Stadko Gabki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Re: Moja kochana Mookie :)

Post autor: emi2410 »

A ja dziś byłam u gabki. ;D Miziałam te pięknotki dwie - Mookie i Zouie. :-* Szczurasy takie wspaniałe i kontaktowe, po prostu marzenie. :) No i Opiekunka wspaniała. Jak i mały Opiekun, który skradł moje serce. :) To piękne, że od najmłodszych lat uczy się miłości i poszanowania dla zwierząt. :)
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
gabka

Post autor: gabka »

emi2410 pisze:A ja dziś byłam u gabki. ;D Miziałam te pięknotki dwie - Mookie i Zouie. :-* Szczurasy takie wspaniałe i kontaktowe, po prostu marzenie. :) No i Opiekunka wspaniała. Jak i mały Opiekun, który skradł moje serce. :) To piękne, że od najmłodszych lat uczy się miłości i poszanowania dla zwierząt. :)
Dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy ponownie :) Bardzo nam miło :) Dziękuję za miłe słowa:)
Dzisiaj lub jutro postaram się uzupełnić wątek dziewczyn :) Pozdrawiamy serdecznie:)
gabka

Kontynuując wątęk po wielu tygodniach nie pisania- wracam. Lorka niestety opuściła mój dom,(ale w sercu pozostanie nazawsze ) i zamieszkała ze swoimi siostrami i Blanką:) po drodze Nefretari doczekała się kolejnych 3 samiczek więc dziewczynki są szczęśliwe w 8-śmio "osobowym" składzie. Do mnie przyjechała fuzziczka Zouie ,która spadła mi z nieba . Znajoma, znajomej mojej siostry miała do oddania maleńką samiczkę i szczęście w nieszęściu jej i moim ,że trafiła do mnie. Mookie przyjęła Zouie bardzo dobrze chociaż ustawić ją musiała jak na jej styl przystało.Mookie i Zouie zaprzyjaźnione wariateczki moje kochane skradły mi serce i mają się dobrze . Ostatnio przechodziły wraz z nami infekcję,ale na szczeście jest już ok, po dawkach antybiotyku,z którymi było ciężko przy podawaniu ;) i środkach wzmacniających ich malutki organizm wydobrzał i w przyszłym tygodniu idziemy na kontrolę :).
Coś może o Zouie :) jest to maleńka(chyba 3 miesięczna tak ją też oceniła Emi :)) i drobniutka ciemna samiczka,która swoim białym serduszkiem na klatce piersiowej rozczuliła moje serce. Jak do mnie trafiła nie umiała nawet napić się z poidełka, bidulka była strasznie wystraszona i nieufna. Teraz jest troszkę większą indywidualistka od Mookie bo bardziej jest zdystansowana jak wychodzi "na pokój" i trudniej ją przywołać :) ,ale jak siadam na łóżku , po którym akurat biegają to przepychają się jedna przez drugą aby do mnie dobiec:) Obie są dla mnie wielkimi skarbami Mookie mnie iska,a Zouie liże i taka w nich róznica:)
Ogromnie je kocham i cieszę się ,że los pozwolił mi mieć takie kochane cuda. Również mój Syn jest bardzo zachwycony i darzy je ogromną miłością i zaangażowaniem w opiekę nad Nimi pomimo tego ,że ma 2,5 roku :)Pozdrawiamy :)
gabka

emi2410 pisze:A ja dziś byłam u gabki. ;D Miziałam te pięknotki dwie - Mookie i Zouie. :-* Szczurasy takie wspaniałe i kontaktowe, po prostu marzenie. :) No i Opiekunka wspaniała. Jak i mały Opiekun, który skradł moje serce. :) To piękne, że od najmłodszych lat uczy się miłości i poszanowania dla zwierząt. :)
Emi miziaki dla Twoich ogoniastych dziewuch od nas wszystkich zapraszamy częściej :)
Może zorganizujemy jakieś krakowskie spotkanie szczuromaniaków :) ???
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Przekażę mizianko. :D
Myślałam nad takim spotkaniem, wyciągnęło by się dziewczyny gdzieś może. :D
gabka

I jeszcze kilka fotek :)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
natureminemka

Re: Moje kochane Mookie i Zouie

Post autor: natureminemka »

;D Śliczna fuzinka, marzy mi się taki chłopak ciemny ; ) Pozdrowienia z Elenką przesyłamy :D
ZE MNĄ: LOKI

Za TM: Galder [*] Eowina [*] Ragnarok [*] Zdenka [*] Silenoz [*] Arwena [*] Puritania [*] Gollum [*] Lugburz [*] Simulacra [*] Uruk-hai [*] Ecthelon [*]
W adopcji: Kajtek [*], Brego, Felix [*], Bran [*], Elentari, Galadriela [*], Siwy, Ninja
gabka

Jutro wystawię nowe zdjęcia dziewczynek razem :)
Poza tym Od wczoraj zauważyłam pogorszenie widzenia u Mookie i strasznie się boję ... Moja kochana kruszynka stała się bardzo wystraszona i niepewna na wybiegu. Staram się wolniej ruszać i kucać gdy chcę do Niej podejść lub ją zawołać ,ale czasem daje wrażenie wręcz przerażonej. Dalej się tuli i mizia jak jest u mnie na rękach(a nawet bardziej),ale na wybiegu nie jest taka towarzyska już... i to mnie niepokoi...:(
Po tych zwariowanych świętach ,a może i w czwartek podjadę z Nią do Weta ,żeby sprawdził Jej stan ... Ehhhhh bardzo się o Nią boję... :(
A jesli chodzi o Zouie to daje w 4 literki pięknie :)Krejzol jeden :) Rozkręciła mi się Pannica i bardzo się z tego powodu cieszę :)
Pozdrowienia
gabka

