To może ja mam jakieś niedorobioneogonowa pisze:A Zalbi mówi ,że jest cicheNina pisze:U Po pierwsze jest bardzo głośne.
Ogonowe ogony: Zosiu ['], Lizak, Rubin
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Ogonowe ogony: Zosiek, Rubin, Lizak
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
A jakie kulkowe masz na myśli? To takie zwykłe z drucikiem do przyczepiania czy z motylkiem?
To drugie nie jest chyba Ferplasta, bo pisze Poidło Drinky ..
Ja jestem najbardziej skłonna do kupienia tego Sippy, ale jak się nie sprawdzi to szkoda kasy.. N drugim miejscu to z motylkiem ,a na końcu z drucikiem (cholerstwo się trudno zaczepia, bo drucik jest za krótki).
To drugie nie jest chyba Ferplasta, bo pisze Poidło Drinky ..
Ja jestem najbardziej skłonna do kupienia tego Sippy, ale jak się nie sprawdzi to szkoda kasy.. N drugim miejscu to z motylkiem ,a na końcu z drucikiem (cholerstwo się trudno zaczepia, bo drucik jest za krótki).
Pochylnie i tarasy - tu się zgodzę, sama mam i to są rzeczy warte swojej ceny. Ale czy miseczka i kuweta muszą koniecznie być ferplastowe?? Warto czasem po prostu sprawdzić, co mają w miejscowym sklepie zoologicznym... Co do tuneli - ja za swoje zwykłe rury kanalizacyjne zapłaciłam w sumie jakieś 15 zł, a są z grubego plastiku i wyglądają z tarasami niemal jak komplet... W życiu nie wywaliłabym tyle kasy na tunele ferplasta, przy szczurach chyba lepiej zainwestować w dobre jedzonko niż w 'firmowy' tunelikTo: 2xpochylnia, 4xtaras, poidło Sippy (z rurką), miseczka duża (16cm), tunel prosty i wygięty i do tego kuweta. Razem 11 rzeczy (wszystko ferplast, bo trwałe musi być).
Mizianka dla chłopaków! I co tak mało zdjęć ostatnio?
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Tunele Ferplasta też są warte swojej ceny i nigdy nie zamieniłabym ich na zwykłe rury.
Tych poideł z motylkiem nie uznaje
Odkąd moje baby takowego motylka po prostu odgryzły 
Te poidła, które ja bardzo lubie to Drinky, Ferplasta (tutaj akurat największe, takie mam dla 13 bab
http://fretki.com/sklep/product_info.ph ... 907dcfa0c6)
Tych poideł z motylkiem nie uznaje
Te poidła, które ja bardzo lubie to Drinky, Ferplasta (tutaj akurat największe, takie mam dla 13 bab
Ze mną: LeeLee + Lily
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Nue, sorki, bo miseczka to jest jakaś Clip taka przyczepiana, a kuweta jest trixieNue pisze:Ale czy miseczka i kuweta muszą koniecznie być ferplastowe??To: 2xpochylnia, 4xtaras, poidło Sippy (z rurką), miseczka duża (16cm), tunel prosty i wygięty i do tego kuweta. Razem 11 rzeczy (wszystko ferplast, bo trwałe musi być).
Ja nie mam pojęcia jakiej są jakości, ale spodziewam się ,że nie marnej - w końcu ferplast. Łatwiej je się doczepia i mają odpowiedni rozmiar, jedno, dwa (tak jak ja będę mieć, być może) to da się przeboleć, a skoro są takie dobre jak pisze Nina, to czemu nie zainwestować? Jak przetrwa w klatce rok, to będę zadowolona. A i dodam ,że nie mam niszczycielskich szczurów (tylko łóżko drewniane mam w dziurachNue pisze:Co do tuneli - ja za swoje zwykłe rury kanalizacyjne zapłaciłam w sumie jakieś 15 zł, a są z grubego plastiku i wyglądają z tarasami niemal jak komplet... W życiu nie wywaliłabym tyle kasy na tunele ferplasta, przy szczurach chyba lepiej zainwestować w dobre jedzonko niż w 'firmowy' tunelik![]()
Nie chcę mi się już zrzucać i nie mam ładnych zbytnio.. Ja jednak nie potrafię robić fotekNue pisze:I co tak mało zdjęć ostatnio?
Nina, jak obgryzły to może i się zdecyduję na takie.. ale ja mam takie podobne, ma taki drucik i jest tak krótki ,że czasem się doczepić nie da.. Gdyby mi pineska np. pożyczyła to Sippy ,ja bym to przetestowała, to by się zobaczyło
A co z tą plexi?
Ja mam aktualnie poidełko Sippy. Jego jedyną zaletą w przeciwieństwie do Drinky jest to, że jest ciche. Chociaż łatwo się je też zaczepia i nie spada... No chyba, że masz tak zwariowane szczury jak ja... Co to po suficie skaczą 
Co do plexi, to nie mam pojęcia.
A ja rur ferplastowych bym nie kupowała, gdybym nie miała w zestawie z klatką. Nue ma racje, takie zwykłe pcv są równie dobre, a przy tym niezwykle tanie.
Co do plexi, to nie mam pojęcia.
A ja rur ferplastowych bym nie kupowała, gdybym nie miała w zestawie z klatką. Nue ma racje, takie zwykłe pcv są równie dobre, a przy tym niezwykle tanie.
Skusiłam się ściągnąć fotki.. a dlaczego? Niespodzianka na końcu
.

