[Ściółka] - Jakiej sciolki uzywacie?
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Ja używam Cat's Dream, ale te granulki są nieco zbyt duże i szczurzyce mi się po tym ślizgają mocno. Dokupiłam wczoraj trociny Chipsi, jakieś zapachowe - cytrynowe. Nie wiem, czy może ich nie wymieszać razem ze żwirkiem - czy ułatwiłoby to poruszanie się dwóm maleństwom?

Za TM ['] : Silje (25.12.2006 - 25.01.2008), Iris (14.07.2006 - 02.09.2008), Wolke (14.07.2006 - 25.08.2008), Shivia (ok. 14.07.2006 - 18.09.2008)

- 
				AmericanIdiot
ja obecnie używam ściółki Pinio i trocin  Te całe pinio jest na dole, na góże trociny, a to dlatego żeby moim paskudom było bardziej miękko
 Te całe pinio jest na dole, na góże trociny, a to dlatego żeby moim paskudom było bardziej miękko 
Sileas możesz zrobic tak jak ja: mój jeden szczurek jest wielkości myszy, i jak tak robie to nie ma w ogóle problemów Przeraża mnie tylko to że te trociny są zapachowe...
 Przeraża mnie tylko to że te trociny są zapachowe...

Te całe pinio jest na dole, na góże trociny, a to dlatego żeby moim paskudom było bardziej miękko
Sileas możesz zrobic tak jak ja: mój jeden szczurek jest wielkości myszy, i jak tak robie to nie ma w ogóle problemów
 Przeraża mnie tylko to że te trociny są zapachowe...
 Przeraża mnie tylko to że te trociny są zapachowe..."Jedynym dowodem na to że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja jest to że się z nami nie kontaktuje" 
"Wielkośc narodu i jego postęp moralny można poznac po tym w jaki sposób obchodzi się ze swoimi zwierzętami"
Za Tęczowym Mostem: Stef ['], Karmel ['], Pusio ['], Markiz [']

"Wielkośc narodu i jego postęp moralny można poznac po tym w jaki sposób obchodzi się ze swoimi zwierzętami"
Za Tęczowym Mostem: Stef ['], Karmel ['], Pusio ['], Markiz [']
Ja uzywam zwirku dla kota najczesciej Hilton albo Benek, na to sypie trocinki i jesst super, zmieniam co 5-6 dni! Co do trocin zapachowych to ja jestem na NIE, to sa stuczne zapachy i szczurki moga sobie nie zyczyc siedziec caly dzien w trocinach o zapachu np. cytryna ale juz  jak chcesz bardzo jakis zapach w klatce swoich szczurow to kup sianko mietowe, ladnie pachnie a szczurki wcinaja az im si euszy trzesa!!

POSZUKUJE OSOBY KTORA ODBIERZE SZCZURKA Z POCIAGU I GO PRZENOCUJE (wiecej informacji w ssa)

Zapachowe kupiłam tylko dlatego, że innych Chipsi nie było. W zasadzie też krzywo na to patrzyłam, no ale jednak sam żwirek na sporą jednak klatkę to troszkę drogo w utrzymaniu. W same trociny to tez niedobrze, bo tak dobrze nie chłoną... Spróbuję następnym razem tak warstwowo, albo wymieszam - zobaczę jaki będzie efekt i jak się będą po tym poruszać ;)

Za TM ['] : Silje (25.12.2006 - 25.01.2008), Iris (14.07.2006 - 02.09.2008), Wolke (14.07.2006 - 25.08.2008), Shivia (ok. 14.07.2006 - 18.09.2008)

ja uzywam kolb qqrydzy bo moje smrodki sa dosc wybredne ... sianko lekko po kilq h zaczyna tak walic za przeproszeniem ze nie dzieqje juz wiecej nie bede m tego wsadzala chociaz uwielbiaja robic sobie gnazdka :/ (musze pomyslec o jakims podobnym czyms na gniazdka) , papieru nigdy nie dawalam bo wiem co sie dzieje jak ki chusteczki podkradaja fuj fuj a na bawelne no smell moja Bianca uczulona wrrr

w serduszq... Kisiel ,Bingo,Trysia,Pacio,Glucia,Blutek
ik hou van je schatjes :*
moje gwiazdki na niebie

moje gwiazdki na niebie
Akurat ten aromat w Chipsi nie jest taki mocny, ja kupowałam kukurydziane cytrynowe gdy innych nie było i tak naprawdę to wcale nie czuć tego aromatu. To jest bardzo dobra (i nie tania) firma, więc myślę, że trociny są bezpieczne.

- 
				Lady Makbet
- Kontakt:
A co ile wymienia się tą ściółkę Chipsi? 
Lola ma żwirek, na dole wymieszany z trocinami (odmrożone) bo w domku się w nich zakopuje. Ale trzeba często wymieniać bo smrodek.... A zasiusiany żwirek robi się nieprzyjemnie mokry i strasznie brudzi klatkę. Dlatego chciałam spróbować tego Chipsi. Może ktoś powiedzieć coś o tym bliżej?

