[Inne] - Z czego zrobić kuwetę (spod do klatki)?
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

ale ta kuweta to chyba wina poczty bo jak odrywałam papier to te kawałki rogu kuwety wypadły. i co zrobie? jak wyprostować klatke?  :sad2:

Patha, jest to wina sprzedawcy, bo nie zadbal o to, by klatka byla dobrze zabezpieczona. nie odpusc, tylko zglos to, szkoda kasy, ktora wydalas na ta klatke 

hmmm, wiele osób łaczy klatki przez postawienie jednej na drugą..
więc albo sie dogadać z kimś, kto jednej kuwety już nie potrzebuje, albo dokupic klatkę "spodnią"
Niedawno sama planowałam budowę klatki (takiej, żeby mi pasowała na półeczkę).
Wprawdzie już kupiłam wielką klatkę wolnostojącą, ale i tak uważnie śledzę ten temat. Pomysły są ciekawe.
Patha - skontaktuj się ze sprzedawcą.

więc albo sie dogadać z kimś, kto jednej kuwety już nie potrzebuje, albo dokupic klatkę "spodnią"

Niedawno sama planowałam budowę klatki (takiej, żeby mi pasowała na półeczkę).
Wprawdzie już kupiłam wielką klatkę wolnostojącą, ale i tak uważnie śledzę ten temat. Pomysły są ciekawe.
Patha - skontaktuj się ze sprzedawcą.
Czy znasz różnicę między także, a tak  że?
Czy wiesz kiedy napisać zresztą, a kiedy z resztą? Czy znasz język polski?

Czy wiesz kiedy napisać zresztą, a kiedy z resztą? Czy znasz język polski?

dobre kuwety mozna zrobić najlepiej z plastikowych pudełek na zabawki. W marketach mozna dostać niemal każdy rozmiar. Ja kupiłem do swojej klatki takie o wymiarach ok. 56x40x40cm, a wcale nie było najmniejsze. zeby postawić na tym klatkę, z listewek o szerokości 5 cm i dł. odpowiadającym dl. boków klatki zbiłem prostokąt.  Dzięki temu klatka stoi stabilnie na "przejściówce" z drewna. Oprócz tego pudełko ma 40cm wys. i skończyła sie era wiórek na biurku   (przy kuwecie standard, wys. to ok. 15cm).
  (przy kuwecie standard, wys. to ok. 15cm).
oprócz tego dzięki tym listewkom szczurki dostały dodatkowy ładny taras-półkę dookoła klatki i uwielbiają sobie nim spacerować.
Nie pominę oczywiście tego, że teraz klatka jest na kółkach :thumbleft:
Niestety mam zdjęcia o dużej pojemności i strasznie wolne łącze, ale jak ktoś się uprze to mogą wysłać na maila

(przy kuwecie standard, wys. to ok. 15cm).
  (przy kuwecie standard, wys. to ok. 15cm).oprócz tego dzięki tym listewkom szczurki dostały dodatkowy ładny taras-półkę dookoła klatki i uwielbiają sobie nim spacerować.
Nie pominę oczywiście tego, że teraz klatka jest na kółkach :thumbleft:
Niestety mam zdjęcia o dużej pojemności i strasznie wolne łącze, ale jak ktoś się uprze to mogą wysłać na maila

A ile kosztuje takie pudełko?? Bo ja w moim mieście takich dużych pudełek nie znalazłam.

StaHu (*) / http://szczurki2006.blog.onet.pl/

Asiulka, 
ja mieszkam w Bydzi i zaczekałem aż takie pudełka bedą w promocji, potem przeszedłem po wszystkich większych marketach (żeby nie robić reklamy, nie użyję pełnych nazw) typu Ge..t, Ca...r, Te...o, kosztowały drogo, bo ok. 30-40 zł, ale to naprawdę duży komfort i warto dać te kaskę. W niektórych sklepach widziałem wielkie kuferki na zabawki, te to miały dużą powierzchnie. Ja osobiście wybrałem model półprzezroczysty 

Tak jak pisałem:
1. ogony nie rozsypują wiórek
2. myje się je bardzo dobrze bo są ze śliskiego plastiku
3. szczurom jest ciężko je pogryźć, bo pudła są wysokie i śliskie, jedynie kiedy byłem w podróży i pudło wziąłem jako zapasową klatkę (patrz niżej), szczurek nie mogąc wyjść na nocną przechadzkę za klatkę zaczął gryźć. przez 3 noce udało mu się zrobić dziurkę o średnicy 5mm, poza tym leciutko porysował kiedy jest na nim normalna klatka, nie gryzie wcale
  kiedy jest na nim normalna klatka, nie gryzie wcale
4. kiedy zabrałem Panjanka do Estonii, wziąłem to pudełko i wieko, i służyło mi jako przenośna klatka, wystarczyło nie zasuwać wieka do końca
ps. najtaniej jest w Ca...our

ja mieszkam w Bydzi i zaczekałem aż takie pudełka bedą w promocji, potem przeszedłem po wszystkich większych marketach (żeby nie robić reklamy, nie użyję pełnych nazw) typu Ge..t, Ca...r, Te...o, kosztowały drogo, bo ok. 30-40 zł, ale to naprawdę duży komfort i warto dać te kaskę. W niektórych sklepach widziałem wielkie kuferki na zabawki, te to miały dużą powierzchnie. Ja osobiście wybrałem model półprzezroczysty

