Mała Kawowa Apokalipsa

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Babli

Re: Mokka, Frappe i Neska - Mała Apokalipsa

Post autor: Babli »

Ja będę bardzo oryginalna i powiem Coffee :P
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

W sumie Tchibo też fajnie brzmi, myślę ze szczurka szybko nauczy się takowego imienia :)
*gdzies czytalam ,ze szczurasy predzej zapamietują slowa, mające "CZ" badz "sz":)
Ale Arabica też tak ładnie... orientalnie....
Heh, ale myślę, ze serce Ci samo podpowie, kiedy już będziesz trzymała malego futrzaka na ręku :)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
elusia

Post autor: elusia »

Elusia, czyli jakby co, to pięć też przygarniesz :P ? :D
jasne ;p

najchetniej to już bym Cię wypędziła gdzieś żeby pobyc trochę jeszcze z dziewczynami ;p

moze byc tez Irish (od irish coffee) ;p
i co z tego?
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

po półce widzę że moje ciury mają podobne preferencje :P waciki właśnie zużyte lubią najbardziej, ale do "babskiego gadżetu" zwanego wkładką na szczęście dojścia nie maja ;) swoja drogą Dżuman przez pewien czas też miał swój ulubiony paragonik i nosił go wszędzie ze sobą w zębach ;D
Wiadomo krakowskie kaptury najlepsze! :)
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Awatar użytkownika
arrisum
Kontakt:

Post autor: arrisum »

Tchibo świetne imię ;) Może być też Illy :D (bardzo smaczna kawa :P)
Kapturzaki świetna sprawa :D aż mój Hamlet przyczłapał do monitora i pragnie Was kapurkowo-pozdrowić :D
Goin' under - rats are in the cellar
goin' under - skin is turnin' yella

Obrazek
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Deli - no więc chyba będzie Tchibo, przypasowało mi i mam nadzieję, że szczurci też się spodoba :P
Elusia - no to wpadnij do nas, jak już najnowszy nabytek będzie u nas, na przykład z Zimą (zauroczyła mnie łysolka), to zrobimy sobie szczurze party ;D
Akka - no, nie wiem, co one mają z tymi wacikami, Mokka nawet nauczyła się podbierać mi czyste z wiszącego opakowania, muszę przed nią chować :D
Arrisum - dziękujemy i też pozdrawiamy!

Wygląda na to, że razem z GMR dopadło mnie GMC. Chodzi za mną ostatnio Jenny Ferplasta. Wymiary ma w sam raz, wyposażenie też, i otwiera się z każdej strony. No nic, zobaczymy, jak się czterem szczurom będzie mieszkać w obecnej klatce i się ewentualnie zastanowimy :)

A za dwa tygodnie jadę po ogonki, tak, odbieram od właścicielki dwie samiczki. Ale jedną tylko przewożę i zatrzymuję u siebie na jedną noc, następnego dnia odbiera ją nowa właścicielka :)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
arrisum
Kontakt:

Post autor: arrisum »

czyliż już można gratulować małej kapturzastej Tchibo :>
Goin' under - rats are in the cellar
goin' under - skin is turnin' yella

Obrazek
Awatar użytkownika
elusia

Post autor: elusia »

tak tak tak! to wpadnę, jak się tylko zakolegują z Tchibo czy tam inną kawcią - bo pewności jeszcze nie ma ;p a Zime moge wziąśc, a co ;D
i co z tego?
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

To w polowie gratuluje nowej domowniczki a w polowie nastepnej pogratuluje jak juz bedzie u Ciebie :)
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Nue

