o wlosach i fryzurach ;)

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Landrynka

Re: o wlosach i fryzurach ;)

Post autor: Landrynka »

a ja miałam warkoczyki :D . ale takie bez żadnego sztucznego czegoś, dolepianego do włosów.
ale w sumie miałam wtedy długie włosy. do połowy pleców :) .
chodziłam w nich całe wakacje. po rozpleceniu została mi 1/3 włosów, ale włosów mam dużo, więc nie wyglądało to strasznie.
u fryzjerki siedziałam cały dzień, płaciłam 250zł.
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
Awatar użytkownika
Angua

Re: dwie twarze Angui :)

Post autor: Angua »

Najpierw to, co mnie zainspirowało :)
A oto efekt:
Obrazek
Tamta modelka ma inny kształt twarzy, więc u mnie cięcie było inne, ale chodziło mi głownie o efekt kolorystyczny. To czerwone pod spodem najlepiej widać, jak trzącham głową ;) Czerwona farba na prawie czarnych włosach ciężko łapie. Mam nadzieję, że jakiś czas to przetrwa...

A tutaj, jak wyglądałam parę lat temu - na wakacjach, całkowicie au naturel :)
Obrazek
Niektóre opowieści się kończą, ale inne stare historie wciąż trwają. - T. Pratchett
Z nami: Charlie
Odeszły: Miłka +++ Cykoria +++ Jeżu +++ Smużka +++ Spłoszka +++ Strzyga +++ Bezik +++ Chrupek +++ Pippi +++ Bravo
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

yss od wczoraj w oberzynie :)
foty wkrotce :) [przy okazji odswiezam watek]
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
Ausaya

Album rodzinny czyli nasze zdjęcia :-)

Post autor: Ausaya »

Nina nie mow tak bo jeszcze bede zalowac ;]
rozczesywala, a wlasciwie rozrywalam szydelkiem, bo wlasciwie to mialam pod reka co by sie do dredow nadawalo... pozniej duzo odzywki i duzo powyrywanych wlosow, ale w koncu sie udalo i moge sie czesac po pieciu latach :P

a teraz mam brazowe, wlasnie farbe zmylam, ale fotke wrzuce jutro bo przy tym swietle to nic naturalnego nie da sie zrobic...

Wydzielone z "Albumu rodzinnego" i scalone. ;) /Agata
ze mną: Tequila i Lima :* :*

za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
Awatar użytkownika
glucjan

Re: Album rodzinny czyli nasze zdjęcia :-)

Post autor: glucjan »

Ausaya pisze:Nina nie mow tak bo jeszcze bede zalowac ;]
rozczesywala, a wlasciwie rozrywalam szydelkiem, bo wlasciwie to mialam pod reka co by sie do dredow nadawalo... pozniej duzo odzywki i duzo powyrywanych wlosow, ale w koncu sie udalo i moge sie czesac po pieciu latach :P

a teraz mam brazowe, wlasnie farbe zmylam, ale fotke wrzuce jutro bo przy tym swietle to nic naturalnego nie da sie zrobic...
Bardzo zniszczone masz wlosy? Ja musialam scinac po dredach...na krotko niestety.
Obrazek Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Awatar użytkownika
Ausaya

no dosc zniszczone, dzisiaj troche mialam podcinane to sie przynajmniej tak nie pusza. Ogolnie kazdy jest innej dlugosci i strasznie zle sie rozczesuja mimo odzywek maseczek i innych specyfikow. Musza sobie wszystkie spokojnie odrosnac. Ja nigdy nie mialam krotkich wlosow i balam sie ze bede wygladac jak chlopak, wiec troche samozaparcia i voila :D

za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Na problemy z rozczesywaniem dobry jest jedwab.
Ausaya - bez dredów wyglądasz poważniej.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Mi sie włosy 'sianią' i bez rozczesanych dredów :P Od 5 lat, poza odrobiną końcówek, nie obcinałam włosów, przez 4 lata co miesiąc farbowałam na wszelkie kolory, w tym koszmarną farbą fryzjerską, która mi spaliła włosy :P Teraz na szczęście mam już coraz więcej swojego naturalnego koloru i włosy na tej długości błyszczące, gładkie i w ogóle ach i och, mogłyby już być takie na całej długości ^^
Ostatnio przeglądałam zdjęcia, które tutaj wrzucałam, z mojego trzyletniego pobytu tutaj, masakra :D
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
glucjan