Lola ma żwirek, na dole wymieszany z trocinami (odmrożone) bo w domku się w nich zakopuje. Ale trzeba często wymieniać bo smrodek.... A zasiusiany żwirek robi się nieprzyjemnie mokry i strasznie brudzi klatkę. Dlatego chciałam spróbować tego Chipsi. Może ktoś powiedzieć coś o tym bliżej?
ja wymieniam (jakis czas juz uzywam chipsy) co 3-4 dni ale to tylko dlatego ze troche widok qpek mnie rzi ;)poza tym zapach jest znosny

moje gwiazdki na niebie

moje gwiazdki na niebie
Ja Chipsi (kukurydze) wymieniam...hmmm co 3-4 tyg. Codziennie wybieram kupy, i co jakis czas podsypuje. I nie czuc nic ze sciolki. Ale moze tez dlatego ze dzieciaki glownie siedza na pietrach. Chociaz Kapunio tez byl na tym i zmienialam co 3 tyg. I nie bylo czuc.

Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor,  Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']

Ja przy jednym szczurze podobnie jak limba, co 2-3 tygodnie przy codziennym wybieraniu kupek i zasikanych miejsc (na szczęście w rogu klatki). Teraz niestety co bym nie robiła i tak śmierdzi  najgorsze, że nie wiem czemu, bo klatka i kuweta umyta, ściółka zmieniona, hamaczek też - a smród pozostaje... załamka!
 najgorsze, że nie wiem czemu, bo klatka i kuweta umyta, ściółka zmieniona, hamaczek też - a smród pozostaje... załamka!

najgorsze, że nie wiem czemu, bo klatka i kuweta umyta, ściółka zmieniona, hamaczek też - a smród pozostaje... załamka!
 najgorsze, że nie wiem czemu, bo klatka i kuweta umyta, ściółka zmieniona, hamaczek też - a smród pozostaje... załamka![Ściółka] - Jakiej sciolki uzywacie?
moze masz jakies drewniane czesci ktore przesiakly? ja mam schody drewniane i na razie musza takie zostac poki nie znajde odpowiednio dluuuugich i szerokich jak na moja latke ( a troszke wali od nich...)

moje gwiazdki na niebie

moje gwiazdki na niebie
nie mam nic takiego  klatka stoi na stoliku z ikei, może to stolik tak śmierdzi? albo wykładzina - najgorsze jest to, że nie potrafię zlokalizować źródła zapachu, wydaje mi się, że to gdzieś spoza klatki  :drap:
 klatka stoi na stoliku z ikei, może to stolik tak śmierdzi? albo wykładzina - najgorsze jest to, że nie potrafię zlokalizować źródła zapachu, wydaje mi się, że to gdzieś spoza klatki  :drap:

klatka stoi na stoliku z ikei, może to stolik tak śmierdzi? albo wykładzina - najgorsze jest to, że nie potrafię zlokalizować źródła zapachu, wydaje mi się, że to gdzieś spoza klatki  :drap:
 klatka stoi na stoliku z ikei, może to stolik tak śmierdzi? albo wykładzina - najgorsze jest to, że nie potrafię zlokalizować źródła zapachu, wydaje mi się, że to gdzieś spoza klatki  :drap:- 
				Lady Makbet
- Kontakt:
Hmm... chyba spróbuje tej ściółki Chipsi. 
Może kiedy wypuszczasz czurki one załatwiają się w jedym miejscu w twoim pokoju?

Może kiedy wypuszczasz czurki one załatwiają się w jedym miejscu w twoim pokoju?
Hejka
Ja uzywam wiórek, kumpeli zwierzaki sobie pasorzyty z sianka zlapaly -_- iórki sa okej, ale wole gazety (latwe do zmiany) tylko ze smierdza i trzeba co 2 dni zmieniac
 i trzeba co 2 dni zmieniac

Ja uzywam wiórek, kumpeli zwierzaki sobie pasorzyty z sianka zlapaly -_- iórki sa okej, ale wole gazety (latwe do zmiany) tylko ze smierdza
 i trzeba co 2 dni zmieniac
 i trzeba co 2 dni zmieniac[Ściółka] - Jakiej sciolki uzywacie?
[quote="Lady Makbet"]Może kiedy wypuszczasz czurki one załatwiają się w jedym miejscu w twoim pokoju?[/quote]
Dopóki nie było nowej szczurci to nie śmierdziało, a ona nawet nie schodzi na podłogę - woli bezpieczny teren kanapastolik_z_klatkąparapetbiurko6_półek. Wszystkie te tereny są regularnie sprzątane. Niedługo u mnie remont pokoju, mam nadzieję, że to coś da :| .

Dopóki nie było nowej szczurci to nie śmierdziało, a ona nawet nie schodzi na podłogę - woli bezpieczny teren kanapastolik_z_klatkąparapetbiurko6_półek. Wszystkie te tereny są regularnie sprzątane. Niedługo u mnie remont pokoju, mam nadzieję, że to coś da :| .