Tak jak pisałem:
1. ogony nie rozsypują wiórek
2. myje się je bardzo dobrze bo są ze śliskiego plastiku
3. szczurom jest ciężko je pogryźć, bo pudła są wysokie i śliskie, jedynie kiedy byłem w podróży i pudło wziąłem jako zapasową klatkę (patrz niżej), szczurek nie mogąc wyjść na nocną przechadzkę za klatkę zaczął gryźć. przez 3 noce udało mu się zrobić dziurkę o średnicy 5mm, poza tym leciutko porysował
 kiedy jest na nim normalna klatka, nie gryzie wcale
  kiedy jest na nim normalna klatka, nie gryzie wcale4. kiedy zabrałem Panjanka do Estonii, wziąłem to pudełko i wieko, i służyło mi jako przenośna klatka, wystarczyło nie zasuwać wieka do końca
ps. najtaniej jest w Ca...our
					Ostatnio zmieniony pn wrz 18, 2006 6:21 pm przez Fatrat, łącznie zmieniany 1 raz.

A ja znalazłam na pewnym forum o swinkach morskich link do czegoś takiego:
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/s ... ctId=15668
Wymiary 77 x 70 cm, wysokość 20 cm.
Jakby tak odczepić tą pokrywkę, to byłaby wspaniała kuweta .
  .

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/s ... ctId=15668
Wymiary 77 x 70 cm, wysokość 20 cm.
Jakby tak odczepić tą pokrywkę, to byłaby wspaniała kuweta
 .
  .Szczury są okropne. Uciekają, włażą w miejsca, z których nie można ich wydostać, gryzą swojego właściciela i jego rzeczy, grzebią w doniczkach i wspinają się na rośliny w nich rosnące, załatwiają się gdzie popadnie, urządzają sobie spiżarnię w moim łóżku i w ogóle są paskudne. Ale mimo wszystko mam już osiem i chcę dziewiątego   (szczerość wobec siebie ponad wszystko. GMR jest nieuleczalne i trzeba to wreszcie przyjąć do wiadomości
  (szczerość wobec siebie ponad wszystko. GMR jest nieuleczalne i trzeba to wreszcie przyjąć do wiadomości   ).
  ).

(szczerość wobec siebie ponad wszystko. GMR jest nieuleczalne i trzeba to wreszcie przyjąć do wiadomości
  (szczerość wobec siebie ponad wszystko. GMR jest nieuleczalne i trzeba to wreszcie przyjąć do wiadomości   ).
  ).RE: [Inne] - Z czego zrobić kuwetę (spod do klatki)?
ostatnio oglądałam taki pojemnik na pościel i jedynym jego minusem są wydrążone nóżki  myślicie, że zapełnione ściółką kukurydzianą będą zagrożeniem dla szczurów?
 myślicie, że zapełnione ściółką kukurydzianą będą zagrożeniem dla szczurów?

myślicie, że zapełnione ściółką kukurydzianą będą zagrożeniem dla szczurów?
 myślicie, że zapełnione ściółką kukurydzianą będą zagrożeniem dla szczurów?RE: [Inne] - Z czego zrobić kuwetę (spod do klatki)?
a skąd wziąć wierzch klatki o wymiarach 70x77 cm?  hm?
 hm?

hm?
 hm?ten się nie myli, kto nic nie robi

RE: [Inne] - Z czego zrobić kuwetę (spod do klatki)?
[size=small]ja planowałam własnoręcznie zrobić z siatki, którą kupię w sklepie ogrodniczo budowlanym i myślę że wszystko zamknie się w cenie góra 70zł a klatka będzie na 9 szczurów  [/size]
[/size]

[/size]
[/size]
					Ostatnio zmieniony pn lut 19, 2007 9:08 pm przez wanna, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: [Inne] - Z czego zrobić kuwetę (spod do klatki)?
Hejhelen.ch pisze: Ojciec wykorzystując znajomości w starym zakładzie pracy zlecił kolegom wykonanie cuda z grubej ocynkowanej blachy

Jak dokładnie jest wykonana ta kuweta? Posiadam taką blachę i chciałabym ją wykorzystać. Zastanawiam się tylko, czy to wymaga spawania i jak sprawić aby ranty były bezpieczne dla szczurków.
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-

->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
kurcze, to pudełko byłoby tylko troszkę za duże http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00130129 chyba się skuszę

hej jak myslicie skad zalatwic kuwete o wymiarach 54x34 bo mylam wczoraj klatke i polozylam na balkonie kuwete w czesciach zeby fajnie sie wysuszyla i wogole, po pol h przychodze na balkon patrze a kuwety nie ma ;/ piesek ja musial zrzucic i tyle ja widzialam musial ja ktos wziasc albo co bo nawet w koszu na smieci na dworze nie bylo. normalnie pech mam teraz ze starych klatek kuwety ale sa roznych rozmiarow bo tak to bym je obciela i posklejala ale jedna jest wyzsza a druga nizsza eh a maz nie da pieniazkow na nowa przez moja glupote ;/ wiem tez ze gdzies w piwnicy mam wysuwana czesc biurka na klawiature ale to by moglo posluzyc tylko za podkladke zeby szczurki nie sikaly na gumolit.

Ze mną: Gizmo, Frodo, Gus, Loki oraz pies Brutus i paput Hektor
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]

Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]