Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
IHime

Re: Majaki Nocne

Post autor: IHime »

Ogon MB goi się ładnie. Bardzo mi ulżyło! Powtórzyliśmy RTG, żeby tym razem mieć pewność co z sercem i krtanią. Serce jednak minimalnie powiększone, krtań czysta, płuca ładne. Utrzymujemy Vetmedin, bo MB bierze go krótko (od wtorku?) i mógł jeszcze nie zadziałać w 100%. Za to mała jest podejrzana o skurcze oskrzeli (po reakcji - Furosemid nie pomaga, a steryd tak), dlatego dostanie teofilinę i zobaczymy, czy historie będą się powtarzać.
Wczoraj nic złego się nie działo, pobiegała ze stadkiem, tradycyjnie spadła z kaloryfera, czyli wszystkie obowiązkowe punkty wieczoru odhaczone.

Za to mój mąż zyskał wczoraj +100 za opanowanie. Witał się ze szczurami i tonem całkiem konwersacyjnym zapytał:
- A Maurycy czemu taki zakrwawiony?
- Truskawki jadł. 8)
O ścianie w sypialni upstrzonej truskawkowym ostrzałem z wywalonej miski, pod którym poległ także Mauryś, powiem mu kiedy indziej. +100 do opanowania mu się przyda. ;)
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Maurycy :-*

Kiedyś także miałam taki przypadek tyle że z malinami i wielce by mi się w tedy takie + 100 do opanowania przydało ::) Małżon Bohater ! nie jak "typowy facet" ..buuuooo "typowy" widząc krew ..a kiedy ta informacja zaczyna zakorzeniać się w centrum dowodzenia zwanym u panów " mózgiem jeden" to :
a) mdleje
b) rozpościera ręce nad głową i macha wydalając z siebie dźwięki niejednorodne wskazujące na traumę i szok.
c) ucieka, wymazując obraz z pamięci twardy resetem

... a tu proszę ! Na bank to jeden z X-menów O0

............................
Ihime wycałuj tam MB i paluszki i wszystkie przypadki indywidualne aaa i te z kosmosu też w jakąś fałdę cmoknij :-*
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Mój facet przy robieniu zastrzyków Alkowi zamykał oczy, a jak mały pisnął to aż podskoczył ::) Ja jestem okrutna i nieludzka, bo jak można tak szczurowi, igłę! :P
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
saszenka

Post autor: saszenka »

Masakra, wychodzi na to, że jestem facetem :P Ale przy własnym stadku adrenalina działa na tyle, że jestem w stanie się opanować, rzuca mną już po wszystkim. Zastrzyku to bym chyba jednak nie zrobiła... choć pewnie tak, jeśli by trzeba było ;)

Grunt, że Białe się goi i wciąż ma szalone pomysły. Czasem wydaje mi się, że to właśnie to szaleństwo napędza szczury i podtrzymuje je w naszym świecie :) Nieustająco kciukamy za serduszko i oddechowe (tym bardziej, że zapowiadają się upały :-\ ). Buziaki dla całego międzygatunkowego stada :-*
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

Dobrze, że Małe Białe ogon ma już prawie naprawiony. Oby też cała się naprawiła ;) Kciuki trzymam.

Ja przez moje zapominalstwo sama sobie kiedyś zaserwowałam tragiczną historię. Dałam szczurom po malince, no bo czemu nie, a potem otwieram klatkę, ręcznik papierowy w koszyku ZAKRWAWIONY, przerażona pochwyciłam jednego, obejrzałam, drugiego, obejrzałam, patrzę, a tam na ogonie czerwona plama!!!! Dobrze, że w stresie mózg zaskoczył... :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
IHime

Takie tam, sceny z życia smoków, tfu, szczurów: http://youtu.be/GZ4Tg3niQvM
Awatar użytkownika
gosja1

Buahahaha, a na sam koniec szczur w kapciu! Esencja szczurowatości! :)
Filmik jest fantastyczny. Po prostu oddaje cały urok tych potworów :)
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Mnie tam najbardziej rozbroiła walka z grawitacją ok. 1:08 :D I to napięcie, znamionujące się w rozdętych pufkach za policzkami...!
Oraz jak wyszło chude białe a wyszło grube (1:25-1:30) - to powinno mieć jakiś chwytliwy slogan, albo chociaż okrzyk "Utyjemy Ci szczura w dwie sekundy!"
No ale szczur w kapciu... ;)
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Awatar użytkownika
gosja1

A pewnie, walka z grawitacją też mnie rozbroiła ;D Ta szczurkowa determinacja! ;) A potem padł taki zrezygnowany...
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

gosja1 pisze: A potem padł taki zrezygnowany...
i ten żal w oczach ;D
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
nienazwana

Post autor: nienazwana »

Puszysta biała kulka rozbrajająca ;D . To jakiś nowy szampon na elegancką puszystość futra ??? ;)
IHime

Mauryś dzisiaj wreszcie wszedł na walizkę, która na filmiku go pokonała. :D Dla dziewczyńskich sprężynek w nóżkach to żadna przeszkoda.

Nienazwana, to tylko dieta "zjedz tyle, ile jesteś wstanie, a potem jeszcze trochę". ;)
Awatar użytkownika
gosja1

Dla szczurów nie ma niemożliwego, jak widać. Maurycy padł zrezygnowany, pogłówkował, aż w końcu zdobył okropny szczyt! ;)
Mam słabość do białych puchatych kulek :P
ol.

Post autor: ol. »

Maurycy ! :o (dawno jegomościa nie widziałam ;D )
Super energiczny filmik pełen szczurzej klasyki - a Małe Białe najcudowniejsze ! Tak miło mi zobaczyć ją krzątającą się, to jest taki szczur, do którego ręce same się rwą (tak bardzo mi moje kochane jujki przypomina...) ^-^
Niech jej leki służą i żadne perypetie planu dnia maleńkości nie zakłucają :-*
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Małe Kamikadze :D
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”