Ta dam
!
Udało mi się zrobić po raz pierwszy, niepowtarzalną fotke z ziewiem! I to nie byle jakim! Zohanek jest rozciągnięty i ziewa! Jestem z siebie dumna

To wcale nie było zamierzone! Siedziałam i postanowiłam zrobić kilka fotek, akurat włączyłam, zdążyłam przestawić lampę błyskową i patrze.. a tu Zohanek ziewa, i cyk!

Ta dam
Udało mi się zrobić po raz pierwszy, niepowtarzalną fotke z ziewiem! I to nie byle jakim! Zohanek jest rozciągnięty i ziewa! Jestem z siebie dumna

To wcale nie było zamierzone! Siedziałam i postanowiłam zrobić kilka fotek, akurat włączyłam, zdążyłam przestawić lampę błyskową i patrze.. a tu Zohanek ziewa, i cyk!
Świetna fotka Zohana. Pozdrowionka dla Lizaka.
Szprytna jesteś
A gdzie Zohanek ma uszka?
A gdzie Zohanek ma uszka?
Ucięłam, bo mi się nudziłoIvcia pisze:A gdzie Zohanek ma uszka?
On tak ma, jak ziewa to mu się zwijają, ale widać; ma takie jakby sklejone z główką
Fajni ci Twoi chłopcy, a fota ziewy jest the best! Normalnie, jak tak patrzę na te wszystkie szczurasy, to już nie mogę się doczekać, aż nasze odbierzemy i też im jakiś temacik założymy.
ogonowa , cuuuuuuuuuuudne masz szczurki , a zdjęcie z ziewnięciem jest wyjątkowo udane !
Aż miło popatrzeć na nie , jak urzędują . Pogłaszcz ogonki ode mnie
Aż miło popatrzeć na nie , jak urzędują . Pogłaszcz ogonki ode mnie
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Czas trochę o nas przypomnieć =)
Piąty szczur to tylko marzenia, mama mówi nie i koniec, jak prowadziłam monolog w sprawie Bajaderki i jej przyszłych dzieci ,to udawała ,że nie słyszy. Ale wreszcie dowiedziałam się o co tak na prawdę chodzi z tym kategorycznym nie. Ponieważ mieszkanie będziemy dzielić z dziadkami, co nie jest problemem, bo pokój większy itp. ale co z tego jak babcia z panikę wpada? Ostatnio wykonywała do nas telefon z zapytaniem, czy mam, ile mam i czy czasem nie chcę tych szczurów gdzieś komuś dać, albo wyrzucić, bo może akuratnie mi się znudziły; no przecież zwyczajne chamstwo w rodzinie =D. Mama powiedziała ,że owszem mogę mieć nadal szczury bez względu na to co babcia powie, al nie więcej niż te cholerne 4 ,bo zwariuje (babcia, nie mama =]). Także stoimy w miejscu ,ale na szczęście na blutka się zgodziła, bo zobaczyła Ayę :].
Klatka.. ech no szkoda gadać. Tyle jest tego wyboru ,że to po prostu szok, a nie klatki. Kręci mnie woliera, ta wysoka, Jenny i wiele innych, ale to te najczęściej rozpatrywane. Jenny ma za małe drzwiczki i jednak to nie tak prosto. Ta wysoka.. no w sumie może być, ale inne też mi bardzo biją po oczach. Woliera.. mama się zgadza (naopowiadałam jak to woliery wnętrza ładnie dekorują), ale pokój. Najpierw mieliśmy nic nie przemeblowywać, a tym bardziej nie kupować nowych mebli, potem było ,że możemy przemeblować ,a teraz to nawet wspomina o nowych meblach i ja na prawdę nie wiem co się tam w tym pokoju mieści =/.
Chłopcy kichają, jutro kupujemy vibovit i zaczniemy kurować.
Klatka jest przemeblowana, niebiańsko mi się podoba i nic nie zamierzam zmieniać, a co. Koniec gadania fotki.. =)
jestem gruby i duży, ale teraz pośpię

