Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
kulek

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: kulek »

No i wróciłam od znajomej. Zaniosłam jej tą klatkę i trochę żarełka dla szczurki. Takie maleństwo! Wielkości myszoskoczka. Brązowa huskulka. Znajoma stwierdziła, że jutro jedzie po drugą szczurcię i nie będzie brała z forum czy coś, tylko z zoologa, bo ona chce już :-\ I tak wiem, że jej nie przekonam. Dam jej transporter, żeby to szczurze dziecko się nie przeziębiło... A, no i przy okazji dowiedziałam się, że w jednym z zoologicznych mają węże i karmią je żywymi szczurkami - znajoma była tam właśnie w czasie ich posiłku... :'(
Dorotka96 pisze:Tak... Ludzie są bezmyślni!
Ostatnio uświadamiałam koleżance, żeby nie mnożyła chomików.
Aktualnie ma ich tyle, że trzyma je w 9 terrariach... Obczajcie to, nie wiedziała, że trzeba je oddzielić wg płci i że będą miały młode... Najgorsze jest to, że ta dziewczyna chce 'dokupić jeszcze samce, bo tamte zdechły'. Wkurzyłam się okropnie i może nie powinnam tego robić, ale już nie wytrzymałam, bo najpierw na nią nawrzeszczałam za głupotę, a dopiero potem wytłumaczyłam dlaczego nie należy rozmnażać gryzoni, z czym to sie wiąże itd...
Z racji tego, że się lubimy i naprawdę chcę jej pomóc umówiłyśmy się na współne studiowanie moich książek o chomikach i stron internetowych. Potem zadzwonił kolega, co nas wybiło z chomiczego rytmu [miałyśmy faze]. Najbardziej rozśmieszyło mnie pytanie 'A czym karmić te dopiero urodzone?' ...
Masakra :( Moja koleżanka kupiła kiedyś parkę myszoskoczków. Opieprzyłam ją, że przecież się rozmnożą, na co ona stwierdziła "dam pająkowi" :o No i rozmnożyły się, było ich z dziesięć w malutkim akwarium >:( No ale jej nie przemówisz, cały czas pytałam co z nimi zrobi a ona "mam czas, mam czas". Po czym w wakacje wypuściła zwierzątka na łąkę nic mi nie mówiąc, bo przecież bym je wzięła i znalazła domy. I jeszcze wpieniła mnie ostatnio jak oglądałyśmy zdjęcia i były tam jej myszoskoczki a ona "jak ja za nimi tęsknie!" :-\
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
matrix360

Post autor: matrix360 »

kilka osób w zasadzie.. dużo razy czytałam / słyszałam jak komuś się nie chce czekać na maluszka, żeby dorósł albo nie chce się gdzieś tam po niego jechać i woli kupić i mieć z głowy..
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

matrix360 pisze:dużo razy czytałam / słyszałam jak komuś się nie chce czekać na maluszka, żeby dorósł albo nie chce się gdzieś tam po niego jechać i woli kupić i mieć z głowy..
ja niestety tez znam wiele takich przypadkow
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

Wentzowa pisze: A, no i przy okazji dowiedziałam się, że w jednym z zoologicznych mają węże i karmią je żywymi szczurkami - znajoma była tam właśnie w czasie ich posiłku... :'(
Boże! Dlaczego nic na to nie możemy poradzić?! Gdy czytam takie rzeczy, kłębi się we mnie płacz, wściekłoś i żal... Jak tak można? Własciciele zoologów nie mają krzty dobroci, serca! No nie! Poprostu NIE!!
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
stokrotka&alex

Post autor: stokrotka&alex »

Wiem ja mam 4 szczurasy z zoologa no i kupiłam najpierw parkę ale nie miałam razem chciałam je oswoić a potem dokupiłam samca. Miałam Stokrotkę ze sobą i powiedziałam że chcę samiczkę takiej wielkości jak ta to facet do mnie po co mi 2 samice i czy bym nie chciała samca załamka :/
Ze mną: Pchła, Malwa, Stokrota, Krzykacz i inne :D
Za TM: Ali (*), Alex (*)
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Ludzie nie mają czasem wyobraźni...Co ja gadam,czasem...ZA CZĘSTO!!!
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Rhenata

Post autor: Rhenata »

głupota jest przekazywana z pokolenia na pokolenia tak samo jak inne wariactwa :P
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
matrix360

Kiedyś chciałam pracować w zoologu, jak dla mnie praca przyjemna (ze względu na to, że kocham zwierzęta), ale po tym co ja widzę w tych zoologach i po głupocie innych to ja bym prędzej tam wszystkich wymordowała niż się zaaklimatyzowała..
stokrotka&alex

Post autor: stokrotka&alex »

na przykład u mnie w Łowiczu są dwa sklepy zoologiczne i jeden jest taki bardzie ze zwierzętami karmowymi mają tam węża małego a tak to tylko szczury, chomiki, świnki morskie i króliki i te szczury , chomiki i świnki jak nikt nie kupi to idą do węża a w drugim zoologiku są te same zwierzaki ale żadne z nich nie idą do węża jak nikt nie kupi to p. Mariola właścicielka sklepu bierze do domu i nadal szuka domów albo my bierzemy i szukamy domów ;) a i pierwszym zoologiku zwierzaki są trzymane w tych małych transporterach wielkości kartki A4 a w drugim są w wielkich klatkach ;) aż miło tam przychodzić i bawić się ze zwierzakami ;)
Ze mną: Pchła, Malwa, Stokrota, Krzykacz i inne :D
Za TM: Ali (*), Alex (*)
matrix360

To miło aż do takiego zoologa wchodzić :)
Rhenata

Post autor: Rhenata »

a najmilej jest w zoologu u mnie, nie sprzedają tam zwierząt a pracownicy mogą do pracy przychodzić ze swoimi psami i trzymać w pracy inne swoje zwierzaki
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Dorotka96 pisze: Boże! Dlaczego nic na to nie możemy poradzić?! Gdy czytam takie rzeczy, kłębi się we mnie płacz, wściekłoś i żal... Jak tak można? Własciciele zoologów nie mają krzty dobroci, serca! No nie! Poprostu NIE!!
Ja prawie się rozryczałam kiedy mi to znajoma opowiedziała :-\ Dodała przy tym, że ten szczurek, który trafił do węża wyglądał zupełnie jak moja Febe... :'( Przejdę się tam i opierdzielę tego faceta z zoologa. Nic, że mnie wyrzuci i nic to nie da. Chociaż się wyżyję.

U nas też jest jeden w którym nie sprzedają zwierzaków. Jeden na jakieś sześć :-\
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Mozg mi juz paruje - we wtorek egzamin-postrach z profesorem-postrachem ::)
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

U nas też jest jeden w którym nie sprzedają zwierzaków. Jeden na jakieś sześć :-\
A u nas żadnego takiego :(
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

Sheeruun pisze:
A u nas żadnego takiego :(
ja znam jeden! ha 8)
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”