A mysia faktycznie z pyszczka szczurkowata, dałabym się nabrać
Klimatyczna Szajka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
- sr-ola
Re: Klimatyczna Szajka
Spójrz na to z drugiej strony- całe stado takich ciamciakowatych miziaków, które mniej brudzą, mniej gryzą, mniej są same dla siebie niebezpieczne 
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
-
klimejszyn
- Kontakt:
no tak, to jest plus tego wszystkiegosr-ola pisze:Spójrz na to z drugiej strony- całe stado takich ciamciakowatych miziaków, które mniej brudzą, mniej gryzą, mniej są same dla siebie niebezpieczne
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
-
klimejszyn
- Kontakt:
miała do nas trafić mysia z hodowli, ale uznałam, że wolę adopciaka, a w Białymstoku urodziło się 14 klusek... i pod koniec października trafi do nas Kelaris 
oto ona :

a Feltharis rośnie jak na drożdżach ! jak do mnie trafiła, była taka maleńka, że moglam ją w dwa palce brac żeby podnieść, miała dziecięce futerko i była taka wystraszona..
teraz jest duza, futerko zmieniła, z dnia na dzień coraz bardziej odważna

a u szczurów w porządku. zimno, brzydko za oknem, wiec wszyscy jacyś zaspani jesteśmy, łącznie z ogonami.
Cześka i Rubi się ostatnio kłócą, ale jedną drugą zepchnie z rury czy koszyka i już jest ok
Keiko zaliczyła małego dziaba na pleckach, ale już się goi ładnie.
chłopcy tłuka się jak zawsze
i ostatnio wieszałam hamaki w klatkach, szczury mnie obłaziły i któraś cholera mnie dziabnęła w palec... już zapomniałam, jak to boli
psisko po zastrzykach też coraz lepiej wygląda, sierść wokół oczu mu odrasta i nawet ja już widzę różnicę
dzisiaj mnie obudził piskiem, wyskoczyłam z łóżka jak poparzona, źle psisko stanęło i przyszedł z podkuloną łapką... na początku nie dał jej dotykac, ale jak się uspokoił to już pozwolił łapkę oglądnąć i jak ruszałam nic go nie bolało, więc pomasowałam i łapa jak nowa, od razu zaczął szaleć
oto ona :

a Feltharis rośnie jak na drożdżach ! jak do mnie trafiła, była taka maleńka, że moglam ją w dwa palce brac żeby podnieść, miała dziecięce futerko i była taka wystraszona..
teraz jest duza, futerko zmieniła, z dnia na dzień coraz bardziej odważna

a u szczurów w porządku. zimno, brzydko za oknem, wiec wszyscy jacyś zaspani jesteśmy, łącznie z ogonami.
Cześka i Rubi się ostatnio kłócą, ale jedną drugą zepchnie z rury czy koszyka i już jest ok
Keiko zaliczyła małego dziaba na pleckach, ale już się goi ładnie.
chłopcy tłuka się jak zawsze
i ostatnio wieszałam hamaki w klatkach, szczury mnie obłaziły i któraś cholera mnie dziabnęła w palec... już zapomniałam, jak to boli
psisko po zastrzykach też coraz lepiej wygląda, sierść wokół oczu mu odrasta i nawet ja już widzę różnicę
dzisiaj mnie obudził piskiem, wyskoczyłam z łóżka jak poparzona, źle psisko stanęło i przyszedł z podkuloną łapką... na początku nie dał jej dotykac, ale jak się uspokoił to już pozwolił łapkę oglądnąć i jak ruszałam nic go nie bolało, więc pomasowałam i łapa jak nowa, od razu zaczął szaleć
bez szczurków...
-
klimejszyn
- Kontakt:
no i stało się....
zbyt łatwo mnie namówić i oprócz krówkowej mysi przyjedzie do nas jeszcze białas..

bez szczurków...
- Mucha321
- Kontakt:
Kiedyś mieszkało u mnie sporo myszek. Są naprawdę urocze.
Białasek ma imię? :>
' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA
-
klimejszyn
- Kontakt:
taaak, sa urocze, zgadzam sie 
białasek ma takie wstępne imię Ceronna, które może ulec zmianie
białasek ma takie wstępne imię Ceronna, które może ulec zmianie
bez szczurków...
- Mucha321
- Kontakt:
a co z Fluffczakiem?
+ RESZTA TOWARZYSTWA
+ RESZTA TOWARZYSTWA
-
klimejszyn
- Kontakt:
no Fluff siedzi sam dalej.. nie mam na kastrację w dalszym ciągu, te okna wyssały z nas resztki oszczędności, już gitarę sprzedaję właśnie dzisiaj, żeby kupić im wór karmy 
bez szczurków...
Biała myszka!
Klasyk 
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
- Mucha321
- Kontakt:
a może chłopcy teraz zaakceptują Fluffa? odszedł alfa stada i chłopcy na pewno ustalają hierarchię na nowo. spróbuj 
+ RESZTA TOWARZYSTWA
+ RESZTA TOWARZYSTWA
-
klimejszyn
- Kontakt:
mój samiec Kacperek był biały, ale miał czerwone oczka. a ta ma czarne i zauroczyła mnie pysiem totalnie 
więc przyjadą dwie myszki... a właścicielka maluchów chce mi trzecią wcisnąć
a znając mnie....
no, ale na razie staram się odmawiać.
Feltharis :

