Jajka

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

Jajka

Post autor: sachma »

ale wiecej bialka jest w zoltku niz w bialku :lol:

i nie mowcie ze to nie prawda , mojej nauczycielce z biologi wierze i ufam i w ogole :lol:
Obrazek
falka

Jajka

Post autor: falka »

[quote="sachma"]ale wiecej bialka jest w zoltku niz w bialku[/quote]

that's right :)

Przypomniało mi się, jak pewien chłopak z cyklu "fura, skóra, komóra" przekonywał mnie i mojego chłopaka, że żółtka to on nie je, bo jest nim białko zwierzęce :lol: ! To ciekawe jakie białko jest w żółtku :P pewnie jakieś straszne :P!
Mycha
Kontakt:

Jajka

Post autor: Mycha »

Kilka słów co do szczurków jedzących skorupki- myślę, że może to brak wapna? Proponuję zawiesić w klatce specjalną kostkę.
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
Gogha

Jajka

Post autor: Gogha »

Nie przyszło mi to do głowy, ale najprawdopodobniej masz rację. Dzięki.
Szczurołak

Jajka

Post autor: Szczurołak »

jak mozna nie jesc białka ???
ja jem tylko białko a zostawiam żóltko =]
moje ogonki jedzę najchetniej płatki kukurydziane i piją mleko =]
Give up, Rebel !
Gogha

Jajka

Post autor: Gogha »

jak juz powiedzieli wyżej żółtko jest znacznie bardziej wartościowe. Wbrew nazwy to żółtko zawiera białko.
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

Jajka

Post autor: sachma »

moje lubia jajka na miekko :) tak ostatnio zauwazylam ze chetniej jedza zoltko jak jest plynne :) wiec moje szczury przejmuja moje upodobania :wink:
Obrazek
merch

Jajka

Post autor: merch »

Zóltko zawiera białko , dość dużo tłuszczu , i mnóstwo witamin i mikroelementów, białko jajak kurzego to praktycznie białko i woda- ale jakie białko ma praktycznie idealny skład jeśli chodzi o aminokwasy.Uwazam,ze jajo jest takim skarbem ,że powinno być jedzone w całości, no moze bez skorupki;).
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
nenya
Kontakt:

Jajka

Post autor: nenya »

a skorupka to wszak wapno-również zdrowie:)

moim daję całe, razem ze skorupką,lekko nadtłuczone i mam uciechę jak z parteru próbują je zatargać na 3 piętro klatki-b.lubia jajka:)a ile zabawy:))
Faelivrin

Jajka

Post autor: Faelivrin »

Dzisiaj dałam Tosi oddzielnie ugotowane żółto i białko, białko olała, a żółtko zniknęło w godzinę...

Moja krew :hyhy:
Awatar użytkownika
Elly

Jajka

Post autor: Elly »

A ja sobie właśnie gotuje jajka, jedno dam moim pannom, ciekawe jak sobie poradzą :P Ja wole na twardo i mam nadzieje, że one też :D
Moje stadkoEliza, Korek i Gina :D || Za Tęczowym Mostem: Pysia, Mary Jane, Dee Dee, Masza, Greta, Wujuś (Karmel)[']
Dory

Jajka

Post autor: Dory »

małym lepiej na twardo dawać, chyba, że chcesz mieć żółte szczury... :lol: moje kiedyś mi sadzone ukradły i się nim całe ubebrały :roll:
Grubasy zapraszają do galerii -> http://szczury.org/album_personal.php?user_id=2925
Ami (07.05.2006) ze mną od 12.06.2006
Caspuś (07.09.2006) ze mną od 11.10.2006
Docencik (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Dziekaniątko (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Awatar użytkownika
Elly

Jajka

No przecież napisałam, że na twardo :>
Moje stadkoEliza, Korek i Gina :D || Za Tęczowym Mostem: Pysia, Mary Jane, Dee Dee, Masza, Greta, Wujuś (Karmel)[']
Awatar użytkownika
Azi

Jajka

Post autor: Azi »

Ile tak tego jakja na raz na szczurka? Ja jestem przewrażliwiona i moim daję wszystkiego takiego ponad ziarenka i suche, beztłuszczowe w mikroskopijnych ilościach, a tu była mowa o całym jajku... :drap:
Awatar użytkownika
Elly

Jajka

Ja dałam całe jajko w skorupce :] I tak wszystkiego nie zjadły jeszcze, na razie zostawily. A moja Pysia nie chciała się podzielić z Marry, uciekała z tym jak najdalej tylko mogła... Aż się wkurzyłam i jej zabrałam, i dałam trochę Marry...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”