Sto lat Ci życzę, najlepszego!

Moderator: Junior Moderator

jak się zbiorę w końcu to napiszemy więcej! No, albo jak urządzę klatkę to się pochwalimy...
 jak się zbiorę w końcu to napiszemy więcej! No, albo jak urządzę klatkę to się pochwalimy...  

) ale relaksuje mnie tworzenie dla moich maleństw, choć powoli myślę o oswojeniu maszyny do szycia.
 ) ale relaksuje mnie tworzenie dla moich maleństw, choć powoli myślę o oswojeniu maszyny do szycia.

), i roczek Nefretete u Was, i nowa klatencja!
 ), i roczek Nefretete u Was, i nowa klatencja!  Imponująca, no i tyle miękkości do zaanektowania.
  Imponująca, no i tyle miękkości do zaanektowania.  Jak ja się kiedyś zabierałam do uszycia ładnych hamaczków, to mi zeszło, aż ... kupiłam.
  Jak ja się kiedyś zabierałam do uszycia ładnych hamaczków, to mi zeszło, aż ... kupiłam.  
   Wytłumaczenie było, że nie miałam gdzie powiesić - między meblami?
  Wytłumaczenie było, że nie miałam gdzie powiesić - między meblami?  Jak zostawiliśmy klatkę dla babć, wiszące leża się sprawdziły.
  Jak zostawiliśmy klatkę dla babć, wiszące leża się sprawdziły.
 Niech żyje Gryzelda zdrowo i szczęśliwie jeszcze długo, długo.
  Niech żyje Gryzelda zdrowo i szczęśliwie jeszcze długo, długo.  

Re: Mysia rodzina...
						Re: Mysia rodzina...

)
)

– ciekawość zwyciężyła.
 – ciekawość zwyciężyła.

– a tak prezentowała się nasza willa wyjazdowa w całości.
– a tak prezentowała się nasza willa wyjazdowa w całości. – czasami trzeba było też rozprostować kości
– czasami trzeba było też rozprostować kości – a to moje ulubione, poczuły że pani mama niesie dropsy
– a to moje ulubione, poczuły że pani mama niesie dropsy  (swoją drogą moja mama też je dopieszczała.. tu ziemniaczek, tu truskaweczka i wszystko co było pod ręką, ale nie przegadasz że za dużo bo przecież one tak biegną i wiedzą że coś mam i nie mogę im nie dać jak tak chętnie biorą, nosz…)
 (swoją drogą moja mama też je dopieszczała.. tu ziemniaczek, tu truskaweczka i wszystko co było pod ręką, ale nie przegadasz że za dużo bo przecież one tak biegną i wiedzą że coś mam i nie mogę im nie dać jak tak chętnie biorą, nosz…) 

– i iskamy
 – i iskamy – w największy upał chłodziła nas miska zimnej wody do której podchodzić nawet nie miałyśmy ochoty
 – w największy upał chłodziła nas miska zimnej wody do której podchodzić nawet nie miałyśmy ochoty 
 – Rubi za to zawsze ma ochotę coś przekąsić, np. kraty namiętnie piłuje
 – Rubi za to zawsze ma ochotę coś przekąsić, np. kraty namiętnie piłuje

Przydałby się taki osiatkowany wybieg
  Przydałby się taki osiatkowany wybieg  
  Wygłaszcz łebki ode mnie!
 Wygłaszcz łebki ode mnie! 

Bo jeśli tak, to wszystkiego najlepszego
 Bo jeśli tak, to wszystkiego najlepszego