Aleksowe Dranie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
aleksa

Smutna prawda :(

Post autor: aleksa »

Studiuje w kolegium UMCS-u w Radomiu na ulicy Przytyckiej ;D

Niestety mam smutną wiadomość :(:(:(
jak pisałam wyżej... zamierzam przeprowadzić się do Lublina ( drugi rok studiów zaczynam tam na UMCS) będę najprawdopodobniej najpierw mieszkać z kumpelą na stancji i nie będę mogła mieć tam swoich dziewczynek :( dopiero może na wiosnę ( semestr letni) uda mi się wynająć mieszkanie z chłopakiem.

Sprawy się pokomplikowały gdyż Grzesiek (mój chłopak) nie może ze mną od razu zamieszkać ( w sensie pod koniec września) gdyż w czwartek wyjeżdża do Norwegii i wróci na początku listopada... a ja musze w Lublinie zamieszkać pod koniec września ze względu na studia. Problem jest o tyle duży że Grzesiek po powrocie musi skończyc remont kuchni u siebie w domu i dopiero na wiosne byłby gotowy wynająć ze mną mieszkanie...niestety nie chce żebym mieszkała sama w kawalerce... akademik też odpada...dogadałam się z moją koleżanką która studiuje w Lublinie i zamieszkałabym na okres zimowy z nią na stancji. Ale przez ten czas ktoś musi się zająć moimi dziewczynami...niestety moja mama się nimi nie zajmie... tata by je najchetniej nakarmił różowymi granulkami ( gdyż boi się szczurów) i niestety muszę im poszukać domku zastępczego albo domu tymczasowego. :(:(:(:(

Nie chcę się z nimi rozstawać ale nie mam wyjścia :(
Kilka w miare nowych zdjęć moich oszołomków ;)

Słodki Wacik :* Obrazek

Śpiąca Hera i różowy nochal Lex :*Obrazek

Herula ObrazekObrazek

Yumi :* ObrazekObrazekObrazek

Lexie ObrazekObrazek

Obrazek
Ze mną Ahri, Fatum i Niva
Za tęczowym mostem Lexie [*], Heureux [*], Yumi [*]
Awatar użytkownika
Effie

Re: Aleksowe Dranie

Post autor: Effie »

Na ile potrzebujesz DT? Popytaj w "przechowalni", może kogoś znajdziesz :)
Obrazek
Awatar użytkownika
aleksa

na kilka miesięcy :(

Tatuś by się ucieszł jakbym dziewczyny oddała pod koniec maja... chodzi głownie o przezimowanie ich..semestr zimowy zeby u kogoś posiedziały... a nei zostawie ich mamie bo ona i tak już zadługo się nimi opiekuje i to dla niej za wiele :(:(:( ajjjj ciężko mi cholera :(
Awatar użytkownika
Effie

Wyobrażam sobie... Wiem jak kocham swoje durnoty... Ostatnio jak pomyślałam, że Julka mogłoby zabraknąć to same mi łzy popłynęły...
Na pewno nie znajdziesz żadnego innego rozwiązania??
Obrazek
Awatar użytkownika
aleksa

niestety nie widzę innego wyjścia...
mi samej w kawalerce Grzesiek nie pozwoli zamieszkać... bo się bedzie o mnie bał....
w domu z mamą też nie zostaną...
do akademika nie pójdę... bo nie i już z reszta tam tez by mi nie pozwolili mieszkać ze szczorami
na stancji tam gdzie zamieszkam nie wolno mieć zwierząt... :(
ewentualnie ( w co wątpie) wynajmę z Kamilą ( tą koleżanka z Lublina) kawalerkę dla nas obu i może wtedy mi się uda... ale to nie jest pewne bo Kamila też umawiała się ze swoimi koleżankami ze stancji ze zostaną razem we 3 na nastepny rok... a mnei by wziely jako czwartą... i ooo :(
Awatar użytkownika
Effie

A nie możesz sama wynająć kawalerki i poszukać współlokatorki?? Ja się założę, że w Lublinie jest mnóstwo szczurolubnych co chętnie by ze szczurolubną mieszkanie wynajęli :D
Obrazek
Awatar użytkownika
aleksa

Pomysł dobry :) muszę porozmawiać z rodzicami.
Niestety ten pomysł ma 1 minus : Jestem osobą aspołeczną i obracam się tylko w zamkniętym gronie znajomych i nie przepadam za poznawaniem nowych ludzi...w ogole ja nie lubie ludzi xDi boję się że ze współlokatorką mogłabym się nie dogadać... ale zobaczymy
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

a pokój jednoosobowy w mieszkaniu studenckim? tańsze niż kawalerka, nie bedziesz sama (chociaż nie wiem co to przeszkadza Twojemu chłopakowi ) i nie bedziesz też mieszkać z nikim obcym w jednym pokoju.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
aleksa

Jeśli da rade tam trzymać szczury to czemu nie :)
oj Grzesiek jest nadopiekuńczy i się po prostu boi zostawić mnie samą w Lublinie ( nie znam tego miasta). i Chciałby żebym najpierw zamieszkała z kims znajomym
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

no to szukaj szukaj, takich ofert jest z reguły sporo ;) jeśli nikt się nie spyta to się nie przyznawaj że masz szczury, nikogo nie powinno obchodzić co trzymasz we własnym pokoju :P

(a co do chłopaka to hm, ja mam pewnie inny charakter ale gdyby mój coś takiego wymyślił to bym go smiechem zabiła ;) )
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
aleksa

:) to jeszcze poszukam i pogadam z rodzicami :) może się uda ;)

Wiesz ja też go na początku wyśmiałam i próbowałam przekonać do tego że dam rade mieszkać sama... no ale on jest gorszy niż stado osłów i jak się zaprze na swoim zdaniu to ni jak nie idzie mu przetłumaczyć xD więc dla świętego spokoju przystałam na jego decyzje;D
Awatar użytkownika
Effie

Nie oddawaj dzieci!!!!!!!!!!! ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
aleksa

oj Effie :*:*:*

Postaram się nie oddawać :)

Nie wiem co bym bez Was zrobiła :):* dziekować z całego serduszka i z 3 serduszek ogoniastych ;D
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

Effie pisze:Nie oddawaj dzieci!!!!!!!!!!! ;D
Rękami i nogami się podpisuję!

Sprawa nie nagli, nie szukasz mieszkania "na za tydzień", a za kilka m-cy. Możesz spokojnie pomyśleć, znaleźć towarzystwo odpowiednie do niego, lub przekonać chłopa do kawalerki (5 lat nie masz, żeby sobie nie dać rady sama :P ).
W takiej sytuacji to nie powinien nosem kręcić, bo jesteś odpowiedzialna za te istotki, Ty je kochasz, one Ciebie i także one by tęskniły. Natłucz mu do łba, lub kombinuj. Trzymam kciuki :-*
Awatar użytkownika
aleksa

jemu nawet nakładanie łopatą do głowy nie pomaga... z chodzi też o płacenie za kawalerkę..we dwoje łatwiej..a ja nie chce brać kasy od rodziców... dlatego w wakacje wyjezdzam do pracy i dobrze by było jakby ogonki przed wakacjami miały już chociażby tymczas... :(

kombinuje kombinuje...dzis czeka mnie rozmowa z mamą...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”