Zwariowana rodzinka Białej

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Biała

Re: Zwariowana rodzinka Białej

Post autor: Biała »

W czwartek do godziny 23 byłam szczęśliwa, że mam całe stado w 1000% zdrowe, ok 23 zauważyłam, że Borsuk pokłada mi się na zimnych przedmiotach ( figurki, kraty szafki itp ) Ale sobie myślę.. pewnie jej po prostu gorąco, może duszno jakaś burza będzie... o 24 chciałam już dziewczynki zamknąć i Borsuk zawsze przybiegała pierwsza na gerberka.... teraz jej nie było... wyciągnęłam naleśnika zza biurka, ale jeszcze ładnie zjadła i chodziła. Po chwili siedziała już napuszona w koszyku i nie reagowała na mnie, po następnej chwili zaczęła nerwowo chodzić po klatce ( cały czas podsiusiana), brzuszek średnio twardy, ona bardzo pobudliwa, bardzo spięta i wystraszona. Ok 2 w nocy dalej chodziła podenerwowana, ale chodziła do tego pojawił się mokry pyszczek. Ok 4 w nocy była już zupełnie słaba osikana od ogona po pachy, nic nie chciała liznąć nawet... podałam steryd, pomógł odrobinę. Ok 6 rano z pyszczka zaczęła lecieć jej piana.
Dziś o 10 byłyśmy w Zwierzyńcu, niestety nie było ani dra Piaseckiego , ani dr Dominiki, postanowiłyśmy jechać do dr Strugały....
Pani dr, stwierdziła bardzo silne odwodnienie ( stało się to rano ), gorączkę, powiększone węzły chłonne pod paszkami, płucka czyste guzów brak... ogólnie jakiś wstrząs.... od czego nie wiadomo... ukąszenie, zatrucie nie wiadomo...
Dostała doksycyklinę oraz kroplówkę i lek przeciwgorączkowy, do wieczora powinno być lepiej.
Póki co nie jest, Borsuk jest niemal nieprzytomna jeszcze wieczorem zupełnie zdrowa, tylko na zastrzyki zareagowała dość dużym protestem.

Dziękuję Ogoniastej i Maris za pomoc nam

Błagam o moc kciuków....

Wczoraj przezylysmy pogorszenie, dziś lepiej, aczkolwiek nadal słaba, na szczęście stabilna.
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

mocno trzymamy kciuki!
Borsuk bądź silna :*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Licho

Post autor: Licho »

dołączam się do kciuków
Obrazek
Awatar użytkownika
Biała

Wczoraj mama Ogoniasta zarządziła sesję pomarańczkową robalków, tak więc dziś masa zdjęć (by Ogoniasta :* ) oraz parę słów :)

TOSIA
Tosiaczek, ma rok 8 mcy :) Czuje się doskonale, nawet odciski tak mocno nie doskwierają, na prawej stópce jest jeszcze wielki, ale walczymy z "amerykańską" maścią :-P
Tosia ma doskonały humorek, z wielką chęcią zwiedza pokój i jak tylko nadarzy się okazja całe mieszkanie :P Bez krępacji spaceruje środkiem pokoi :roll:
Jednak w Tosi życiu są priorytety : spać, jeść, odpocząć, można połazikować, później odpocząć, jeść.... :woow: :serducho:
Jest kochanym naszym Misiakiem :tummykiss:
Obrazek ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Tosiaczek 14 lutego 2010 i 31 sierpnia 2011 :P :P :P
Obrazek Obrazek

VIŚNIA
To moje duże dziecko :DD Ma rok i 5 mcy, oraz brzuszek :P a zachowuję się jak mały zając :lol1: Nadal uwielbia zabawy z ręką i gonitwy z maluchami 8:).
Mizianiem i naleśnikowaniem też nie pogardzi :serducho:
Najpiękniejszy rex na świecie i dzieciątko :serducho:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

