Angielskie panny - doszczurzenie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Zyzia

Re: Angielskie panny - Niunia, Pixie i Luna

Post autor: Zyzia »

Nieja pisze: A w ogóle, to marzy mi się taki kolor pokoju jak na tym zdjęciu:
Obrazek
Tylko trochę ciemniejszy ;D Także nie tylko fajne masz szczury, ale także ścianę ;D
Pokoj wynajmuje, zatem kolor zostal nam odgornie narzucony. :D Ale nie jest taki zly.

Wlasnie obejrzalam film "Paranormal Activity". Obgryzlam wszystkie paznokcie i boje sie wyjsc na ciemny korytarz zeby to lazienki isc. :P Ogolnie polecam, jest fajnie nakrecony i mozna sie przestraszyc.
Angielskie panny - Niunia, Pixie, Luna, Dixie i Freya.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
Awatar użytkownika
Zyzia

Ponioslo nas troche z pstrykaniem wiec zdjec bedzie sporo. :D

Zaczniemy od tego, jak Pixie je posilki. Wchodzi cala do "miski" wybierajac najlepsze kaski, a reszta lapie co akurat jest. Nie mamy normalnych misek, uzywamy pojemnikow po masle, jogurcie itp. Mocuje je do pretow paskami zaciskowymi i co kilka dni maja nowe. :P W duzej maja mieszanke, a w malej zwykly granulat.
ObrazekObrazekObrazek

Tutaj mamy kartonowy domek stojacy na klatce, ulubione miejsce na drzemke.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Po drzemce czas na drugie sniadanie. Zanim zlapalam aparat caly chlebek zostal zniesiony do przeroznych kryjowek przez Niunie. Pixie musiala zadowolic sie resztkami.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wyspane, najedzone wiec czas na zabawe. Dzis sobota i nasz Patryk ma czas sie z nami pobawic. Wejdzmy mu na glowe. :D
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Troche ruchu, czyli berek na lozku.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Powrot do klatki na szybkie piciu.
ObrazekObrazekObrazek

I najwiekszy grzech dnia dzisiejszego. Patryk przyniosl sobie platki z jogurtem naturalnym i juz potem nie mogl sie od dziewczyn uwolnic. Musial sie z nimi podzielic.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Niestety dziewczyny chcialy wiecej i za wszelka cene probowaly sie dostac na komode.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Mniejsza komoda, na ktorej sa wszystkie przedluzacze, kable i moj kwiatek. Owoc zakazany kusi.
Obrazek

A tu pozostale zdjecia.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Babli

Post autor: Babli »

Jakie śliczne dziewczyny! No po prostu ła ;D
Felicyta

Post autor: Felicyta »

Ślicznotki ;) Najbardziej mi się podoba, jak cwaniary dobierają się do płatków z jogurtem :)
AiB
Kontakt:

Post autor: AiB »

Szczury mają niesamowity dar przekonywania. A tylko się spróbuje czegoś im nie dać! No masakra ;)
Dawniej: Szary ['], Dżeko ['], Pirat ['], Ogryzek [']
Obrazek
Felicyta

Post autor: Felicyta »

Co racja, to racja :) Wiedzą, jak nas podejść. Baaardzo są mądre. Wydaje mi się, że są nawet inteligentniejsze od kotów ;)
Awatar użytkownika
Zyzia

Z platkami to wygladalo tak:
Pixie biegala po podlodze, kiedy Patryk usiadl ta od razu do niego podbiegla i spogladala z dolu. Niestety niczego sie nie doczekala, wiec wziela sprawy w swoje lapki. Wspiela sie po nogawce, potem po prawej rece, przy okazji liznela lyzke, potem karkiem weszla na lewa reke, po ktorej zeslizgnela sie prosto do miski gdzie omal nie zanurkowala. Po tej akcji zbiegla sie reszta i "bezczelnie" probowala wejsc do miski. :D

A tak poza tym panny sie na mnie obrazily. Codziennie cwicze 2 godziny i w tym czasie wole zeby siedzialy w klatce, bo jeszcze mi pod steper wejda i nieszczescie murowane. A dzis akurat obudzily sie na kilka minut przed treningiem i moglam je wypuscic tylko na chwilke. Znajac zycie juz do wieczora "za kare dla mnie" nie wyjda.
Awatar użytkownika
Zyzia

Zdjecia doslownie sprzed chwili, tak pieknie spaly ze nie moglam sie oprzec. Niestety bateria padla i tylko sa te cztery.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kla.kier

Post autor: kla.kier »

Jaki sztywniak ;) a ten biały brzusio...
Cudo.

