Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Krejzoolek

Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Paskuda ::)

Post autor: Krejzoolek »

Nie no ja Cię podziwiam aż 25 szczurów. :o Moja mama nigdy by się nie zgodziła na taką gromadę.Jak ty ich wszystkich masz pod kontrolą .?! Czasami trudno nad dwoma zapanowac. Ile godzin dziennie im poświęcasz.? Wymiziaj tą wielką gromadkę ciurków. :-*
Kiki, Dusia [*][/color][/size]
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Jednak dzisiaj reszty stadek nie będzie. Padam z nóg ::) Miałam nieplanowaną zamiane klatek... Musiałam przenieść młodsze stado dziewczyn, bo białki nałogowo przekładały głowe przez pręty :o Widziałam, że mają powycierane pyszczki i szyje, ale myślałam, że przez to, że sie non stop kiwają i po prostu o coś ocierają. Dzisiaj je przyłapałam.
Zamienione klatkami z chłopakami. Troche im ciasno, ale wymyśle jakąś nadbudówke. Chłopaki za to zachwycone :)
Krejzoolek pisze:Jak ty ich wszystkich masz pod kontrolą .?! Czasami trudno nad dwoma zapanowac. Ile godzin dziennie im poświęcasz.?
Wypuszczam je wszystkie osobno, na 4 raty. Więc mam do pilnowania poszczególne stada. No i szczerze mówiąc: dużo łatwiej by było, gdyby mogły biegać wszystkie razem. Nie musiałabym ich pilnować...
Nie biegają długo no bo wiadomo, czas dla szczurów musze dzielić przez 4, a poza nimi mam też swoje życie, szkołe, inne zwierzęta. Ale są do tego przyzwyczajone i w sumie nie zawsze chcą wychodzić (dużo zależy od pogody). A jak wychodzą to z wybiegów korzystają na maxa i są w ciągłym ruchu ;) Zazwyczaj po godzinie wszystkie sie pokładają gdzieś na łóżku czy w szafce, albo wracają do klatki i idą jeść ;)
Jeśli wchodze do nich do pokoju ok. 18 to zazwyczaj siedze tam koło 5 godzin, bo nie moge sie oderwać ;)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Krejzoolek

Aha ;) Ja akurat jestem w łączeniu mojej Dusi i Kiki.Jak szczur przewraca drugiego na plecy co to oznacza.? Bo Dusia tak zrobiła z małą ... :-\
Nina
Kontakt:

Krejzoolek pisze:Jak szczur przewraca drugiego na plecy co to oznacza.?
Zwyczajna dominacja ;) Tak szczury pokazują sobie nawzajem kto rządzi ;)

Chłopaki mają na razie jeden hamak. Zawsze spał na nim Abaj i Kropek. Dzisiaj wpakował sie tam Amaj, a pozostała dwójka śpi na półce i wygląda na bardzo nieszczęśliwą ::)
Musze sie zabrać za uczycie im kolejnego hamaczka bo żal chłopaków :P
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Krejzoolek

Heh..Te hamaki ::) J anie mam gdzie powiesic bo u mnie nisko półki są. :-\ Kurczę boję się tym moim łączeniem bo już 3 razy Dusia przewróciła małą,a teraz ja odpycha.. :( I śpią osobno.
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Chamy z tych facetów... u Ciebie spią w hamaku, a u mnie kazdy hamak był obgryziony zanim ktokolwiek do niego wszedł... Moze ty masz jakies lepsze te hamaki? ::)
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Nina
Kontakt:

Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Paskuda pechowym szczurem

Pin, myśle, że chodzi o ilość szczurów ;) U mnie w towerze też żaden hamak nie przejdzie, a jak są np 3 szczury oddzielone, to hamaki wiszą ;)

Paskuda jest naprawdę pechowym szczurem. Dostaje Baytril domięśniowo. Nasz pan wet rewelacyjnie robi zastrzyki, szczury nawet tego nie zauważają, trwa to ułamek sekundy.
Niestety dzisiaj Paskuda sie szarpnęła... No i miała porażony nerw. W ogóle nie ruszała stopą. Teraz łapka już prawie w normie, tylko paluszki troszke wiotkie.
Co ona bidula komu zrobiła, że tak musi ciągle cierpieć? :(
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Ojejciu Telimenka tez tak kiedys miala.. bieduka moja ŚP..

Biedna Paskuda daj jej cos dobrego..
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Babli

Post autor: Babli »

Ło! Trzymię kciuki za Paskudkę.. :) Bidulkaa.
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Telimenka pisze: Biedna Paskuda daj jej cos dobrego..
Na pewno juz dostała :P
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Nina
Kontakt:

pin3ska pisze:
Telimenka pisze: Biedna Paskuda daj jej cos dobrego..
Na pewno juz dostała :P
No ja wieeeem, że rozpuszczam dziady, ale żeby to było tak powszechnie wiadome? :P Dostała większą porcje nutridrinka i duuuużo suchych różności (ach, jak ja lubie te nasze 'magiczne' pudełka ;D )
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Krejzoolek

Biedna Paskudka :'( Wgl. te szczury mają pecha co do chorób. :( Mam nadzieję,że wszystko dobrze Ci się tam ułoży. :-*
Nina
Kontakt:

Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Zły czas :/

Bąbla ma drugiego guzka.

Czemu te cholerstwa tak sie ich czepiają?
Echh, humor mi sie rypnął przez to.
Tupot Małych Stóp
merch

Post autor: merch »

Nin jak to juz drugi to sterylizuj.

Trzymam kciuki za caloksztalt.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

och. kurde.
czemu zawsze wszytko na raz się dzieje, jak coś złego.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”