I wlazło w nogawki, podskubywało rzęsy, sprawdzało co masz w buzi i uszach... Ale jednak piękne marzenie.Nietoperrr... pisze:noovaa,zazdroszczę normalnie...![]()
Bo ja bym tak czasem,patrząc na te wszystkie piękne,miskowate szczury(szczególnie Merlinka...),chciałabym się tak czasem położyć na podłodze u Nakashy,żeby mnie to całe futrooo oblazło...
![]()
Nakashowe ogoniaste
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Nakashowe ogoniaste
piękneIHime pisze:I wlazło w nogawki, podskubywało rzęsy, sprawdzało co masz w buzi i uszach... Ale jednak piękne marzenie.Nietoperrr... pisze:noovaa,zazdroszczę normalnie...![]()
Bo ja bym tak czasem,patrząc na te wszystkie piękne,miskowate szczury(szczególnie Merlinka...),chciałabym się tak czasem położyć na podłodze u Nakashy,żeby mnie to całe futrooo oblazło...
![]()
-
Nietoperrr...
- Kontakt:
I każdy teraz czytając to uśmiecha się sam do siebie...No nie?? 
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Dokładnie! Do siebie i do tej wizji przecudnej!Nietoperrr... pisze:I każdy teraz czytając to uśmiecha się sam do siebie...No nie??
-
Nakasha
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Dziękuję za życzenia i miłe słowa. 
Nietoperrr..., nie jestem hodowcą od 9 miesięcy, ale rozumiem, że niektóre osoby może to "onieśmielać". Chociaż wolałabym, żeby mnie oceniać po jakości postów na forum, a nie po organizacjach, do których należę.
Obłażące szczury są fajne, każdy robi coś innego, jeden skubie ucho, inny czesze włosy, inny przytula się do brzucha, inny wylizuje dłoń i podgryza paznokcie, inne ganiają się w nogach.
Duże stado daje dużo radości, ale mycie klatek co 4 dni jest trochę męczące. 
Wczoraj zmarł Laputek... Leoś z Merchowego Pola. Brał enrofloksacynę i furosemid, bo gruchał i miał duszności, nie było poprawy, więc w sobotę dostał dodatkowo doksycyklinę.
I odszedł... rano żył, o 16:30 gdy znowu do nich zajrzałam, już go nie było.
Był jeszcze młody, nie powinien tak szybko odchodzić.
Sekcja wykazała, że miał obrzęk płuc, płyn ropny w płucach, z powodu tego płynu płucka były niepowietrzne.
Nie wiadomo dlaczego antybiotyki nie podziałały tak dobrze i szybko jak trzeba.
Czuję się po prostu bezsilna....
Co to za paskudna czarna seria...

ja chcę z powrotem mojego błękitka... 
Przepraszam Cię, Izabelo, zrobiłam co mogłam ale on i tak zmarł.

Dziękuję cioci Believe_86, że do nas wpadła, trochę mnie podtrzymała na duchu...
Nietoperrr..., nie jestem hodowcą od 9 miesięcy, ale rozumiem, że niektóre osoby może to "onieśmielać". Chociaż wolałabym, żeby mnie oceniać po jakości postów na forum, a nie po organizacjach, do których należę.
Obłażące szczury są fajne, każdy robi coś innego, jeden skubie ucho, inny czesze włosy, inny przytula się do brzucha, inny wylizuje dłoń i podgryza paznokcie, inne ganiają się w nogach.
Wczoraj zmarł Laputek... Leoś z Merchowego Pola. Brał enrofloksacynę i furosemid, bo gruchał i miał duszności, nie było poprawy, więc w sobotę dostał dodatkowo doksycyklinę.
I odszedł... rano żył, o 16:30 gdy znowu do nich zajrzałam, już go nie było.
Sekcja wykazała, że miał obrzęk płuc, płyn ropny w płucach, z powodu tego płynu płucka były niepowietrzne. Co to za paskudna czarna seria...