więc przyjadą dwie myszki... a właścicielka maluchów chce mi trzecią wcisnąć
Feltharis :

boję się spróbować.. bo własnie gonią się i wrzeszczą, musze ich rozdzielać i uciszać. nawet kilka razy w nocy mnie budzą i muszę do nich iść. bałabym się, że jak zaczną się atakować, to porządnie..Mucha321 pisze:a może chłopcy teraz zaakceptują Fluffa? odszedł alfa stada i chłopcy na pewno ustalają hierarchię na nowo. spróbuj
bez szczurków...
Kurcze, zmiany w stadzie często są burzliwe, ile to już trwa? Da się zauważyć kto rządzi? Bo jeśli nie to pewnie dlatego się tak przepychają, nie ma nikogo zdecydowanego i na tyle zdeterminowanego aby władzę chwycić i nie puścić.
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
-
klimejszyn
- Kontakt:
no to trwa odkąd Blues odszedł. ok 2 tygodnie.
ja się boję łączyć dlatego, że Fluff nigdy nie lubił szczurów i był sam, nie wiem jak teraz zareaguje na szczury.. i to na samce, które też mogą nienajlepiej zareagować na dorosłego, pachnącego inaczej, samca.. a Fluff jak dalej nie chce być ze szczurami - zaatakuje, a wtedy reszta się odpłaci..
ja się boję łączyć dlatego, że Fluff nigdy nie lubił szczurów i był sam, nie wiem jak teraz zareaguje na szczury.. i to na samce, które też mogą nienajlepiej zareagować na dorosłego, pachnącego inaczej, samca.. a Fluff jak dalej nie chce być ze szczurami - zaatakuje, a wtedy reszta się odpłaci..
bez szczurków...
- sr-ola
Jakie piękne umaszczenie! http://imageshack.us/photo/my-images/5/ ... 0x600.jpg/ Szkoda, że u szczurków się takie nie zdarza
A takie pytanka mam, bo w kwestii myszek ciemna jestem: czy też się je wypuszcza na wybieg tak jak szczurki? Też są takie kontaktowe? I czy też są takie chorowite? Że śliczne to nie mam wątpliwości 
2 tygodnie bitew to naprawdę długo, mini ma chyba rację, nie ma tu jakiegoś naprawdę zdecydowanego alfy. Osobiście próbowałabym z Fluffem dopiero, jak stołki zostaną obsadzone. Aczkolwiek mojego Kwika nie udało się połączyć ze stadem nawet po odejściu Alfy.
No ale zawsze trzeba być dobrej myśli
2 tygodnie bitew to naprawdę długo, mini ma chyba rację, nie ma tu jakiegoś naprawdę zdecydowanego alfy. Osobiście próbowałabym z Fluffem dopiero, jak stołki zostaną obsadzone. Aczkolwiek mojego Kwika nie udało się połączyć ze stadem nawet po odejściu Alfy.
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
-
klimejszyn
- Kontakt:
tak, powinny mieć wybiegi, moja mała ma wielki karton a w środku zabawki różne, tam sobie szaleje. na otwartą przestrzeń raczej się ich nie puszcza, tak jak szczurkisr-ola pisze:Jakie piękne umaszczenie! http://imageshack.us/photo/my-images/5/ ... 0x600.jpg/ Szkoda, że u szczurków się takie nie zdarzaA takie pytanka mam, bo w kwestii myszek ciemna jestem: czy też się je wypuszcza na wybieg tak jak szczurki? Też są takie kontaktowe? I czy też są takie chorowite? Że śliczne to nie mam wątpliwości
a czy chorowite.. tego nie wiem. natomiast z tego co wyczytalam - ciężko o ich leczenie..
ja mam stracha okropnego, w końcu Fluff też 1,5 roku ma, reszta chłopów starsza. maja już swoje zachowania no i boję się...sr-ola pisze: 2 tygodnie bitew to naprawdę długo, mini ma chyba rację, nie ma tu jakiegoś naprawdę zdecydowanego alfy. Osobiście próbowałabym z Fluffem dopiero, jak stołki zostaną obsadzone. Aczkolwiek mojego Kwika nie udało się połączyć ze stadem nawet po odejściu Alfy.
jak oni dawno nie byli łączeni, moje samice też i przecież Cześki i Rubi za żadne skarby w stadzie nie chciały, a dziewczynki się ich zaczęły bac, dlatego siedzą osobno..
bez szczurków...