Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
LaCoka

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: LaCoka »

Izold pisze:Ał.rozpycham uszy.Trzymajcie kciuki! :D
I jak idzie? :) cały czas trzymam kciuki ;)
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

sheer, a w szkole mówisz o sobie w rodzaju męskim?
albo gdziekolwiek poza netem?
ciekawa jestem :)
W szkole nie. Ale w domu, czy przy znajomych którzy wiedzą o co chodzi i wiem, że mnie za to nie zjedzą, owszem ;)
o! o to miałam zapytać. Bo ja mam takie.. zatrzymania umysłu jak czytam posty Sheery :P A to nie ona ? ale pisze w rodzaju męskim. To on. Ale stop. To ona przecież, tu pisze 'łam', ej.. tu pisze 'łem'! I potem aaha.. no bo to przecież taak :P
No tak.. czasami zdarza mi się pomylić i napisać "-łam" ::) To przez to rozbicie - w niektórych miejscach, czy przy niektórych osobach muszę mówić w rodzaju żeńskim, a w innych - "normalnie' ;)
yssku, święta prawda. Czytanie ze zrozumieniem leży w naszym kraju. W innych może też, nie wiem.
Czytanie ze zrozumieniem to jeszcze nic... Czytanie w ogóle jest problemem. Kiedy ja widzę, jak osoby z mojej klasy widzą wyraz.. no np. "prawdopodobnie" a czytają "prawdziwie" i jeszcze przeczytanie tego wyrazu (czy jakiegokolwiek innego) zajmuje im tyle czasu, że chyba składają je z literek, jak w podstawówce.. to szok, po prostu szok.
Albo coś co mnie niesamowicie denerwuje. Pisanie jednym ciągiem. Bez znaków interpunkcyjnych, pytajników, czegokolwiek. Np dostaję smsa "czesc idziesz na ognisko klasowe o kturej biezesz ze sobom jakies rzarcie". No wy byście się nie wkurzyli? Ortografia leży, interpunkcja również. Nigdy na to nie odpisuję. A jak zobaczę to piana z pyska normalnie. Nie potrafię znieść takiego kaleczenia języka. Jakiegokolwiek języka.
I to u osób w wieku 16-18 lat.
Co się na tym świecie dzieje.. ???
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Babli

Post autor: Babli »

O jezu. To jest cudowne. Uwielbiam jak ludzie z klasy czytają :D Śmiechu więcej niż w polskiej komedii [tu to śmiech jest chyba z pożałowania :P ]. Tren X [dopisek : dziesiąty] Dziewczyna czyta : Trr.. tren X :] Albo widzą coś, a czytają zupełnie coś innego. Jak można moja z jej mylić ? Bo to jest częste u nas :P

A ortografia, wymiata!
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Taaak, czytanie w ogóle jest problemem i to dużym. Nasza polonistka ciągle powtarza, że powinniśmy sie uczyć z elementarza, a nie książek do szkoły średniej... W mojej klasie można na palcach zliczyć osoby, które potrafią dobrze czytać. A jest nas ponad 30-tka ::)
Brak interpunkcji doprowadza mnie do szewskiej pasji. Już wole, jak przecinki są w złych miejscach, niż jak nie ma ich wcale :-X
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Post autor: UprzejmaCegła »

Też nie lubię jak ktoś "nie zna słownika języka polskiego" >:(
Jak dla mnie przesadą jest pisanie np. mój przez U zwykłe!
Ale cóż zrobić.
Analfabeci byli, są i będą.
Już zrozumiem problemy z interpunkcją tzn. przecinki (sama mam czasami z tym problem), ale ortografia?!

Boże zatrzymaj świat, ja wysiadam...
Awatar użytkownika
Asiulec

Post autor: Asiulec »

Hmmm... Ja mam kolegę, który pod względem ortografii jest ewenementem na skalę światową... "Rzuhfa", "Rzaneta", to tylko jedne z nielicznych przykładów, które mogą o tym poświadczyć...
Awatar użytkownika
Asmena

Post autor: Asmena »

Powiem tak: jestem korektorką i na co dzień mam do czynienia z takowymi xD...
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Asmena, współczuję... :)
Babli

Post autor: Babli »

Rzuhfa! Buhaha!

Asmena, a skoro Ty się jakoś znasz bardziej [ode mnie na pewno] na fotach, możesz zerknąć do fotograficznego i podpowiedzieć coś ? :P Swoją drogą, możesz parę nam takich "kwiatków" zaprezentować, Twoich ulubionych ortów :P
Awatar użytkownika
Asmena

Post autor: Asmena »

Moim ulubionym kwiatkiem jest fragment tekstu, który muszą poprawić ci, którzy startują do naszej grupy. Prowadzimy otwarty nabór i na każde stanowisko mamy przygotowany test. Odkąd na dobre zadomowiłam się w grupie JTF (Jinja Temple Fansubs), Sempaj, nasz szefunio, przysyłał mi zrobione (przez kandydatów do funkcji korektora) testy.
I w owym tekście, który jest testem na stanowisko korektora, jest takie zdanie:
Ponieważ na wschodzie wznoszą się góry, chmury, które zwykle widzą wieśniacy dryfują na północ.
Dacie wiarę, że jakieś 70% kandydatów popełniło tak "drobny" błąd interpunkcyjny, że powstawały twory typu "wieśniacy dryfujący na północ", "wznoszą się góry i chmury, a wieśniacy dryfują na północ", "widzą wieśniacy dryfując na północ".