`Życie jest jednym wielkim rozczarowaniem.` O.Wilde
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

Masz przepięknego kaptura! zawsze o takim marzyłam :D
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

ależ one pięknie śpią ::) ja tylko kilka razy widziałam u nas śpiącą Mu na pleckach.
i zawsze jest to tylko pod kołdrą, gdy śpi ze mną :D

ah te uparte dziewczyny!
http://img709.imageshack.us/i/pc240125.jpg/
niesamowita jest ich ambicja dostanie się gdzieś, spadnie tysiąc razy, obtłucze, ale będzie nadal ponawiać próby.
tylko im zazdrościć, my się często tak szybko zrażamy ::)

często się mówi, że to mężczyźni przejmują władzę nad pilotem. a u was się to chyba nie sprawdza :D
http://img27.imageshack.us/i/pc240033.jpg/

no, Patryka już znamy, to może Zyziu i Ty nam się objaw? ::) prosiiiimy pięknie!
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Zyzia

sssouzie pisze: no, Patryka już znamy, to może Zyziu i Ty nam się objaw? ::) prosiiiimy pięknie!
Oto i ja, zdjecia robione w Roundhay Park w Leeds pod koniec lata. Teraz jestem 10kg lzejsza i ciagle jakies 20 do zrzucenia. :P

ObrazekObrazek
sssouzie
Kontakt:

ah jakie my kobiety okropne jesteśmy! zawsze się tłumaczymy ;D
Zyziu gratuluję efektów, na pewno się uda dalsza część planów!
( a ja się uprzeć nie potrafię, no i każde zrzucanie kilogramów na jakimś pysznym daniu się kończy :P )

bardzo młodo wyglądasz! nic tylko się cieszyć :)
Awatar użytkownika
Zyzia

My od lipca przechodzimy zmiane. Rzucilismy kawe i herbate (jedynie zielona pijemy), odstawilismy napoje i alkohole (jedynie woda z cytryna), nic smazonego, nic tlustego, nic slodkiego. Do kazdego posilku warzywa, duzo owocow. Z mies kurczak i ryby. Jak jeszcze bylo cieplo to basen 4 razy w tygodniu, teraz tylko cwiczenia w domu. Ja do tego rzucilam palenie.

Niestety ale po przyjezdzie do UK zylismy jak Anglicy. Tylko gotowe dania, mnostwo slodkich, tlustych przekasek w ciagu dnia. Zero ruchu i siedzenie przed monitorem lub tv. W wakacje widzialam sie z tesciowa, ktora mnie po prostu nie poznala (Patryka zreszta tez nie). To byl sygnal, ze cos jest nie tak i trzeba to zmienic.

W tym wlasnie czasie trafila do nas Niunia i ona tez jest czescia tych wszystkich zmian. :D A motywacje mam spora, musze jakos w sukni slubnej wygladac. Patryk zrzucil juz 22kg ja 12kg.
sssouzie
Kontakt:

Zyzia pisze:W tym wlasnie czasie trafila do nas Niunia i ona tez jest czescia tych wszystkich zmian. :D
jak to dobrze, że przyszły zmiany, przyszły szczurki, i Wy zawitaliście na forum ;)
Zyzia pisze: Niestety ale po przyjezdzie do UK zylismy jak Anglicy. Tylko gotowe dania, mnostwo slodkich, tlustych przekasek w ciagu dnia. Zero ruchu i siedzenie przed monitorem lub tv.
moja siostra będąc w Ameryce też narzekała na ten styl życia. Niestety, ten opis pasuje już nie tylko do Ameryki czy Anglii, niesamowite jest to, jak szybko docierają i do nas te "wartości życiowe".

naprawdę podziwiam Was ::)
chyba się zacznę bardziej starać, choć na razie nie mam sukni ślubnej na horyzoncie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”