Ausaya pisze:no dosc zniszczone, dzisiaj troche mialam podcinane to sie przynajmniej tak nie pusza. Ogolnie kazdy jest innej dlugosci i strasznie zle sie rozczesuja mimo odzywek maseczek i innych specyfikow. Musza sobie wszystkie spokojnie odrosnac. Ja nigdy nie mialam krotkich wlosow i balam sie ze bede wygladac jak chlopak, wiec troche samozaparcia i voila :D

na rozczesywanie dobry olejek, jakies serum, nie chce reklamowac tu niczego...ale pomaga, ja mam cienkie wlosy, strasznie sie koltunia, jak codziennie nie naloze przed rozczesaniem olejku to zapomnij o bezbolesnym traktowaniu:)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lulu
Kontakt:

Post autor: Lulu »

yss pisze:yss od wczoraj w oberzynie :)
foty wkrotce :) [przy okazji odswiezam watek]
I gdzie te fotki? :)
Widziałam ostatnio Ciebie na plaży z maluszkiem (tzn na fotkach ;) ) i miałaś jakąś krótką fryzurkę. Pokażesz więcej fotek?

Ja szukam inspiracji... właśnie coś krótkiego bym chciała. Krótkiego i trochę zawadiackiego O0 A potem jeszcze kolorek zmienić... coś czerwonego mi chodzi po głowie.
Nina
Kontakt:

Ech, jak ja tęsknie za zmianami na głowie ::) W sierpniu minie rok, odkąd ostatni raz farbowałam włosy. W między czasie była tylko 2 razy zmywalna henna. Mam takie siano na tej długości włosów, która była farbowana, że aż przykro patrzeć :-X Ale nie zetne (musiałabym na jakieś 20cm, bo tyle mi przez rok odrosło), zapuszczam nadal.

yss, czekamy na fotki ;D
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Ausaya

jak podcielam koncowkito juz jest troche lepiej, ale wiadomo do idealu to mi jeszcze daleko :P kiedys mialam idealnie gladkie wlosy, blyszczase i swietnie rozczesujace sie. Wszyscy mnie zawsze glaskali, a fryzjerki sie zachwycaly :P mam nadzieje ze to powroci.
A ja troche poreklamuje i powiem ze maseczka Garnier do wlosow zniszczonych i lamliwych jest swietna, zawsze czesze wlosy pod prysznicem jak mam ja nalozona to idzie bez problemu i wtedy po wytarciu recznikiem jest tez latwiej.

Awatar użytkownika
glucjan

jak reklama to jeszcze polecam olejek loreala Elvive-smootth intense, zawsze na suche czy mokre wlosy, szczegolnie na koncowki. Ja niestety nie mialam tego szczescia, posiadania mocnych wlosow, ale jako tako zawsze sie blyszcza.
Obrazek Obrazek
Nina
Kontakt:

No to jak już reklamujecie ;) Ja uwielbiam serum na zniszczone końcówki z avonu. Bez niej sie puszą jeszcze bardziej, każdy kosmyk odstaje w inną strone, kołtunią sie i w ogóle jest masakra. Używam od jakiegoś miesiąca i jest widoczna poprawa. Mniej sie rozdwajają, strzępią i łamią.
Zna ktoś jakąś dobrą odżywke do puszących sie włosów, która jednocześnie ich nie obciąża? Po większości włosy mi sie okropnie przetłuszczają i przy myciu rano, wieczorem mam przetłuszczone przy głowie :-\
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
glucjan

kiedys z ciekawosci kupilam odzywke i szampon Dove. Takie niebieskie opakowania, nie pamietam dokladnie ale chyba nadajace polysk i wygladzajace. Juz po zmyciu odzywki wlosy stawaly sie mieciutkie, zeby nie powiedziec sliskie, ale po wysuszeniu byly naprawde super.
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”