Gerberki

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
pomarańczowy jelcz
Kontakt:

Gerberki

Post autor: pomarańczowy jelcz »

No ale to zazwyczaj jednak prawda,ze jesli cos jest tansze,to zostalo wyprodukowane z mniejsza dbaloscia,z odpadkow itp.

Ja tez nie przepadam za produktami super/hipermarketowymi-kupuje takie tylko chusteczki i czasem karme,dla kotow z osiedla,bo dla tylu nie stac mnie na drozsza.
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
Beeata

Gerberki

Post autor: Beeata »

sorry,ale rozbawila mnie ta dyskusja:))Mowimy przeciez o jedzeniu dla szczurka a nie dla niemowlecia:)))) Gdyby fakt badania przez IMi D byl fikcja prawdopodobnie produkt zniknalby z polek .Nie sadze zeby dopuszczono produkt ktory jest szkodliwy dla niemowlakow.No,ale ja nikogo nie namawiam .W koncu u nas utarlo sie ze tylko to co drogie jest dobre:))))
"Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości." A .Einstein
Masterton
Kontakt:

Gerberki

Post autor: Masterton »

A jak zwierzakom to smakuje? Próbował ktoś?
i odszedl syjamski kawalek mnie...
przydeszł balijski...
moni

Gerberki

Post autor: moni »

[quote="Beeata"]sorry,ale rozbawila mnie ta dyskusja:))Mowimy przeciez o jedzeniu dla szczurka a nie dla niemowlecia:)))) Gdyby fakt badania przez IMi D byl fikcja prawdopodobnie produkt zniknalby z polek .Nie sadze zeby dopuszczono produkt ktory jest szkodliwy dla niemowlakow.No,ale ja nikogo nie namawiam .W koncu u nas utarlo sie ze tylko to co drogie jest dobre:))))[/quote]

Niestety ale nie jest to fikcją i zdarza sie bardzo często.

Ja akurat nie jestem osobą,która uwaza,że co drogie to dobre.Omijam z daleka półki z produktami znanych marek.
Ale w tym przypadku naprawdę odradzam te produkty.
Moja mama pracowała w sanepidzie.Zawsze coś z nimi było nie tak.

To podobnie jak ze znanym producentem jogurtów D...
Kiedyś badali mleko na sggw.Odkąd pojawiły się trudności z dostaniem świadectwa jakości (czy jak to się tam nazywa) zaniechali tych badań i załozyli własne laboratorium.Od tej pory z ich mlekiem wszystko jest " w porządku".
Figa i Julka u mnie

Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów
Awatar użytkownika
Pleiades
Kontakt:

Gerberki

Post autor: Pleiades »

Ja zasadniczo lubię i bardzo często kupuję różne rzeczy hipermarketowe (nie mam żadnych uprzedzeń, zwłaszcza że nieraz pozwoliły przeżyć mojej rodzinie od pierwszego do pierwszego... ), bo czasem, że coś jest robione pod marką marketu, nie znaczy, że jest gorsze. Wystarczy czasem spojrzeć na producentów tych towarów - np. chipsy dla Tesco robi Star Foods, a galaretki dla Leader Price robi Gellwe.
Ja z pewnościa tego "gerberka" liderowego wypróbuję (tzn. dla mojego szczurka i kotka ;) ) ! Dzięki bardzo za ten post :)

PS. A tak w ogóle to uwielbiam z Leadera serek (twarożek) warzywny - boski !!!
Pleiades & zwierzyniec
Obrazek
Anita

Gerberki

Post autor: Anita »

No nie wiem, ja jakoś nie ufam Leader Price... :?
Śmieszne tam mają nazwy np. odpowiednik płatków CRUNCH to Trzask-Prask ;)
sczurzyca

Gerberki

Post autor: sczurzyca »

zależy jaki szczurek co lubi!!!!!
ps musze wypróbować.
kulka
Masterton
Kontakt:

Gerberki

Post autor: Masterton »

Moje jak narazie zajadają się zupką warzywną Bobo Vita, aż się dziwie, bo wczesniej nic warzywnego nie chciały jeść.
i odszedl syjamski kawalek mnie...
przydeszł balijski...
Awatar użytkownika
Pleiades
Kontakt:

Gerberki

Post autor: Pleiades »

Wiecie, jak ktoś nie musi, to niech nie kupuje produktów pod marką hipermarketową. Wiadomo, że one zawsze mogą być trochę gorsze od produktów oznaczonych danym producentem.
Ja jednak jestem wdzięczna takiemu Leader Price czy Tesco, bo nieraz ich produkty pozwoliły całej mojej rodzinie przetrwać od pierwszego do pierwszego... Bywało, że nasz wózek z zakupami w Tesco mienił się barwami biało-granatowo-czerwonymi (jak znak firmowy Tesco), bo większość produktów kupowaliśmy tescowe.... Mleko, mąka, cukier, jogurty, makaron, ryż, chusteczki, soki, ręczniki papierowe, oj, długo by wymieniać... Wypróbowałam wiele produktów marketowych i ogólnie jedne są gorsze, drugie lepsze, do niektórych się przekonałam i im ufam, a niektóre omijam z daleka....

Aha, kupiłam ten produkt gerberopodobny, o którym mowa w wątku. Jak otworzę, to powiem, jaka jest moja opinia o nim... (mam porównanie, bo zwykłe Gerbery też kupowałam).
Pleiades & zwierzyniec
Obrazek
Awatar użytkownika
Paula_13

Gerberki

Post autor: Paula_13 »

A mój Lazur ostatnio dostał ode mnie Gerberka gruszkowego i nawet nie chciał spróbować. Muszę spróbować inny smak. Co polecacie?
Na zawsze w moim sercu:
Kasia, Wacuś, Crazy, Lazur, Lazur II, Riko, Messi
agusia850

Gerberki

Post autor: agusia850 »

moje zajadają właśnie gerberka o smaku indyka z jarzynami, widzę że im smakuje ( cała miseczka poszła...więcej już im dzisiaj nie dam), ale bede probowac takze inne. :)
Zawsze w moim sercu [']['] Moje dwie milości : Ruda i Ritka :* :* ['][']

Moje dwie kolejne milosci - Czarna & Biala :* :*
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Gerberki

Post autor: Lulu »

ulubione gerbery moich ogonow:
dynia, brokuly i szpinak.
pomarańczowy jelcz
Kontakt:

Gerberki

Post autor: pomarańczowy jelcz »

dynia z ziemniakami i kaszka na dobranoc z gruszka...
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
moni

Gerberki

Post autor: moni »

Moje równo wciągają wszystkie obiadki gerbara, natomiast owocowe i deserki im w ogóle nie podchodzą.
Figa i Julka u mnie

Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów
Dona

Gerberki

Post autor: Dona »

Moni, u mnie tak samo. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”