to ja też się kimnę w nowej doniczce

moja duża i piękna główka!

wszyscy śpią to ja też, a co!

mniaam, idę spać [uwaga fotka najostrzejsza jaką w życiu zrobiłam!]

niech te pchły mi dadzą spokój!

cierpię na bezsenność..

zauważyłaś? mnie też coś dopadło!

a ja dalej kimam..

młody cicho, nie jestem aż taki ciężki!

no i znowu coś mnie swędzi!

przód:

góra:

Narazie tyle =]
pozdrawiam
Piąty szczur to tylko marzenia, mama mówi nie i koniec, jak prowadziłam monolog w sprawie Bajaderki i jej przyszłych dzieci ,to udawała ,że nie słyszy. Ale wreszcie dowiedziałam się o co tak na prawdę chodzi z tym kategorycznym nie. Ponieważ mieszkanie będziemy dzielić z dziadkami, co nie jest problemem, bo pokój większy itp. ale co z tego jak babcia z panikę wpada? Ostatnio wykonywała do nas telefon z zapytaniem, czy mam, ile mam i czy czasem nie chcę tych szczurów gdzieś komuś dać, albo wyrzucić, bo może akuratnie mi się znudziły; no przecież zwyczajne chamstwo w rodzinie =D. Mama powiedziała ,że owszem mogę mieć nadal szczury bez względu na to co babcia powie, al nie więcej niż te cholerne 4 ,bo zwariuje (babcia, nie mama =]). Także stoimy w miejscu ,ale na szczęście na blutka się zgodziła, bo zobaczyła Ayę :].
Klatka.. ech no szkoda gadać. Tyle jest tego wyboru ,że to po prostu szok, a nie klatki. Kręci mnie woliera, ta wysoka, Jenny i wiele innych, ale to te najczęściej rozpatrywane. Jenny ma za małe drzwiczki i jednak to nie tak prosto. Ta wysoka.. no w sumie może być, ale inne też mi bardzo biją po oczach. Woliera.. mama się zgadza (naopowiadałam jak to woliery wnętrza ładnie dekorują), ale pokój. Najpierw mieliśmy nic nie przemeblowywać, a tym bardziej nie kupować nowych mebli, potem było ,że możemy przemeblować ,a teraz to nawet wspomina o nowych meblach i ja na prawdę nie wiem co się tam w tym pokoju mieści =/.
Chłopcy kichają, jutro kupujemy vibovit i zaczniemy kurować.
Klatka jest przemeblowana, niebiańsko mi się podoba i nic nie zamierzam zmieniać, a co. Koniec gadania fotki.. =)
jestem gruby i duży, ale teraz pośpię

to ja też się kimnę w nowej doniczce

moja duża i piękna główka!

wszyscy śpią to ja też, a co!

mniaam, idę spać [uwaga fotka najostrzejsza jaką w życiu zrobiłam!]

niech te pchły mi dadzą spokój!

cierpię na bezsenność..

zauważyłaś? mnie też coś dopadło!

a ja dalej kimam..

młody cicho, nie jestem aż taki ciężki!

no i znowu coś mnie swędzi!

przód:

góra:

Narazie tyle =]
pozdrawiam
To sa polki z zookoziolka?:D
FIZYK! FIZUS normalnie jak bedzie duzy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/184 ... 4f10b.html tak bedzie wygladal..
Cuuudowne ogonki... ucaluj
FIZYK! FIZUS normalnie jak bedzie duzy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/184 ... 4f10b.html tak bedzie wygladal..
Cuuudowne ogonki... ucaluj
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki
:) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Nie, nie są z zookoziołka, to są półki z planety o takie: http://www.planeta-zoo.pl/wdimpex-piete ... -2190.html A ta druga prostokątna była razem z klatką =]