że budzę się w nocy.Kicha w te i wewte. Byliśmy dziś u weta dostał zastrzyk i antybiotyk. Mam nadzieje, że wyzdrowieje :-[
Maszka

Post autor: Maszka »

Trzymam kciuki za Tadzika! Silny chłop, to na pewno wyzdrowieje! Wygłaszcz ich ode mnie :-*

A jak tam z kocicą i maluchami? Zebrałaś już pieniądze na sterylkę?
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Biedny Tadzik. :( Na pewno wyzdrowieje! Moje obecnie to samo przechodzą...
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Szeliza

Maszka pisze:A jak tam z kocicą i maluchami? Zebrałaś już pieniądze na sterylkę?
Nazbierane już :) W tym tygodniu umówimy, miałam dis umówić jak byłam u weta, ale przez to wszystko wyleciało mi to z głowy.

Najgorsze jest to, że muszę oddzielić chłopaków na 2 tygodnie, bo Tadek ma antybiotyk do poidełka. :-[
Flaumel

Post autor: Flaumel »

Nie daj się wrobić w antybiotyk do poidełka, poproś o strzykawkę z porcjami do podawania dopyszcznie - w poidełku nigdy nie wiesz ile antybiotyku przyjął niestety i często może się zdarzyć, że za mało. Plus nie będziesz musiała oddzielać :)

Trzymam kciuki za wyzdrowienie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Podzielam zdanie przedmówczyni... antybiotyk możesz mieszać w odrobinie soku i podawać na łyżeczce, wtedy masz pewność, że szczurek przyjął antybiotyk w 100% razem z sokiem z łyżeczki. :)
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Szeliza

Dzięki Aferson ;)
Tak, bardzo nie chciałam ich rozdzielać ;)
A ja jestem taka ciemna, że nawet bym na to nie wpadła ;)
Awatar użytkownika
Szeliza

A więc, że dawno nie pisałam, a dużo się działo . A dokładniej antybiotyk nie działał. Tadek dalej prychał i kichał. No ale czego się spodziewać po weterynarzu od psów i kotów ? Wczoraj pojechałam z pray do doktora Krystiana Rajskiego.
Tadzio dostał 2 zastrzyki, i antybiotyk. Tadek nie ma nic z płuckami, ma chyba zapalenie gardła. Albo ma taką błonkę śluzową która przy oddychaniu tak chrumoli. Ale z ta błonką nie da się nic zrobić. Nie wiem czy to wszystko dobrze napisałam.Ale to coś miej więcej coś w tym stylu. Mam nadzieje, że niedługo Tadek już nie będzie tak prychał :)

Tak to ogony maja się dobrze Norek ostatnia przez wszystkie wybiegi przesiaduje w szufladzie, ze skarpetkami i przekopuje mi w niej wszystko ;D Połowa zawartości szafki ląduje na podłodze. Po jakimś czasie znajduje go na końcu szuflady śpiącego.A z Tadzik za to całe wybiegi spędza u mnie na kolanach. Rozwala się na mnie i mam go głaskać za uchem, po brzuchu i jeszcze główce. Trzeba porobić zdjęcia tym leniwcom :D
Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

Szeliza pisze:Tak to ogony maja się dobrze Norek ostatnia przez wszystkie wybiegi przesiaduje w szufladzie, ze skarpetkami i przekopuje mi w niej wszystko ;D Połowa zawartości szafki ląduje na podłodze.
Mi się "skarpety na dotarcie" przypomniały hłeh hłeh :D Żebyś się kiedyś nie ździwiła jak ściągniesz buty u koleżanki :D
Szeliza pisze: Rozwala się na mnie i mam go głaskać za uchem, po brzuchu i jeszcze główce.
O rety, ja się takiego ogona nigdy nie doczekam... Mnie wszystkie szczury omijają jakbym jakiegoś tyfusa miała :D
macik001

Post autor: macik001 »

Ja też chcę miziaka wielkiego, ja też! Moich moge pomiziać, ale sami się nie rozwalą na kolanach :(

Chcę zdjecia twojego dueciku!
Awatar użytkownika
Szeliza

zyberka pisze:Mi się "skarpety na dotarcie" przypomniały hłeh hłeh :D Żebyś się kiedyś nie ździwiła jak ściągniesz buty u koleżanki :D
Hahaha :D Na razie mi się to jeszcze nie zdarzyło ale myślę, że zdarzy się wkrótce :D

A moje prywatne miziaczysko się zawstydziło ::)
Postaram się o zdjęcia ;)
Awatar użytkownika
maryyycha

Post autor: maryyycha »

Hmm, coś mi się wydaję, że Cię nie lubię!
W nocy zamiast spać, to przeczytałam cały temat, wszystkie 11 stron. :P
Zaciekawiły mnie Twoje perypetie związane z łączeniem, szczególnie, że aktualnie sama też jestem w trakcie zaprzyjaźniania moich dziewczyn. No i jestem niewyspana. >:( :P
No, ale szczurasy to masz przesłodkie. ♥
Moi mali przyjaciele: Lady ADHD ♥ MiMi ♥ Śnieżynka ♥ Lila ♥
[*] Gruba ♥ Młoda ♥ Sadza ♥ Pirat ♥ Munia ♥ Siwa ♥
Awatar użytkownika
Szeliza

Podziwiam Ciebie! :o ;D
Awatar użytkownika
Szeliza

Tadkowi skończył się kilka dni temu antybiotyk. I znowu zaczyna prychać. Muszę zadzwonić do weta. Ciekawe czy da się coś z tym zrobić ???
macik001

Post autor: macik001 »

Na pewno się da. Jak nie u tego weta to u innego :D
Trzymamy kciuki! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”