Pozdrawiam
KASTRACJA SZCZURKA
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
KASTRACJA SZCZURKA
Pozbawiać scurka męskości :shock: . Ja nigdy nie pozbawie Bobra klejnotów
Pozdrawiam
Pozdrawiam
KASTRACJA SZCZURKA
Mada, bardzo chętnie, tylko podaj mi adres lub telefon do tej lecznicy, przynajmniej będę miala namiary jakby coś...
Kiedy Ciebie zabraknie to mnie też odwagi zabraknie by szukać, by iść...
KASTRACJA SZCZURKA
u mnie kolejny wyciety - Never
własnie dochodzi do siebie - leząc na moich kolanach i grzejąc sie dodatkowo o słoik z ciepłą wodą
wychłodził sie chłopak :? niestety, troche mnie to martwi ... :|
własnie dochodzi do siebie - leząc na moich kolanach i grzejąc sie dodatkowo o słoik z ciepłą wodą
wychłodził sie chłopak :? niestety, troche mnie to martwi ... :|
KASTRACJA SZCZURKA
To ogrzewaj og mocno, wymieniaj co godzine tę wodę.
Czasami po operacji tak bywa, że organizm się wychłodzi...z Kiki też tak było, a naztępnego dnia już było dobrze.
Czasami po operacji tak bywa, że organizm się wychłodzi...z Kiki też tak było, a naztępnego dnia już było dobrze.

KASTRACJA SZCZURKA
ogrzewam, ogrzewam, lezy na dwóch słoikach z ciepłą wodą
w nowym transporterze (dobrze że go kupiłam/i ze tak szybko dostarczyli)
Never coraz wiecej sie rusza, od czasu do czasu sie zrywa i pełznie przed siebie
czyli chyba ( tfu tfu ) lepiej
bo troche się już bałam....
ciężka noc przed nami ... :|
w nowym transporterze (dobrze że go kupiłam/i ze tak szybko dostarczyli)
Never coraz wiecej sie rusza, od czasu do czasu sie zrywa i pełznie przed siebie
czyli chyba ( tfu tfu ) lepiej
bo troche się już bałam....
ciężka noc przed nami ... :|
KASTRACJA SZCZURKA
Hmm.....kastracja fuuuu.....ciarki mnie przechdza brrr...
-
Nakasha
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
KASTRACJA SZCZURKA
A dlaczego ciarki przechodzą? To najzupełniej normalny zabieg i rozwiązuje wiele problemów. Moje 3 samce stały się teraz aniołkami, nic im nie jest, są grubiutkie, łagodne, kochane
. Mogłam je 3 zatrzymac oddzielnie, samiczki oddzielnie, ale jak pisałam, uważam, że to męczenie zwierząt, bo one czują swój zapach, czują siebie a popęd płciowy wciąż mają wysoki
A teraz mam urocze stadko, szczurki się uwielbiają, ciągle łażą razem. Za nic w świecie nie chciałabym ich tego pozbawiać.
Z kastracją nie wiąże się AŻ tak wysokie ryzyko, jeśli pójdzie się do dobrego weterynarza. I nie chodzi tu o pozbawianie "klejnotów", pozbawianie męskości, bo klejnoty to nie męskość
Jedyne co się w szczurkach zmienia, to brak agresji, brak znaczenia terenu - ocierania się i obsikiwania wszystkiego. A to jest zdecydowanie pozytywne. Każdy z moich samców ma niepowtarzalny charakter i wcale nie stały się "kluskami", chociaż są pulchne
. Często kastracja to jedne wyjście.
Radzę więcej o tym poczytać
Z kastracją nie wiąże się AŻ tak wysokie ryzyko, jeśli pójdzie się do dobrego weterynarza. I nie chodzi tu o pozbawianie "klejnotów", pozbawianie męskości, bo klejnoty to nie męskość
Radzę więcej o tym poczytać
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Za TM: 88 szczurzych duszyczek

KASTRACJA SZCZURKA
Mam takie male pytanko, czy ten zabieg konczy sie :duch: w wiekszosci przypadkow? I jeszcze jedno, lepiej znosza to mlode samce czy juz starsze i od jakiego wieku mozna je kastrowac? I zna ktos lecznice weterynarii blisko czestochowy(albo w niej) w ktorej mozna taki zabieg wykonac?
KASTRACJA SZCZURKA
Cobra, co do pierwszego pytania, to ankieta dotyczaca tego jest >>TUTAJ<<
co do drugiego to zadania tu (jak sie okazalo) sa podzielone. ja nie wiem jak jest na prawde :oops:
a co to lecznic to sprobuj poszukac w dziale Weterynarze...
co do drugiego to zadania tu (jak sie okazalo) sa podzielone. ja nie wiem jak jest na prawde :oops:
a co to lecznic to sprobuj poszukac w dziale Weterynarze...
KASTRACJA SZCZURKA
BRAWA DLA NAKASHY!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :kciuki: :kciuki: :wav: :banan: :banan: :banan:
W moim sercu na zawsze: WACŁAW 13.11.05r. BOB 3.07.05r. LUBOMIR 4.12.06r.
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
KASTRACJA SZCZURKA
Cobra, z doswiadczenia tego forum wiem, ze kastratow mamy tu naprawde wielu, a przypadkow komplikacji po zabiegu bylo doslownie kilka... pojedyncze szczurki nie przezyly tego, ale zazwyczaj mialo to zwiazek z jakimis niewykrytymi dotychczas problemami zdrowotnymi... zatem jesli szczurek jest zdrowy, a wet kompetentny, nie ma czym sie martwic...
KASTRACJA SZCZURKA
jeszcze jedno, czy szczury po kastracji przestaja znaczyc? a co ze szczycami, slyszalam ze niektore tez znacza tak mocno jak samce, czy po operacji przestaja?
KASTRACJA SZCZURKA
Przestają zaznaczać w takiej ilości jak dotychczas, ale nie zaprzestają w ogóle...natomiast mocz jest o wiele mniej intensywny w zapachu.

KASTRACJA SZCZURKA
Primo: co to są "szczyce"? szczurzyce?
Secundo: jakiej operacji chcesz poddać szczurzyce? Sterylizacji?? Szczury są zbyt małym zwierzęciem, aby u nich przeprowadzac sterylizację.
Tertio: szczurzyce tez znaczą, z tym, że bezwonnie (w odróżnieniu od samców). Ale wydaje mi się, ze znaczenie to kwestia charkteru szczurka i żadną operacją tego nie zwalczysz. Pozostaje olać to i po prostu po nich sprzątać. I czekac na cud - może kiedyś szczurek odwyknie od znaczenia.
Secundo: jakiej operacji chcesz poddać szczurzyce? Sterylizacji?? Szczury są zbyt małym zwierzęciem, aby u nich przeprowadzac sterylizację.
Tertio: szczurzyce tez znaczą, z tym, że bezwonnie (w odróżnieniu od samców). Ale wydaje mi się, ze znaczenie to kwestia charkteru szczurka i żadną operacją tego nie zwalczysz. Pozostaje olać to i po prostu po nich sprzątać. I czekac na cud - może kiedyś szczurek odwyknie od znaczenia.
KASTRACJA SZCZURKA
spokojnie nie chce nikogo sterylizowac, po prostu z czystej ciekawosci zapytalam