Sołzowy szubrawiec

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
sssouzie
Kontakt:

Re: wolna szczurza szuflandia

Post autor: sssouzie »

denewa pisze:
sssouzie pisze:tu następuje problem natury technicznej, bo ja spać..nie zasnę ::)
mój tryb mi na to nie pozwoli, ileż ja razy już próbowałam :-X
Na to jest prosta rada... dla zdeterminowanych ::) Zacznij wstawać o 6 rano, a o 22 będziesz zasypiać przed telewizorem jak ja 8)
:D :D :D
telewizora nie mam...ale może zasnę przy nowej piosence-kołysance Anity Lipnickiej
(znalazłam przed chwilą i mi się pooodoba ::) )
100 zł za uleczenie z problemów ze snem dla doktor Kingi przelewem na konto poproszę 8)
po uleczeniu czy jeszcze przed? jakaś zaliczyczka? ;D
...czyż nie dobija się koni...?
ol.

Post autor: ol. »

Właśnie przeczytałam sssouzie.
Trzymam kciuki za małą i wierzę, że będzie dobrze, w końcu to potomkini wikingów, twarda sztuka :) Do boju Kamizelko !

Trzymam mocno.
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

jejku, teraz przeczytałam.. biedna Mizelcia :'(
ale będzie dobrze, musi być. już niedługo będziesz gryźć Pancię w paluchy, będziesz hasać po szufladach..
Mizelciu, trzymamy kciuki - ja i siedemnaście ogonów przy moim boku :-*

a Ty, Sołza, pisz tutaj wszystko - jak się ma Maluszek i co powiedział wet, jak już wrócicie.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Kurcze,Sołzia!!!Teraz dopiero przeczytałam...Nietoper trzyma kciuki,a Ty się też trzymaj!Będzie dobrze!!!
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
sssouzie
Kontakt:

niedługo wyjeżdżamy do Warszawy na kolejną porcję zastrzyku i DIAGNOZĘ.

ja będę musiała spędzić noc poza domem, i żeby się Mizelka nie męczyła drogą, Denewa ofiarowała się dać nocleg naszym panienkom- jedzie z nami Enigma do towarzystwa.
dla niecierpliwych myślę, że Denewa wpisze coś odnośnie Kamizelki, ja internetu mieć nie będę, dotrę do was z powrotem w niedzielę po południu.
dziękujem Denewie :-*
sssouzie
Kontakt:

i oczywiście Wam z Kciuki :)

noc spędziła Kamizelka w transporterku, który stał obok mnie na łóżku. przykryłam jeszcze nas kołdrą..

wieczorem Mizelka zjadła nieporadnie, ale skutecznie brokułka i kilka ziarenek kukurydzy z puszki.
popiła również mleczka. po jedzonku również nieporadnie, ale jakże starannie umyła pyszczek i łapki..
silna moja :-*
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Czekam na dobre wieści :-*
Kamizelko, zdrowiej!
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

nabierz sil i zdrowiej szybciutkkkko Kamizelko !
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Pisz co tam u Was, bo mnie skręci tu zaraz z niepokoju!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Spotkaliśmy dziś sssouzie, kamizelkę i enigmatyczną Enigmę, która pokazała tylko kawałek ogonka, w hematowecie. Malutka najprawdopodobniej miala wylew. Trzymamy z całych sił kciuki i wierzymy że bedzie dobrze bo to dzielny maluch.
Obrazek
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Jejku, skąd takie wredne paskudnictwo w takim młodym szczurku :(
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

U Kamizelki niestety bez zmian, chociaż jak tak do niej mówiłam i podstawiałam delikatnie rękę to wyglądała miejscami na całkowicie zdrowego szczurka.
Ma już za to pierwsza ofiarę na koncie - paluch chłopaka ma dziury po zębach - ślady podobne do tych zostawionych na palcu sssouzie... ::)

Kamizelka ma dużo siły i energii w sobie - będzie dobrze i mocno trzymam za nią kciuki
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Nie, no kurde... Musi byc dobrze, młody organizm szybko zwaczly cholerstwo, jakiekolwiek by ono nie bylo...
Objawy faktycznie wyladaja na wylew, cos nagłego. Przeciez bys wczesniej zobaczyla ,ze cos sie dzieje..
Trzymam kciukasy za Kamizelkę i jej powrot do zdrowia (no ale tragicznie nie jest, skoro walecznie atakuje palce ;))
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Niech Kamizelka będzie dzielna , a my tu trzymamy kciuki , żeby doszła do siebie ! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
sssouzie
Kontakt:

wróciłam. miałam się pokazać wcześniej, ale jak tylko wróciłam i wypuściłam stęsknione dziewuszki nie mogłam się napatrzeć, jak muszą się podotykać łapkami, by uwierzyć że są z powrotem razem, że są z powrotem TU.

Miłe to było spotkanie w Hematowecie, Staś i Małgosia :)
oraz Denewa ;)
nie mogłam się napatrzeć na Wasze kręcące i wesołe ogonki. u nas w transporterku taki smutek panował..

wszystko co mówi StasiMalgosia prawdą jest, prawdą jest również, że Kamizelka dzielną i silną dziewczynką jest ;)
nadal wie, jak się z ząbków korzysta- wiem to zarówno ja (przebity paznokieć na wylot) jak i chłopak Denewy ;D

dziewczynce po wypuszczeniu na "stare śmieci" włączył się motorek w kuperku, zaczęła całkiem sprawnie szorować po podłodze.
zachłysnęłam się tym widokiem. zamknęłam szuflandię na 4 spusty i biegają sobie wszystkie po podłodze.
to być może też wpłynie pozytywnie na koordynację ruchów małej.

obrazy które przedstawiam nie pokazują kalectwa
pokazują one poprawę. początkowo był tylko "korkociąg", teraz rzadko już kręci się w okół własnej osi.
pan doktor mówił, że może być to tylko pewne przyzwyczajenie do zaistniałej sytuacji.
ja twierdzę jednak, że widzę poprawę.
Obrazek
myjemy się:
Obrazek

póki co są problemy z wgrywaniem zdjęć, zaraz będą dalsze, niechże się tylko wgrają.
ale chcę jak najszybciej wysłać posta, zdjęcia dojdą ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”