Dzieci Bąbli - 24.05.2008r - 2 lata Ancory i Ahayki

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

merch

Re: Dzieci Bąbli - 24.05.2008r

Post autor: merch »

A widac roznice miedzy czarnymi a agutkami?

Nina szybka jestes zasadniczo mozesz juz zaczynac :

F1- aguti solid
F2- aguti husky itd :)
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Ehh slicznosci :D...duzo fotek Nina bo to sie chetnie oglada..
No i gratuluje malutkiej co zostaje
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

merch pisze:A widac roznice miedzy czarnymi a agutkami?

Nina szybka jestes zasadniczo mozesz juz zaczynac :

F1- aguti solid
F2- aguti husky itd :)
Coś tam widać, ale wczoraj nie miałam jak sie przyjrzeć, zastanawiałam sie tylko wieczorem, czy przypadkiem dwóch agouti husky nie będzie ;) Dzisiaj postaram sie sprawdzić :)
Zastanawiam się, czy w tym miocie mogą być całe czarne maluszki. Wczoraj widziałam rodzeństwo Bąbli z drugiego miotu i były tam chyba ze 4 czarnuchy (w tym jeden self *_* ), reszta blak i agouti husky. No, że być mogą to wiem, ale zastanawiam sie, jakie jest prawdopodobieństwo i jak wyglądają dziadkowie moich klusek.
Szybka jestem? No prosze :D Powiedziałabym, że wręcz nieziemsko zafascynowana :P Aż zazdroszcze hodowlom miotów :) Te kluchy rewanżują się za stresy pierwszych dni.

Samiczki:
F1- Black husky/blazed
F2- Black ?? (cały ogonek ciemny, największa)
F3- Black hooded (cienki pasek)
F4- Black? husky
F5- Black ?? (końcówka ogonka jasna)

Samce:
M1- ?? husky (wąski pas)
M2- ?? husky (szerszy pas)
M3- Black ?? (cały ogonek ciemny)
M4- ?? husky (szeroki pas, drobniutki)

Jeśli chodzi o znaczenie i znaki zapytania albo będą to maluchy ze znaczeniami na brzuszkach, albo szerokie kaptury. Pigmentu na brzuszkach na razie nie ma, więc ciężko mi stwierdzić, zwłaszcza, że to pierwszy miot jaki mam okazje obserwować :)
Co do koloru, część malców wydaje się być jaśniejsza, nie wiem czy malutkie black husky są jaśniejsze od black hooded ::)
Dzisiaj, w piątym dniu mamy już meszek :-*

Panie:
Obrazek
Panowie: Obrazek
Kilka pojedynczych fotek również na fotosiku ;)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

Nina jasniejsze beda aguty, i one tez maja jasniejszy brzuszek ale to przejscie jest stopniowe. Obecnosc calych czarnych szczurkow (selfiki ) jest chyba malo prawdopodobna jesli czesc to kaptury a matka ma znaczenie typu berksire/irish jak Bąbla. Chyba , ze samice pokrylo kilku samcow i jeden z nich był self lub berkshire/irish. Nina jak matka jest aguti to nie ma mocnych okolo polowa maluchow musi byc aguti , takze wytypuj te aguty szybko :).
Nina
Kontakt:

merch pisze:Nina jasniejsze beda aguty, i one tez maja jasniejszy brzuszek ale to przejscie jest stopniowe. Obecnosc calych czarnych szczurkow (selfiki ) jest chyba malo prawdopodobna jesli czesc to kaptury a matka ma znaczenie typu berksire/irish jak Bąbla. Chyba , ze samice pokrylo kilku samcow i jeden z nich był self lub berkshire/irish. Nina jak matka jest aguti to nie ma mocnych okolo polowa maluchow musi byc aguti , takze wytypuj te aguty szybko :).
Całych czarnych sie nie spodziewam :P zastanawiałam sie właśnie nad jakimiś z plamkami brzuszku. Co do ojca/ojców, są tylko dwie możliwości, black husky i agouti hooded.
Jeszcze wieczorem będe porównywała maluszki co do kolorów ;) Samej mi ciężko, bo wszystkich z gniazda zabrać nie moge więc musze poczekać na mum, żeby zagadywała Bąble :)
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