Serio. 70% kandydatów. A sprawdzałam kilkanaście (może nawet ponad 20?) takich prac.
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Ło Matko jedyna...
Jestem zbulwersowana zaistniałymi matołami na tym świecie...
A dlaczego? Już tłumaczę.

Z ludzkiej ciekawości wlazłam na jakąś stronę o fotomodelingu, zarejestrowałam się, założyłam temat, wkleiłam zdjęcia i czekałam na odpowiedź.
Kilka osób napisało, że ładna dziewucha ze mnie, ale nie o tym chcę powiedzieć...
Otóż, w pierwszym poście napisałam, że zdjęcia były robione przez mojego chłopa, a że wiele razy o nim wspominałam to w końcu nie mogłam znaleźć odpowiednika słowa "mężczyzna", więc napisałam TŻ.
I się zaczęło.
Wyśmiali za ten skrót, ubliżali, docinali.
Fotografowie, modelki, fotomodelki, sponsorzy itp. itd. PROFESJONALIŚCI, ZAWODOWCY...
Patałachy cholerne czepili się mnie i Szymka, pomimo tego, że nas nie znają.
Niby tacy kulturalni i "wykształceni", a zrobili sobie dyskusję na temat mojej głupoty, pseudo-fotografii mojego mężczyny i tego skrótu.
Myślałam, że "sławy" są w jakimś stopniu odchamieni, ale niestety się zawiodłam...
Pomyślałam: wejdę na tematy innych dziewczyn i zobaczę co tam się dzieje. A tam: syf, malaria i zacofanie. Tak samo idioci odnosili się do reszty.

Na tym forum jest jak u "Pana Boga za piecem". Nie ma baranów, nikt nikogo nie obraża (no może czasami), jest spokojnie i cicho. Nie ma przepychu, grubiaństwa, mili i ciekawi ludzie. Cieszę się, że akurat tutaj "trafiłam".
Rhenata

Post autor: Rhenata »

a zrobili sobie dyskusję na temat mojej głupoty, pseudo-fotografii mojego mężczyny i tego skrótu.
przecież twoje zdjęcia są robione w warunkach tzw domowych prawda? wiec nie wiem o co im chodzi, każdy wkłada to co ma i leci, a jak ma większe możliwości to wtedy je wykorzystuje. Jak miałam studio do dyspozycji to robiłam zdjęcia w studio jak miałam canona to canonem, wystarcza chęci a jak ci ludzie nie rozumieją prostej rzeczy to daruj sobie to ich śmieszne forum i poszukaj innego , my wiemy żeś śliczna i ze twój facet robi ci świetne fotki a jak chcecie coś z tym zrobić to w końcu znajdziecie odpowiednie miejsce na poziomie z inteligentnymi ludźmi ;D
oprócz szczurzego forum ;)
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Dzięki Rhenata za miłe słowa, ale im nie chodziło o mój wygląd, tylko:
1. Napisałam, iż Szymon chciałby zostać profesjonalnym fotografem. Wyśmiali.
2. Nie spodobał im się skrót TŻ oraz stwierdzili, że może nim być pies/szczur/kot/każde inne zwierze. Ubliżali.
3.
Takich TŻ bedziesz miala jeszcze paru, wiec nie skladalbym na Twoim miejscu zbyt daleko idacych deklaracji.
Otrzymałam taką wiadomość. I chyba to najbardziej mnie wkurzyło, dlatego, że "wrzucił mnie do jednego worka" razem z innymi nastolatkami, nie znając mnie, nie wiedząc jakie mam poglądy, ile jestem z mym chłopem, co do niego czuję itp. itd. Gdybym była taka jak on napisał, olałabym mego Szymona od razu po jego wyjeździe, zdradzałabym, ale nie, nie zrobiłam tego, bo nie w głowie mi takie rzeczy, najważniejsze teraz aby wrócił, leję na jego kasę.
Fakt, faktem, nie wiem jak to będzie za kilka lat, ale w każdym bądź razie będę się starać, żeby było jak najlepiej.
xMsMartax

Post autor: xMsMartax »

Ehh zauwazylam , ze wiekszosc teraz mysli, ze jak facet to na chwile i zaraz nastepny ::)
Chociazby i tak bylo, to nie maja nic do tego, bo to Twoja sprawa ile z nim bedziesz i nikt inny nie powinien sie w to zaglebiac.

Ehh... niektorzy ludzie sa dziwni... zero tolarancji, przekonani o swojej 'świetności' >:(

Ale sie nacwiczylam ;p
-godzinke hula-hop
-200brzuszkow
-500x na skakance
- 2-gi dzien a6w

:D no trzeba sie wziasc za siebie :P bo takie wmawianie sobie zeby zrzucic tluszczyk do wakacji nic nie daje zawsze zostawia sie wszystko na ostatnia chwile i nigdy nix nie wychodzi...
Obrazek
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Od wczoraj żywie sie głównie winogronem :P
Na kolacje zjadłam ponad kilogram :D

Marta, aż przez Ciebie nabrałam ochoty na a6w ;D
Ide ćwiczyć :P
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”