BRONIA
Broneczka, podbija serducha wszyyystkich :serducho: :serducho: Jest to szczur niesamowity... Przylepa, miziak, lizak, etc., etc., uwielbia rytuał porannej kawy, siedzi wtedy z nami na łóżku i leży patrząc, albo wskakuje na kolanka po łyka kawy, lub aby dać buziaka :serducho:
Człowieka kocha ponad wszystko i z nim spędza większość swojego czasu :serducho:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

CZESIA
Pączunio :serducho: :serducho: :P Pączunio nasz, stała się niesamowitą przylepą, uwielbia wskakiwać na kolana i dopraszać się o pieszczoty przy czym pulsując oczyskami.
Przy czym jest niesamowicie mięciutka i aksamitna w dotykutummykiss: :tummykiss:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Z Ogoniastą :* :* :serducho: :serducho:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

BUZIA
Kolejny szczur niesamowity :P ( Nie moja wina, że same takie mi się trafiają :P)
Ona również rozkochuje w sobie kogo tylko zechce :serducho: Jest szczurem opuszczony, po przejściach, urodziła dzieci kiedy sama była maleństwem, a jej charakter jest idealny!
Jest miziakiem, wykłada się na plecki do miziania, całuje, roznaleśnicza się, ale przy tym jest twarda babka i nie da sobie w kaszę dmuchać, Alfą jest ona lub Tosia.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

ZOSIA
Jamniczek nasz...najchudsza i najdłuższa z całego stada :lol: Zosiak znowu to podlotka której tylko figle w głowie...
Jest na etapie kiedy to szczur na nic nie ma czasu, musi biegać, biegać, wspinać się i robić wxszystko co mama zakazuje :lol: :lol: .
A wieczorami musi ciężko pracować..ponieważ ja w ogóle nie umiem rozmieszczać polarków w klatce i nie mogę zrozumieć, że one wszystkie mają być u góry :doh:
ObrazekObrazekObrazek

HANIA
Haneczka to ciężki orzech do zgryzienia...Człowieka się nie boi, lubi przebywać w towarzystwie i chodzić po ludziach, ale dotyk to jest najgorsze co szczura może spotkać...
Czuje się bezpiecznie w towarzystwie innych dziewczynek i lubi spać ze wszystkimi
ObrazekObrazekObrazek

JADZIA
Jadwinka, to mały głupolek :mrgreen: Dużo chce, ale sporo jeszcze rzeczy jest dla niej nowych i przerażających.
Ale jak to dziecko w jej wieku, uwielbia szaleńcze pogonie czy też wariackie zabawy z ręką :lol: :lol1: I ma cudny brzusio :tummykiss:
Obrazek

Razem ;)
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
[/URL]ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

;D ;D ;D

http://imageshack.us/photo/my-images/600/sdc17857.jpg/ moje ukochane stworzonko :-* :-*

http://imageshack.us/photo/my-images/534/sdc17837.jpg/ tego pieszczocha to tylko schrupać : :D :-*

http://imageshack.us/photo/my-images/585/sdc17891z.jpg/ biała kuleczka nasza : :-* ;D

http://imageshack.us/photo/my-images/851/sdc17987.jpg/ słodziachne przytulaski się kokoszą :D :D

http://imageshack.us/photo/my-images/84/sdc17942.jpg/ ta fotka bardzo mi się podoba ;D udała się ;D

;D ;D
Czesia: Ogoniasta, całuj stopy całuj!
Obrazek O0
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
Licho

Post autor: Licho »

Ogoniasta, ja Cię kiedyś będę musiała ukraść, żebyś moim małpom takie piękne zdjęcia porobiła ;D
Jestem pewna, że to w równym stopniu zasługa modelek jak Twoja, ale może uda Ci sie coś z moich piękności wykrzesać ;)
Obrazek
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biała

post urodzinowy :DD

[center]
I URODZINY BRONI
[/center]
[center]
:serducho: :serducho: październik'10/wrzesień'11 :serducho: :serducho:

