Zrezygnowaliśmy z abażura, bo szczura i tak biedna po tym wylewie, taka z troszkę przechyloną główką...  

Wzięłam dziś i jutro wolne, mam nadzieję, że upilnujemy 

Udało się zachować szwy, choć całą noc moja dłoń wędrowała po klatce za szczurą, żeby czuć pod palcami bok jej główki i móc szybko zareagować. Dżuma swego czasu reagowała na napomnienia, u Czarusi można o tym zapomnieć. 

Starałam się zająć szelmę jedzeniem, żeby była potem syta i senna. Teraz po próbach zrobienia swego, poddała się i poddrzemuje. 

Dżumka w nocy sporo pojadała różnych rzeczy ( sama, bez dokarmiania ),  już się tak łapki nie prężą z bólu jak przed przycięciem ząbków i widać ją od czasu do czasu to tu, to tam w pokoju. 

Wlazła na poduszeczkę podłożoną poniżej półki z rurami (na wypadek gdyby stamtąd zleciała) i patrzyłana mnie wyczekująco, dopóki nie przyszlam z polarkami i nie zrobiłam z nich nad nią namiociku, w którym zaraz zniknęła z zadowoloną minką. W ogóle to wczoraj po powrocie z lecznicy w niedługim czasie wprosiła się z wizytą do młodszej pańci, a wejście miała szybkie i bardzo pewne siebie, ledwie zdążyliśmy ją przechwycić, nim zniknie pod meblmi. 

Trochę fotek
Dżuma:

zajadamy się jak umiemy

z noskiem w bananowej kszce

nasza Dżuma zadumana

przy wapiennej twardej kostce można się niestety tylko podrapać 

sjesta w drewnianym domku 

Zoperowana Czarnulka:

Usypiamy... czujność naszej pani 

- Nadal nas podgląda mój skarbie, nie można sięgnąć gdzie by się chciało..!

- No przecież chodziło tylko o umycie brzuszka, o nic więcej! 

- I nie zamyślamy niczego złego, naprawdę!  ( a paluszki skrzyżowane zapewne! 

)

Czarnulka prawie w całej okazałości 

Drapiemy się dość ostrożnie, bo ranka trochę boli...