Wydaje mi sie ze z panien kapturka ( po lewej) bedzie czarna reszta to aguty, ta po prawej stronie moze byc aguti berkshire/irish
Nina
Kontakt:

A wg tej fotki? Starałam sie je ułożyć mniej-więcej od najjaśniejszego do najciemniejszego ale nie całkiem mi to wyszło :D
Obrazek
Tupot Małych Stóp
merch

Tez zagadki zadajesz :D
Wydaje mi sie ze 4 z lewej beda agutki cztery z prawej czarne - jaka bedzie srodkowa nie wiem - jest jaks taka posrednia :)- ale nie martw sie dwa dni i bedziesz maiala czarne na bialym lub brazowe na bialym czy tam odwrotnie :)
merch

Czarne Husky jako dzieciaki sa rownie czarne jak kaptury:).

Aguty maja tak samo czarne oczy jak czarne:)
Czyli teraz wszystkie jasniejsze to aguty , ciemniejsze to czarne jak zamienia sie w kreciki czarne beda kruczo-aksamitnie czarne a aguty w nasycony sposob brazowe, aguty potem zaczynaja szarzec ok 4-5 tygodnia bo podszerstek maja szary, apotem znowu brazowiec tym razem w bardziej melanzowaty sposob:)
Nina
Kontakt:

Dzisiejsze fotki :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Małe dostały motorków w pupach :D Pełzają, piszczą, przysysają sie do ręki i włażą jedne na drugie robiąc piramide :) Mam tu z nimi wesoło :-*
Tupot Małych Stóp
Nina
Kontakt:

Pierwsza sesja indywidualna. Beznadziejna jakość, ale mój aparat nie ma funkcji makro i fotki z bliska wychodzą jak wychodzą. Jak małe sie ofutrzą, spróbuje pożyczyć lepszy sprzęt.
Fotki:
F1:
Obrazek Obrazek Obrazek

F2:
Obrazek Obrazek Obrazek

F3:
Obrazek
Obrazek Obrazek

F4:
Obrazek Obrazek Obrazek

F5:
Obrazek Obrazek Obrazek

M1:
Obrazek Obrazek
Obrazek

M2:
Obrazek Obrazek Obrazek

M3:
Obrazek Obrazek Obrazek

M4:
Obrazek Obrazek Obrazek
Tupot Małych Stóp
Nina
Kontakt:

Jesteśmy już małe rozrabiaki :P Bąbla co chwile któregoś targa w pysku bo jej uciekają z gniazda :D
Dzisiejsze fotki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
koopa
Kontakt:

Post autor: koopa »

Nina niech Cię >:D piekło pochłonie!! Wodzisz mnie na pokuszenie (podejrzewam, że nie tylko mnie) !!! A ja nie mogęęęęę .... :'( Na razie... >:D ::) :-*
Kluchy przecudne i rosną pięknie a ja czekam na foteczki kiedy sie ofutrzą :D Duuużo zdrówka :) :-*
Ozzek (*) 10.10.04 - 16.07.06
Rubin (*) 11.06.07 - 12.06.07
Joda + Jenkin od 18.07.06
Jenkin (*) 15.07.08 Joda (*) 14.12.08
RubinII (*) od 2.07.07 - 26.10.2008
Czejen od 22.09.07
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Przesliczne :DDDD

Czy Pan M3 to agutek i bedzie mial bialy brzusio? ::) ja tylko tak sobie pytam ::)
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
odmienna

Post autor: odmienna »

ale szczurzyska! ale hasiory!ale... ! :D - czy jak się takie robaczki ma w domu, to można jeszcze robić coś poza tym???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”