Tak tak, w połowie pogRATulować można, tak, żeby nie zapeszyć ;D

Pół godziny temu wróciłam z babami od weterynarza. Psikają już od tygodnia, do tego się drapią, stwierdziłam, że nie ma na co czekać. Wet stwierdził, że to najprawdopodobniej alergia, bo sierść i skóra czyściutkie, dziewuchy dostały lek antyalergiczny/przeciwświądowy w zastrzyku. Weterynarz chciał je jeszcze na koniec profilaktycznie psiknąć Frontlinem, ale podniosłam protest. (W związku z próbą użycia Frontline najprawdopodobniej zmienimy weta :-\). Jak katar nie przejdzie, mam im kupić Bactrim w aptece - dostałam receptę, 'dla psa'. Lek wykupię tak czy inaczej, nigdy nie wiadomo, kiedy może się przydać. A teraz siedzę i zastanawiam się, skąd alergia: może dostają za dużo mięcha i ogólnie białka zwierzęcego? Dwa razy w tygodniu gerberek, raz w tygodniu gotowane mięso drobiowe lub jajko, do tego przegryzki typu rybki suszone i czasem opakowanie po jogurcie do wylizania oraz mięso z indyka, które jest w XtraVitalu (którego jednak prawie nie jedzą). Gerberki daję im od niedawna. Może to jest przyczyna ??? Co do ściółki - używamy kukurydzianej Chipsi i nic się nigdy nie działo. Kurczę, martwię się :(
A tak na marginesie - zawsze zabierałam do lekarza tylko aktualną pacjentkę, po powrocie do domu był zwykle foch i obraza śmiertelna tudzież demonstracje pt. 'Nie wychodzę z klatki, zostawcie mnie wszyscy, jestem biedna i maltretowana', teraz pojechały wszystkie trzy i obecnie biegają jakby nigdy nic. Pewnie się wzajemnie podtrzymywały na duchu, bo Mokka tylko cichutko pisnęła przy zastrzyku, a Nesia i Frappa jakby go w ogóle nie zauważyły :)

ol.

Post autor: ol. »

Z tego co wymieniłaś, Nue, nie sądzę, żeby to było za dużo białka (oczywiście zależy jeszcze ile tego dostają).
Ku własnej spokojności możesz ograniczyć im na jakiś czas białko, zobaczysz czy przestaną się drapać. Smaczne są Gerberki bez mięsa, moje bardzo lubią machewkową z ryżem, krem z dyni, ziemniaki ze szpinakiem.

W każdym razie życzę żeby się szczurkom polepszyło i żeby w dobrym zdrowiu przywitały małą Tchibo :) .
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Widzę, że to jakieś szczurze fatum z tymi dziwnymi przeziębieniami. Ja moje truję bactrimem trzeci dzień. Na razie bez zmian. Lilka jak się wybiega to jej w nosie warczy jakby miała mały motor. Ziuta smarka i gada.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Biedne Kawusie , zdaje się , że wszystkie zetkną się z filtrowaniem , pewnie nie tylko żywieniowym :P
Może odseparuj je też na wszelki wypadek od wszelakich kosmetyków , do których mają taką słabość? ::) . Kawy wszak nie podają w mydlarni... ;)
Dużo zdrówka kochanej trójeczce życzę i czekam na dobre wieści, ściskamy w tym celu wszystkie domowe łapki :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Nue

Dziękujemy za słowa otuchy :) Lek pomógł, dziś rano baby nie kichały. Czyżby to jednak była alergia ???
Na wszelki wypadek rzeczywiście przez najbliższy tydzień wyeliminujemy mięsko, jajko i jogurcik z diety i będziemy obserwować. Winien może być też hamaczek wyprany w proszku i wykąpany w płynie do płukania (jak dotąd prałam hamaczki w mydle, ręcznie, a ostatnio wrzucam je po prostu do pralki, razem z innymi rzeczami, bo ręcznie się tak nie dopierały). Albo nowa kolba - z ziołami ogrodowymi (skoro szczury mogą mieć alergię na siano, to pewnie i na suszone ziółka też).

Echhhh, no normalnie świra można dostać :-\ Nie mogłam patrzeć, jak je to kichanie męczy, i dalej na 100% nie wiadomo, skąd to paskudztwo się wzięło.

Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Hmm, wlasnie tak do glowy mi przyszedl proszek do prania :)
A moze zmienilas perfumy ostatnio ?
Na to tez mogly Kawokichawki zareagować.
Trzymam kciuki, zeby alergia poszla w zapomnienie :)

buziaki kawowe dla Was :*:* (własnie wypilam kawę:))

Ja tez polowicznie "i z pewną taką niesmialoscią" gRATuluje przyszlej Kawusi :)" Coby nie zapeszyć.! :)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”