Surowe jajka

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Szczurołap

Surowe jajka

Post autor: Szczurołap »

Nie jestem przekonany do końca z tymi jajkami:(Surowe białko zawiera antywitamine H i chyba podawanie w wiekszej ilości nie jest wskazane
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

Surowe jajka

Post autor: krwiopij »

wyjasnij to tak, zeby choc czesc z nas miala szanse zrozumiec... w koncu po to jest forum...
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
Szczurołap

Surowe jajka

Jeśli to do mnie-to wytłumacz proszę co jest niezrozumiałego w moim poście?
Awatar użytkownika
Ania
Kontakt:

Surowe jajka

Post autor: Ania »

[quote="Szczurołap"]Surowe białko zawiera antywitamine H i chyba podawanie w wiekszej ilości nie jest wskazane[/quote]

Dokładnie to jest niezrozumiałe... w liceum nie uczyli mnie o antywitaminach, szczególnie H ;) A o ile dobrze wiem - studia były ekonomiczne, nie biologiczne a w podręcznikach stricte matematycznych takich informacji brak ;)
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
ESTI

Surowe jajka

Post autor: ESTI »

Oj brak, więc czekamy...
Obrazek
Szczurołap

Surowe jajka

Antywitamina to taka substancja która neutralizuje witaminę w tym wypadku biotynę(wit H)
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

Surowe jajka

Post autor: krwiopij »

oki... ja zdaje sobie sprawe, ze twoje komentarze sa madre i bardzo cenne... ale i tak wiekszosci nie rozumiem... moze moglbys napisac, jakie to ma konsekwencje dla szczurka? i po jakiej ilosci surowego bialka te konsekwencje moga sie ujawnic...
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
Szczurołap

Surowe jajka

Myślę,że zbyt częste podawanie go,np 2 razy w tygodniu byłoby problemem,a konsekwencje to słabsza okrywa włosowa.Ale ugotowane-mysle,że nie ma problemu oprócz wiadomych przypadków skazy :D :D Ja sie wcale nie wymądrzam :D :D
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

Surowe jajka

Post autor: sachma »

a co to jest ta skaza? :?

czuje sie jak idiotka... rozumiem tylko polowicznie jego posty :?
Obrazek
ania85

Surowe jajka

Post autor: ania85 »

skaza... białkowa :?:
w serduszku:
*Stiuartka zm.18.03.2004r.

przy mnie:
*Mirabelka ur.1.05.2004r. (data umowna)
*Amfetaminka ur.1.06.2004r. (data umowna)
*Minka, Zuzia, Szara Mysz - z nami od października 2003r
... i już ze mną --> Iwo (ur.24.10.2003r.) :)
Szczurołap

Surowe jajka

no tak białkowa :D
olek

Surowe jajka

Post autor: olek »

moim dalem nie nadtluczone!!!!!!!!!!! i glowily sie chyba z 5 godzin!!!!!!!!! wiec im je nadluklem i zjadly je w !!uwaga!! 5 minut
pozdrowionka od moich ogonków
Szatana,Diabła,Henia,Gucia i Maciusia
oliwi@

Surowe jajka

Post autor: oliwi@ »

a ile masz szczurasów :>
mathy_c

Surowe jajka

Post autor: mathy_c »

Abstrachując od taktownej wymiany poglądów ;) na temat zrozumiałego przekazywania swojej wiedzy za pomocą takich a nie innych wyrażeń...
przeczytałam pierwszą stronę tego tematu i dorzucam moje doświadczenia w tym względzie:

a moje ściury uwielbają wprost jajo na twardo, ewentualnie może być na miękko!
- serwuję im je po kawałeczku na dłoni - by zjadły od razu a nie chomikowały po kątach lub by to nie leżało kilka dni na dnie...
BARDZO lubią jajo! może dlatego, że dostają je od święta- czyli co 2-3 tygodnie...

co do diety owocowej, to pozwalam im powąchać różne rzeczy z naszego stołu - wobec mojej cytryny do herbaty pozostają obojętne, a pomarańczę czy mandarynkę poliżą troszkę jeśli jest wyjątkowo słodka - Ratek I uwielbiał słodkie mandarynki - kiedyś się dorwał nam do talerzyka z obraną i tak mu już zostało - zamieściłam nawet zdjęcie z młodości Ratka I - z kawałkiem mandarynki właśnie :)
z innych naturalnych słodkości najbardziej lubią jabłko i banana, może być także kawałek brzoskwini bez skórki - ale apetyt na nią zależy od humorku ściura ;)
ciekawi mnie, dlaczego cytrusy mogą naprawdę zaszkodzić szczurom - i czy tylko potomkom laboratoryjnych? bo dzikie szczury żyjące w cieplejszych klimatach z pewnością mają je w swojej diecie!
pozdrawiam!
M
moje kochane: Husky, RatekII, Panda
oraz Titi, Kropeczka, Rubinka i Wiedźminek,
zaś Tofulkę widzę, jako Matka Chrzestna co dwa weekendy ;-)
Klaudyna

Surowe jajka

Post autor: Klaudyna »

A ja sie zastanawiam czy moge dac moim szczurkom jajko przepiurcze ?? jesli tak to na twardo miekko czy na surowo ?? :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”