Pawłowe szczursieny

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Sysa

Re: Pawłowe szczursieny

Post autor: Sysa »

sękowska :P każdy i wszędzie albo za pierwszym razem źle słyszy albo próbuje pisać przez "en"... Mam już nawet spaczenie językowe wychwycone przez koleżanki ze studiów, że w każdym słowie z "ę" zaznaczam tĘ nieszczĘsną literkĘ dużymi literami podczas mówienia ;D
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

a mam taki problem z imieniem... teraz juz jest lepiej ale zdarzaja sie osoby ktore zamiast Jessica napisza Dżesika:)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

tosiakks pisze:a mam taki problem z imieniem... teraz juz jest lepiej ale zdarzaja sie osoby ktore zamiast Jessica napisza Dżesika:)

Bo z tego co wiem , w Polsce nie można nadać dziecku imienia pisanego w obcu sposób. Spotkałem sie nawet z Dżesyka i inne "kwiatki".

Koniec panoszenia się, bo poszczuję Kredką ;p !
Jesteśmy po wizycie u weta. Guzek jest guzkiem, pani dr mówiła jakim , ale nie pamiętam >_<Jakies medyczne przymiotniki były i że w okolicy nerkowej.
Jutro dostaniemy Biseptol (bo nie było ) i mam obserwować . Jak sie nie zmniejszy - usuwamy.

W miejscu kastracji gdzies od tygodnia chyba zbiera się ropa. Przemywałem rywanolem . Okazało sie , ze to uczulenie na nić użytą do zabiegu i stan zapalny. Takie nici wchłaniają sie do 3 miesięcy max. Antybiotyk powinien jednak pomóc.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Sysa

Paul_Julian pisze: Koniec panoszenia się, bo poszczuję Kredką ;p !
Na to liczymy :P
Trzymam kciuki za zdrowienie szczurków!
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

łojojoj, biedny Kropuś..nie dość, że mieszka z czarownicami, to jeszcze stan zapalny na jajcach (a raczej w miejscu po jajcach) ;D
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Sysa

Jesteś okrutna! Tak się cieszyć z największego nieszczęścia dla każdego mężczyzny! :P
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

E tam nieszczęście, i tak już nie ma za czym płakać :P Chociaż ropa zawsze brzydziła mnie o wiele bardziej, niż np. krew. Życzę Kropusiowi szybkiego powrotu do zdrowia :)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

smeg pisze:E tam nieszczęście, i tak już nie ma za czym płakać :P Chociaż ropa zawsze brzydziła mnie o wiele bardziej, niż np. krew. Życzę Kropusiowi szybkiego powrotu do zdrowia :)
No bo ropa jest obrzydliwa i ma wstrętny zapach. Nie jestem jakoś specjalnie przeczulony, ale duzych ropni nie lubię czyscić . Poza tym , ropa to zły znak, ze choróbsko sie panoszy.

Na szczescie płynu jest mniej niż na poczatku ( 1 spora kropla ), więc na pewno idzie ku lepszemu.
Ale sie biedaki zestresowały , Kropek nawet zaczał sie podskubywać :(

Kupkują nadal w drugim kącie. I przyniosły sobie tam kołeczki drewniane (wyciagneły z kibelka) . No i co mam zrobić.... Moze postawić im kibelek z drugiej strony ? Ale wtedy odkryję dziurę :/ Zawsze moge tam dac mniejszy kibelek. Akurat do tego kąta nie sięgam ręką ... A moze jedne kupkają po jednej stronie, a drugie po drugiej ....?

Nasypałem na noc karmy i ziarenek , pełna micha. Przyszła Nicponia, wygrzebała całą zawartość , zeby wyciągnąc to jedno jedyne ziarenko na dnie miski ::)
Rano Florcia napychała kałdunek ziarenkami :) Miło patrzeć , jak wcina. Wprawdzie nadal je mało (mały brzusio) , ale chętnie i niezłym tempie , a nie że sie namyśla za kazdym kęsem.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

ile Florcia waży ? bo moje labisie też jedzą chętnie, ale są malutkie. w sumie moje 7-mio tygodniowe szczurki są niewiele mniejsze od nich. a labisie moje ważą 150-160 g :-\
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

165 gr wazy , waga jest pewnie ze 3 strony wczesniej. One są takie chucherka. Najwazniejsze, że jedzą , zdrowo wyglądają i zdrowo sie zachowują :) Florcia ma teraz jakies3 miesiące z kawałkiem.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
grzesia

Post autor: grzesia »

Paul_Julian, fajne masz szczursieny ;D a i w klatka fajna ( wyczaiłam chyba na 10 stronie). Kropek cuuudny ;D Taki pieszczoch (przynajmiej z wyglądu):P
Trzymam kciuki za zdrowie :)
klimejszyn
Kontakt:

Florcia Ci nie choruje, całe szczęście.
u nas Fetka już przeszła choróbsko, teraz Fobia się męczy.

wymiziaj ogonki, i zdrówka życzymy, teraz szczególnie Kropusiowi :)
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Florka jest już po chorobie , chorowała chyba z 3 tygodnie. Walczylismy Biseptolem , a potem zastrzyki enro pomogły :)
Szczursieny :
W szczurzym raju:
klimejszyn
Kontakt:

jak zdrowa to dobrze :)
my walczymy enro i doxycyliną, nie widziałam poprawy, więc zwiększyłam dawkę doxy tak jak nam Nausicaa podpowiedziała, teraz mam nadzieję, że pomoże kruszynce.
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Zastrzyki są lepsze, bo ma sie pewność, że lek "wszedł" . No i lepiej działa.
ZDrówka życzymy i wymiziać :)
Szczursieny :
W szczurzym raju:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”