Dziewczynki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Agatow

Re: Dziewczynki kochane

Post autor: Agatow »

No to świetnie! Może uda się to wszystko ogarnąć.. a swoją drogą też bym się bała zrobić zastrzyk, ale jak mus to mus ;) Niech się Beżynka i reszta trzyma ;)
za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Newbie i sama robiłaś zastrzyki? Podziwiam... moje to strasznie się wyrywają i drą...
9 duszyczek za TM [*]
Newbie

Post autor: Newbie »

no sama robiłam, ale z Nirvaną to było tak jakby nawet nie zauważyła, Pepsi trochę się kręciła ale ona po prostu nie potrafi usiedzieć na miejscu ;)
Feta troszkę mi się kręciła i popiskiwała i jej odrobina krwi uleciała, ale ona jest chyba mocno ukrwiona, bo prawie zawsze po zastrzykach u weta też lekko krwawiła.
Najgorzej z Fantą miałam, to był jej pierwszy zastrzyk w życiu (tak samo jak Pepsi) a jako że ona jest wieczną piszczałką to nie dość że się kręciła to jeszcze wrzeszczała, ale u niej bez krwi się obyło ;)

teraz mam problem z Beżynką na którą mówię Nivea ;) a mianowicie zaczęła gryźć do krwi i rzucać się na rękę ::) postanowiłam że z zastrzykiem pójdę do osiedlowego weta a porządne oswajanie zacznę jak ją połączę z dziewuchami, chyba że się trochę uspokoi :)
Obrazek
Newbie

przedświąteczno-świąteczne fotki [co by ktoś nie pomyślał że szczury pooddawałam ;) )

Fanki [pożerania] literatury:
Obrazek Obrazek

Czyścioszki:
Obrazek Obrazek Obrazek

Poidełkowe pićko [razem i osobno ;) ]:
Obrazek Obrazek Obrazek

Słodkie minki Nirvanki<3 :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek <= mały tłuścioch ;)

Niunia Fantunia:
Obrazek <= zdobywca szczytów, tu na kurtkach na wieszaku w przedpokoju ;)
Obrazek Obrazek

Fetka żarłoczka na wszystkich fotkach wygląda jak świetlista kula :D
Obrazek Obrazek

I grupowe: (Pepsi głupek nie dała się osobno obfocić :P )
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Afera

Piękne stadko. :)
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

piękności. a jakie głodne wiedzy przy tych książkach 8) ;D
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Newbie

przedstawię Wam dziś moją piękność - Agrafkę [*]
była bardzo fajną myszą, kupioną w zoologu pod koniec mojej kariery licealnej ;) była dzielna - przetrwała pożar i zaczadzenie. Mieszkała ze mną około pół roku. Niestety koniec jej historii jest bardzo smutny - jechała ze mną samochodem znajomych do Lublina w transporterku, jakimś cudem się wydostała (cudem, bo transporterek był ZAMKNIĘTY, nie miał dziur itp). Niestety była zima - sylwester, jeszcze po dojechaniu na stancję myślałam że znajomi robią sobie ze mnie jaja i ją schowali... potem okazało się że mała schowała się w samochodzie, znajomy próbował ją złapać na wiaderko z ziarenkami, jednak niestety nasypał za dużo i niunia uciekła w pole. Mam nadzieję że nie męczyła się mocno i zakosztowała całej radości życia na wolności.
[*] dla Agrafki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Agatow

Co za historia... Biedulka mała, ale masz rację, upragniona wolność miewa gorzki smak. A Agrafeczke śliczna, od razu pokochałam tą łatkową piękność na zdjęciach! :)
za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
Awatar użytkownika
Afera

Piękna była...
9 duszyczek za TM [*]
Newbie

kilka fotek, mało bo mało, ale zawsze kilka. nie mam ostatnio weny żeby ganiać za nimi z telefonem ;)

Reklamuję Beżową :) niunia dostała wczoraj trzecią już dawkę lekarstwa przeciw pasożytom, niestety skurczybyki się nieźle trzymają. Mała zaczęła gryźć i rzucać się na rękę, więc z klatki wyjmuję ją w rękawiczkach, jak już jest ma rękach to jest kochana, przytulaśna, pulsuje oczkami, zgrzyta ząbkami i oblizuje dłonie. Nie wiem co jest przyczyną tych napadów paniki przy wyjmowaniu, wydaje mi się że była podnoszona za ogon, ale żeby aż tak się bała... Nie mogę się doczekać aż połączę ją z moimi pannami, wzięłam ją po to żeby miała towarzystwo, a wyszło tak że jest u mnie już 3 tygodnie i siedzi sama w klatce :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Nirvanka
Obrazek Pepsi
Obrazek
Awatar użytkownika
Agatow

Biedulka... może rzeczywiście ktoś niewłaściwie ją traktował i teraz się boi. Najważniejsze, że jest w dobrych rękach. Z czasem na pewno się przyzwyczai. Oby szybko trafiła do reszty dziewczyn :)
Newbie

na reszcie po wielu próbach i walkach z powolnym (BARDZO!) internetem udało mi się wrzucić zdjęcia na serwer :)
Dziś zdjęcia tylko Beżynki, bo moje babole poza klatką są nieuchwytne :P
Niunia ma się coraz lepiej, dziś nawet nie ugryzła przy wyjmowaniu z klatki, więc chyba postępy są :D strupków już prawie nie ma, co bardzo mnie cieszy :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i niech ktoś mi powie że nie jest cudna! :-*
Obrazek
Awatar użytkownika
Afera

Jaka ona słodka jejku, tak słodko się wtula...
9 duszyczek za TM [*]
Newbie

strasznie słodka jest :) póki co nie schodzi z wersalki, podeszła do niej Pepsi, nie wiem co jej powiedziała ale Beżynka szybciutko uciekła do mnie na kolana :)
nie wiem jak z łączeniem będzie, zanim ją będę oddawać chcę sprawdzić jak układa sobie kontakty z innymi szczurami, ale już serducho mi pęka jak myślę o oddawaniu jej :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Afera

To nie myśl o oddawaniu jej tylko ją zatrzymaj. :) Co stoi na przeszkodzie? :)
Ja właśnie dlatego nie biorę szczurów na DT, bo nie potrafię się z nimi rozstać... już albinosy miały być na DT... i zostały na zawsze. :) Były u mnie przez tydzień szczury sąsiadki to jak je oddawałam to miałam bardzo mieszane uczucia, bo zaczęłam je traktować jak swoje.
9 duszyczek za TM [*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”