Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem ludz

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Kameliowa

Re: Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem

Post autor: Kameliowa »

Te oczy nie jedno serce kiedyś złamią ;)
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

wsadziłam mrówkę w chustę elastyczną. pierwszy raz :D
debiut udany, mrówka była płacząca, włożyłam ją, pochodziłam chwilę i zasnęła. śpi już prawie godzinę :D a chusta bardzo wygodna, w ogóle nie czuć ciężaru dziecka, które jest takie przypłaszczone do mamy :)

kupiłam chustę lennylamb [gdyby ktoś był ciekaw], i tylko się zastanawiam, jak taki kawałek materiału jak elastyczna chusta może kosztować np 200 zł [akurat nie ta, ale są takie]. drogie mamy, jeśli będziecie kupować chustę, mężowi trzeba powiedzieć, że kosztowała najwyżej 40 zł ;) [oni tak robią z nami, jak nam podają cenę kupionego właśnie dowolnego sprzętu], bo inaczej taki mąż uzna żonę za idiotkę, której można wcisnąć pas bawełny za kupę szmalu ;)
ten się nie myli, kto nic nie robi
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

ysska,chusty to cud miód i orzeszki!Ja musiałam się zadowalać nosidełkiem za 50 zł...(oczywiście na fakturze mężowskiej kosztowało 30 zł...)
Ale nosidełko też dało radę,przystosowane do mini baby...Patelnia w jednej rączce,miotła w drugiej,butla z mlekiem w zębach,dzidzia w nosidełku z dzikim płaczem... ::) Ach,jak dobrze,że młodsza córa ma już roczek... ;D
Buzial w nosek dla Mrówki!!!(tak na marginesie,oryginalne imię dla ludzkiego dziecka... ;) )
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
yss

Nietoper, właśnie kupuję kolejną elastyczną :) bardzo łatwe są w obsłudze. trzeba się dość ciasno opleść i w powstały oplot wkłada się niemowlę i ono tak fajnie się trzyma, jak przyrośnięte. Byłyśmy dziś znowu na chustowym spacerze i mała spała sobie ślicznie z otwartą japką :D lubi.

a czy ja już wspominałam, że Mrówka będzie ruda? O0

Jonatan ostatnio jadł kanapkę z serem i wziął ten ser i nakarmił Mrówkę [tzn położył jej na buzi]. a dziś przyszedł dwa razy, zaśpiewał jej piękne piosenki i głaskał po główce [musiałam ją ratować, bo jego głaskanie z nadmiaru entuzjazmu przeradza się w klepanie z drapaniem ;) ale ma biedak dobre chęci].
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

yss pisze:
a czy ja już wspominałam, że Mrówka będzie ruda? O0
biedne dziecko ;)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

yss, zlituj sie kobieto i daj nam jakieś zdjęcia obu dzieciów. Domagamy sie bardzo bardzo! ::)

Po kim Mrówczak rudy? :P
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
yss

po tacie... tata jest rudawy.

alken: cofnij się w tym wątku o rok z hakiem to zobaczysz, jak sobie marzę przed urodzeniem Jonatanka, że może będzie dziewczynka - i żeby była ruda :) trochę spóźnione, ale się spełniło.
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

wiem, pamietam :P
ale se wymarzylas
dalej obstaje przy tym, ze biedne dziecko ;)
i nie zebym byla jakas rasistka czy zeby mi sie nie podobalo, nic z tych rzeczy, sama jestem ruda :P
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

ojj biedne;)
i oby tylko nie z piegami ;) ;)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
lavena

Post autor: lavena »

*Delilah* pisze:ojj biedne;)
i oby tylko nie z piegami ;) ;)
A ja zawsze marzyłam o takiej karnacji... rude włosy i piegi... cudo po prostu :)
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

A ja zawsze marzyłam o takiej karnacji... rude włosy i piegi... cudo po prostu :)
I nie tylko ty.. :D

Yssku, domagamy się zdjęć obu maluchów!Prawda? ;D
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Nietoperrr...
Kontakt:

Sheeruun pisze:
Yssku, domagamy się zdjęć obu maluchów!Prawda? ;D
No właśnie.W końcu to nie jest szczurzy wątek,to można se o brzuszkach i tych wszystkich stworach,co z nich wyskoczyło,no nie? ;D
yssku,fotki!!!Dawaj Mrówę i Jonatanka!!! O0
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
merch

Post autor: merch »

Dawaj zdjęcia :P

Co do rudości, uczucia mam amiwalentne, mi sie podobaja zwłaszcza w zenskiej wersji, ale w szkole miałam dwie rude kolezanki i pamietam , ze on bardzo chcialy miec inne wlosy, wlascie z powodu zlosliwosci innych dzieci. Swoja droga ciekawa jestem czy teraz sie cos zmienilo.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Dwie koleżanki z klasy sie rozmnożyły...
Jedna planowanie (od roku sie nie zabezpieczała, w sierpniu wzięła ślub), druga przypadkowo.

Ta druga to w ogóle ciekawa sprawa. Drugi dzień szkoły, patrze na nią i myśle: "ocho, coś jest nie tak". Pierwsza myśl była taka, że przytyła, ale przyjrzałam sie i to taki perfidny, ciążowy brzuch.Najśmieszniejsze jest to, że ona sie o ciąży dowiedziała pierwszego dnia szkoły, więc w szkole sie nie pojawiła. Nie wiem jak mogła nic wcześniej nie zauważyć, skoro to gołym okiem widać ::) Nie żadne fładki, tylko gładki, okrągły brzuszek...
Zawsze wiedziałam, że nie grzeszy inteligencją, ale żeby aż tak?

Ojj, teraz to dopiero będzie mnie korciło :P
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Nietoperrr...
Kontakt:

Baby,ale przecież dzieci to masakra!!!Ciąża to katorga,mdłości,zmiany nastroju,wkurwienie na dzień dobry na widok rzuconych na podłogę skarpetek męża,łzy na BAJCE o Kubusiu Puchatku... ::) Śledzie zagryzane kanapką z dżemem,a na koniec kiszony ogórek i maślanka... :-X (ciekawe skąd później te poranne mdłości... ??? )
Wielki brzuch,zasapanie na schodach pierwszego piętra,rozstępy i milion kilogramów do zrzucenia po ciąży...A to nie takie proste,bo jak mamuśka karmi,to i jej się jeść chce!Ja PO PORODZIE przytyłam aż 12 kg... :-[
No i sam poród...Chyba nie bez powodu KAŻDA kobieta w tym właśnie momencie przyrzeka sobie,że NIGDY WIĘCEJ!...
Później nieprzespane noce,bolące cycki,poobgryzane sutki,wymiociny prosto w twarz,kiedy się chce dzidzię ucałować,sraczka prosto na telefon,że do tej pory głośnik nie działa...
Tetrowe pieluszki,których zawartość budzi przerażenie i skłania jedynie do zapakowania w woreczek foliowy jak najszczelniej i wyrzucenia(najlepiej,żeby jakiś prom kosmiczny zabrał miliony lat świetlnych od ziemi...)
Ale są też pierwsze słowa "mama",kwiatki przyniesione do domu z podwórka przez małego dżentelmena,spontaniczny buziak w nocy przez sen i nocne " sio!!!" mojej dwu-letniej córy,która od wczoraj wreszcie nie śpi NA MNIE... ::)
Jak ktoś pyta,czy warto mieć dzieci,męczyć się i dręczyć,to jako mama dwójki małych diabełków,powiem że warto... ;)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”