ObrazekObrazek[/center]

Bronia :woow: :woow: szczur marzenie każdego :P :mrgreen: Urodziła się 2.09.2010 roku w Olsztynie.
Rex... i w oczach zapłonęły świeczki :P Mało tego była to agutkowa wersja dumbo mojej Mróweczki... serce poraz kolejny wygrało nad rozsądkiem i napisałam pw :co jest?:
Nie liczyłam, że uda mi się przebić przez tłum chętnych... a jednak po jakimś czasie pojawił się mój nick przy moim aguciątku :serducho:
Jakież było moje zdziwienie kiedy odbierając Broneczkę zobaczyłam, że to nie moja panienka :shock:
I tak los i opatrzność zadecydowały, że trafił do mnie najcudowniejszy, najwspanialszy, najbardziej miziasty i całuśny szczur na caaałym świecie :serducho: :serducho: :serducho:
Do tego nową pasją Broni jest depilacja :P Intensywnie dba o swoje okolice bikini, uda i przedramiona ( nie jedna z nas by się zawstydziła :P :lol:)
Skarbie mój brązowy władający sercami wszystkich, moja nagrodo za wyrwanie zęba :P :P :P Życzę Ci duuuużo duuuuużooo miesięęęęcy zdooooowego i szczęęśliwego życia, aby nikt Cię nie denerwował :P :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny:

[center]I URODZINY CZESI[/center]

[center] :serducho: :serducho: wrzesień'10/październik'11 :serducho: :serducho:

ObrazekObrazek[/center]

Chelsea Wo de sho, urodziła się 16.09.2010 roku pod Poznaniem. To kolejny mój dar od losu :P
A mianowicie ja bardzo wcześnie wysłałam CV na ten miot już bodajże ok stycznia kiedy to w miocie spodziewane były minki i ku mojej nieskrywanej radości byłam pierwsza na liście. Później niestety nastąpiła zmiana samca.
Urodziły się klusiątka ale mojego minka nie było :(
I tak przeglądałam zdjęcia maluszków zauroczyła mnie F1, ale zrezygnowałam z mojej rezerwacji, po rezerwacjach okazało się, że nikt nie chciał "mojej" F1 i tak stwierdziłam, że to nie może być przypadek i od razu napisałam do Roth.
Tak trafiła do mnie moja perełka, mój pączuszek; dosłownie i w przenośni.
Czesia uwilbia się miziać... UWIELBIA, sama się pcha na kolanka i dopomina :serducho:
Jest cichutką, skromną :P, nie rzucającą się w oczy szczurzycą, ale rozsiewa taki urok osobisty, że nie sposób się od niego uwolnić.
Pączuszku mój, życzę Ci duuuużo, duuużoo łakotków i pysznego jedzonka, kolejnych 3 lat w zdrowiu, szczęściu i miłości :serducho: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny:

A na deser słodka Visienka :mrgreen: :serducho:
Obrazek
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Wszystkiego NAJlepszego dla dziewczynek, dużo zdrówka przede wszystkim :)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Wszystkiego najlepszego! :D :D

Bronię to ja Ci kiedyś ukradnę. ;D A Czesia to przecudowny pączuszek. :-*
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Zdróweczka dla obu Jubilatek :D
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Domagamy się aktualizacji ;D
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Awatar użytkownika
Jay-Jay
Numer GG: 7336498
Kontakt:

Post autor: Jay-Jay »

właśnie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Dziś piłyśmy z Białą kawę..a z nami Buzia ;D

Buziaczek ucina sobie drzemkę :-*

Mizianko Buziaczka Tu polecam szczególnie od 1:30 ;D :-*
Awatar użytkownika
Milka-sensei

Post autor: Milka-sensei »

łaaaaa xD słodziaki :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”