Jajcarze Justrzny

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Justrzna

Re: Zastępcze dzieci: Skin i Myszoł

Post autor: Justrzna »

Skinuszkowi wyskoczyły dwa guzki, jeden na szyi, drugi przy żebrach. Pojechaliśmy wczoraj do weterynarza, wzięłam też Myszoła dla towarzystwa. No i okazało się, że z guzki mam obserwować, na razie nie ma potrzeby ich wycinać. Za to u Myszołka usłyszał jakieś szmery i dzieciak musi dostawać antybiotyki:(. Leki mieszam mu z gerberkiem, więc zjada bez problemu. Skinucha muszę odchudzić, co w jego przypadku nie będzie łatwe. Wczoraj w nagrodę za dobre sprawowanie dostały przepiórcze jajko (zabawa na 2 godziny zanim się do niego dobrały).

Parę dni temu połączyłam klatki na próbę. Przez 2 dni nawet nie zaglądały do rury. Ale teraz Myszoł biega bardzo sprawnie między klatkami.Przeciąga papier z małej do większej. Skin, tłuścioch dochodzi do połowy rury, kończy mu się odwaga i zawraca.
Obrazek straszny bałagan w klatce ::)

j jedno koszykowe:
Obrazek
groszek

Post autor: groszek »

Ale słodko w tym koszyczku :D
ol.

Post autor: ol. »

Fajna instalacja. Myszoł szybciej się zorientował w nowej atrakcji, ale na pewno i w Skinie kanalarska dusza się z czasem obudzi i będą uganiać na wyścigi z jednejklatki do drugiej. I spać Ci nie dadzą dudniąc w rurze O0

Życzę zdrowia obu chłopakom, żeby to co się przyplątało, rychło - a kysz !- przepadło !

Przepiórcze jajo, hmm hmmm ...
(właśnie mi się trybiki włączyły aby i na swoim podwórku jajo takie zaserwować :) )
Awatar użytkownika
Justrzna

Instalacja już poprawiona tak, żeby i Skin mógł chodzić:) Dusza kanalarska w w tkwi, tylko zadek zbyt ciąży:) Hałasują w tej rurze okrutnie, na szczęście mamy z mężem twardy sen, więc mogą szczurasy buszować do woli.
Przepiórcze jajka dają im większą frajdę bo można takie w pyszczek złapać i biegać z nim po całej klatce :)
Awatar użytkownika
Justrzna

Myszoł ciągle na antybiotyku, już pomysły mi się kończa z czym go mieszać, bo chłopak wybredny. Niestety jak pech to pech - wczoraj stracił jednego górnego zęba. Nie mam pojęcia jak to się stało, zęba nie znalazłam. Dałam mu suchy chleb, zaniepokoiło mnie, że nie chce jeść i jakoś dziwnie mieli w pyszczku. Rany nie ma, ząb jest ułamany przy samym dziąśle. Teraz biedak nie je nic twardego, więc mam jeszcze większy problem z karmieniem go - od gerberków dostał rozwolnienia :(. Skin stał się znów nerwowy i zazdrosny, zaczął gnębić Myszoła, więc zamieszkały tymczasowo osobno - aż Myszołowi ząb odrośnie i będzie mógł jeść normalnie karmę.
Awatar użytkownika
Justrzna

Wróciliśmy właśnie od weta. Myszoł wczoraj wyłamał sobie drugiego zęba. Na szczęście nie ma stanu zapalnego, rany, więc trzeba spokojnie czekać aż zęby odrosną. Dzieciak zupełne nie przejmuje się tym, że jest szczerbaty. Śmieszne uczucie jak iska mnie tym dziąsłem:) Chłopaki mieszkają osobno, wypuszczam je tylko na wybiegi razem.
Miałam kupić lotnię, ale zdecydowaliśmy się na drugą taką samą klatkę. Po kuracji antybiotykowej połączymy klatki:
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

dobrze,ze nie ma stanu zapalnego. fajne te klateczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
ol.

Co ten Myszoł wyprawia zębami, że mu tak lecą jeden po drugim O0
Macie jakąś teorię dlaczego tak się stało ?

Swoją drogą śmiesznie musi wyglądać taki szczerbaty pyszczek. I co teraz z tym charakterystycznym szczurzym uśmiechem :P

Niech mu szybko kly odrastają (wapń by się przydał), coby się ze kolegą połączył i zamieszkał w nowym dużym domostwie.

Skin na pierwszym zdjęciu wygląda jak parówka pokryta szczeciną :D , na drugim już większy przystojniak :)
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Aaa, Skin jest uroczy :D
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a80 ... fe2e9.html "no chodź maleńka, zabawimy się" ;)
Biedny Myszoł! Czy szczerbaty szczur też mieli tak w ustach niewidzialne jedzenie jak stare babcie bez sztucznych szczęk? O0
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
Justrzna

ol. pisze:Co ten Myszoł wyprawia zębami, że mu tak lecą jeden po drugim O0
Macie jakąś teorię dlaczego tak się stało ?
Nie mam pojęcia jak stracił pierwszego zęba, drugiego prawdopodobnie sam sobie wyłamał o pręty klatki, żeby było mu wygodniej
Wentzowa pisze:Czy szczerbaty szczur też mieli tak w ustach niewidzialne jedzenie jak stare babcie bez sztucznych szczęk?
Cały czas mieli :D Wydaje mi się, że go to swędzi. Czasami dorwie jakieś jedzenie którego nie może pogryźć, "międoli" i wypluwa i tak w kółko.
Awatar użytkownika
Justrzna

Re: Jajcarze Justrzny

Myszołowi odrosły już zęby, więc może normalnie jeść, do tego dzisiaj dostał ostatnią dawkę antybiotyku. Czuje się dobrze co widać po zniszczeniach jakie dookoła sieje :) Panowie zamieszkali ponownie razem.

Trochę świeżych fotek:
Historia obrazkowa łamania szczurzych barier :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek - na ostatnim zdjęciu widać już tylko ogonek ::)

Obrazek Obrazek

Zabawa z wodą:
Obrazek Obrazek
Babli

Post autor: Babli »

Jej! Noos :D Wyszło to genialnie :)

A co do łamania szczurzych barier - ot takie hobby ich.. ::)
ol.

gwiazda już wchodzi na scenę, za chwilę zacznie się show :D - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7b7 ... dd07a.html

Cudny Myszoł jest i tyle.
Awatar użytkownika
Justrzna

Panowie mają się dobrze. Skin skończył już roczek, Myszoł kończy niedługo - dzisiaj będą mieli wspólną imprezę i dostaną prezent niespodziankę :)
Kilka zdjęć:
Skinuszkowe mizianko:
Obrazek Obrazek
Myszoł wypatruje:
Obrazek Obrazek
ol.

Długiego życia w zdrowiu i wszelkiej pomyślności obu solenizantom życzę :) Wyczupuraj też ode mnie solidnie.

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-03/7 ... 0.jpg.html - Myszoł wypatruje, a ja się wpatruję i wzroku oderwać nie mogę. Jaki on jest piękny, no dzikus jak malowany - cudo !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”