ja chcę z powrotem mojego błękitka... Przepraszam Cię, Izabelo, zrobiłam co mogłam ale on i tak zmarł.
Dziękuję cioci Believe_86, że do nas wpadła, trochę mnie podtrzymała na duchu...
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Dużo ciepłych myśli ślemy w waszą stronę.
Miejsce niebieskich obłoczków jest niestety na niebie..........
[']
Miejsce niebieskich obłoczków jest niestety na niebie..........
[']
[*] dla Laputka
-
Nietoperrr...
- Kontakt:
Przykro mi z powodu niebieskiego aniołka...[*]
Jak się ma takie duże stado,to trzeba być silnym,żeby nie zwariować z rozpaczy,jak co chwilę któryś z ogonków odchodzi...
Jak się ma takie duże stado,to trzeba być silnym,żeby nie zwariować z rozpaczy,jak co chwilę któryś z ogonków odchodzi...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
[*] Dla Laputka.
Dopiero co mieliśmy w stadku podobną infekcję, niestety równie tragiczną, więc wiem, jak się człowiek czuje bezsilny. Trzymaj się Nakasha, zaaplikuj sobie okłady ze szczurów (pomagają na wszystko, szczególnie na nowe ubrania).
Dopiero co mieliśmy w stadku podobną infekcję, niestety równie tragiczną, więc wiem, jak się człowiek czuje bezsilny. Trzymaj się Nakasha, zaaplikuj sobie okłady ze szczurów (pomagają na wszystko, szczególnie na nowe ubrania).
Biedny Laputek.
Dokąd to tak śpieszno, dokąd?
Mam nadzieję, że dobiegł po Tęczy tam gdzie tak bardzo mu się śpieszyło.. Trzymajcie się cieplutko.
IHime, ja dodam, że szczególnie polecam okłady z huskich (już wybielonych) na czarne ubrania. Dobry efekt. Lepszy niż kot.
IHime, ja dodam, że szczególnie polecam okłady z huskich (już wybielonych) na czarne ubrania. Dobry efekt. Lepszy niż kot.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Szkoda Azarela i Laputka... przykro mi ... [*][*]
Linie życzymy wszystkiego najszczurszego i trzymamy kciuki, żeby nadal się dzielnie trzymała i dożyła sędziwego wieku wzdrowiu i dobrej kondycji!
Linie życzymy wszystkiego najszczurszego i trzymamy kciuki, żeby nadal się dzielnie trzymała i dożyła sędziwego wieku wzdrowiu i dobrej kondycji!
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
-
Nakasha
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Dzięki....
Tak, gdy ma się duże stado, trzeba często się żegnać... jest więcej chorób, więcej operacji, śmierci... ale i więcej radości.
A co u nas....
Kiwi ładnie się goi, za to Lemmiś... leciała mu ropa spod szwów.
Wczoraj musiałam usunąć część szwów i czyścić ropę.
A codziennie od zabiegu dostawał zastrzyki z baytrilem.
Lemmiś ma poza tym szmery w płuckach, dostał dodatkowo steryd, furosemid i synulox... kciuki się przydadzą...
Sadii wyrosło coś koło cewki moczowej. Nie wiadomo co. Jutro umawiamy się na zabieg...
Z bardziej pogodnych wieści - jak niektórzy z Was wiedzą, jesteśmy DT dla kotków z fundacji Kotkowo. Ostatnio przyjechały do nas 3 słodkie kociaki. I... jeden z nich już z nami zostanie.
Mieliśmy adoptować Crasha z hodowli, ale zmarł po kastracji... adoptowaliśmy Amalę, ale miała FIP i zmarła... może z Inari się uda.
Inarka jest u nas od 3 tygodni i jak na razie jest ok. To cudowna, mrucząca przytulanka. 

Tak, gdy ma się duże stado, trzeba często się żegnać... jest więcej chorób, więcej operacji, śmierci... ale i więcej radości.
A co u nas....
Kiwi ładnie się goi, za to Lemmiś... leciała mu ropa spod szwów.
Sadii wyrosło coś koło cewki moczowej. Nie wiadomo co. Jutro umawiamy się na zabieg...
Z bardziej pogodnych wieści - jak niektórzy z Was wiedzą, jesteśmy DT dla kotków z fundacji Kotkowo. Ostatnio przyjechały do nas 3 słodkie kociaki. I... jeden z nich już z nami zostanie.

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij

Śliczna kotka
Przypomina mi moją śp. Filipinkę, którą przygarnęłam z ulicy
Przypomina mi moją śp. Filipinkę, którą przygarnęłam z ulicy
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Do zobaczenia Skarby moje...