Hej moje jutro bywa czasem wieczne . Wiele rzeczy się działo i w sumie nadal się dzieje i stąd też zaniedbanie mojego wątku...Przepraszam
Z dziewczynkami oczywiście byłam u weterynarza ,który stwierdził ,że wszystko ok ,także się cieszę ogromnie.Mookie nie ma żadnej zaćmy cukrzycowej na oczach (którą postraszyła mnie pewna Pani dr) tylko poprostu już Jej taka natura :)
Poza tym mamy nową członkinię naszego stada :)
Jak wiadomo czekałam na przyjazd Hipciulki chyba rok :) tak mi się to dłużyło :) i w końcu nadszedł ten dzień :)
Dzisiaj Hipciula zamieszkała wraz z nami w naszym pokoiku i w naszych serduszkach :) Dziewczynka jest poprostu nieziemska :)
Wraz z Mookie i Zouie zamieszkała w dużej klatce niemalże od razu :)
Mookieśka pokazywała swoje cudne wygibasy a'la Chuck Norris nie wiedzieć czemu gdyż Hipciula stała w jednym miejscu i patrzyła na Nią jak na kosmitę i niestety nie obyło się bez draśnięć ,ale w tejże właśnie chwili jest już spokój ...
Z Zouie natomiast już spała wtulona więc tragedii nie ma :)
Hipciulinka trochę kicha przypominając mi przy tym piszczałkę:) Jutro podam dziewczynkom biostyminę i zaaranżuję klatkę :)
A oto kilka zdjęć z kącika zapoznawczego :) :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Specjalnie chciałabym podziękować Emi za danie mi znaku ,że Hipciula szuka domu oraz Gosi za zaufanie ,którego napewno nie zawiodę :) Dziewczyny - uszczęśliwiłyście nas ogromnie :)
Mój Synek jadąc w tramwaju na wieść ,że jedziemy po Hipcię uśmiechnął się jakby spełniało się Jego największe marzenie i krzyknął :"Mamusiu ja Ją już kocham",na co ja powiedziałam :"Synku jeszcze nie widziałeś Hipciuli,a już ją kochasz ??" Filip:"Mamo ,no tak ...":)
Dziękujemy jeszcze raz za ogromny skarb :)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Przepiękną ma tę mordkę, zachwyciła mnie :)
Dobrze, że niepokoje związane z Mookie mogły minąć, niech więcej nie straszy swojej ludzkiej rodziny; wygłaszcz proszę dziewczyny ode mnie i mich panien :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Re: Moje Kochane Dziewczyny z Kosmosu :)

Gabiś, nie ma za co... :-* Ja się cieszę, że już jesteście razem. :)
Awatar użytkownika
mikanek

Post autor: mikanek »

Hipcia z Zouie wyglądają jak bliźniaczki :D Jak się Hippula czuje?? Ma apetyt?? Jest spokojna??
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 :D
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
gabka

Hipciulka po starciach z Mookie czuje się już dobrze. Ranki ładnie zaschły. Postanowiłam iż dziewczyny narazie posiedzą w malej klatce chwilkę .Ogólnie jest już spokój :) Co do apetytu to dopisuje Jej ogromnie :) Dzisiaj z miłą chęcią jadła zarówno suchą karmę jak i twarożek ,który bardzo Jej zasmakował oraz mięsko z kurczaczka :) Zwiedziła sobie dzisiaj cały pokój i bardzo Jej się to podobało -zaglądnęła w każdą szczelinkę i pod każdy mebel pięknie do mnie przychodząc na cmokanie :) Oczywiście jak wszystkie dziewczyny została wygłaskana ,wycałowana i wyprzytulana. Z Zouie spały dzisiaj tak słodko splątane ciałkami,że wyglądały jak jeden szczurek :) Mookie zdystansowana i obrażona śpi osobno,ale myślę ,że to kwestia czasu ;)Maleńka jest strasznie kochana:) Podbiła nasze serca od pierwszej chwili -dołączyła do naszego stadka z Kosmosu O0 strasznie nas przy tym uszczęśliwiając. Filipek jest również zachwycony i był dzisiaj nad wyraz delikatny i ostrożny widząc Jej ranki na ciałku.Myślę ,że będzie już tylko lepiej :) Jutro zrobię im jakąś sesyjkę dzisiaj już nie chciałam Jej zbytno stresować .
Awatar użytkownika
mikanek

Post autor: mikanek »

Zdjęcia...zdjęcia...zdjęcia miały być !!! ;D
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 :D
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
gabka

Witam
Wiem i przepraszam :) ,ale niestety tak to jest ,że jak już chcę siąść przy zdjęciach to zawsze coś mi wypada :)
Już wklejam :)
Dziewczyny się pogodziły i jest super :) Zouie ma teraz rujkę i odstawia sceny z Hipcią i trochę się kotłują :)
Siedzą już w umeblowanej klatce i każda ma swoje miejsce :) Mookie ma tunel ,a Zouie z Hipciulą siedzą w domku :)
Kochane myszki dokazują na wybiegu pięknie ,ostatnio Mookie z Hipciulą weszły mi pod łóżko i Hipciulinka zsiekała mi gąbkę ... Kombinuję teraz co by tu zrobić ,żeby pozatykać Im te dziury i uniemożliwić im wchodzenie tam. Filipek dzielnie się Nimi opiekuje.
Jeśli chodzi o ranki Hipciulki całkowicie się już zagoiły czego na zdjęciach nie widać bo robiłam je kilka dni temu :) Postaram się na dniach wrzucić zdjęcia z obecnym wyglądem Hipculi :) Pozdrawiamy wszystkich serdecznie :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”