Aleksowe Dranie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Effie

Re: Aleksowe Dranie

Post autor: Effie »

Taaaa, basta :P Szykuj lepiej większą klatkę... ale fajnie :D
Obrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Dziewczynki słodziutkie jak zwykle :-* Pewnie by się ucieszyły z koleżanki ; a nie ma do adopcji żadnej bliżej was?
Kołowrotek taki , jak masz , nie jest zbyt bezpieczny przez te pręty , to zagrożenie dla łapek i ogonka - jeśli już , to pełny , taka miseczka :) W klatce fajnie mają , miałaś trochę roboty! :D
http://yfrog.com/n5one2j śliczny widoczek na dwie kochane mordki :) Ucałuj dziewuszki , zwłaszcza Herkę bo zdaje się lubi buziaczki :D :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
aleksa

Post autor: aleksa »

znalazlam panienkę z Kielc ( ok. 2 godziny jazdy ode mnie chociaz Pan mowil że może je podrzucić do Starachowic wiec bedzie jeszcze mniejszy czas podrózy)

kołowrotek słuzy tylko do urozmaicania wybiegu.nawet się nie kręci xD tak wiem że moze byc niebezpieczny dlatego zaczełam obszywać go materiałem.Dziewczynki i tak rzadko do niego wchodzą z reguły tylko po to zeby w nim spać albo sie schować.

dziewczyny ucałowane :)
Ze mną Ahri, Fatum i Niva
Za tęczowym mostem Lexie [*], Heureux [*], Yumi [*]
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Śliczne panienki i klateczka! Widzę też, że GMR dopada, ciekawe jaka będzie kolejna lokatorka :) .
http://img825.imageshack.us/i/95171099.jpg/ - słodziaki!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
aleksa

Kolejna paskuda wygląda tak :
http://img213.imageshack.us/img213/8297/72362204.jpg

no i się zrobił problemik bo mała miała się nazywać Enough [inaf] znaczy dosyć,basta
ale że dostaje ją tak jakby odchlopaka w ramach dzisiejszej 4 rocznicy to pasowałoby nadać jej imię na literkę D .. jak Damian :P
no i mam czarna dziurę i zero pomysłów xD może wy znacie jakieś fajne imiona dla dziewczynki?
Awatar użytkownika
Effie

Dizzy :) zawsze mi się podobało
Obrazek
Awatar użytkownika
aleksa

Ładne :) podobuję mi się

własnie wpadł mi do głowy pomysł zeby moze małą nazwać Rosa (Rossy [rołzi]) od nazwiska Damiana xD :P
Awatar użytkownika
aleksa

dzis bylam na zakupach ;D
i kupiłam moim potworzakom 2 plastikowe granatowe koszyczki ;D i na spróbowanie bobovita warzywka z indyczkiem ;D
ale wcinały szczególnie Lex przypadł do gustu ;)

HerciaObrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lex Obrazek

mistrzyni drugiego planu :PObrazek

Obrazek
uwielbia gryźć metki...i nie tylko metki...

Obrazek
Obrazek To co Lexie lubi najbardziej ;)

Obrazek

No Ja...Obrazek
Awatar użytkownika
aleksa

przemeblowanie :D

Ciocia Karolina mnie gania żebym wstawiła nowe zdjęcia brzydali :P no i nowo umeblowanej klatki ;D wczoraj ponad 2 godziny siedziałam i przemeblowywałam...myślałam że mnie coś strzeli ale w końcu mi się udało ;D
Chciałam bardzo podziękować Ogoniastej za piękny hamaczek i kocyki ;D
Obrazek
Obrazek
Koszyczki ;D które od razu spodobały się LexieObrazek
Domek z doniczki i drabinka dla papug obszyta aksamitem ;DObrazek
Cudowny Hamak ;D Obrazek
Rura Obrazek
Widok z góry Obrazek

No a Teraz trochę dziewczyn ;D przedwczoraj je ważyłam i mimo że nie widać( albo ja jestem ślepa) obydwie panienki przytyły co mnie cieszy :) Lex waży 193g a Heureux 240g ::) ;) :D ;D

Lexie:
Obrazek w koszyczku chrupię chrupka
Obrazek słodziak xD
Obrazek
Obrazek własna prywatna stylistka ;D zawsze rano sprawdza czy grzywkę zarzuciłam na dobrą stronę ;D :D ::)

Heureux:
Obrazek Wypuść mnie!!
Obrazek oo coś tam spadło...
Obrazek pijemy
Obrazek ślicznota moja :-*
Obrazek w ulubionym miejscu w ulubionej pozycji :)

Razem:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Zapomniałam wam przedstawić jeszcze jednego najważniejszego członka rodziny: Oto Fifi ( Fifka, Fifcia Fifula, Fiutka)
jest pekińczykiem, ma już 11 lat, tylko wygląda nie winnie a na prawdę jest gorsza od pit bulla ::) :P ;D , to mały pieszczoch i chrapacz zawodowy ( nie ma we wsi głosniejszego chrapiącego niz ona xD ) jest bardzo mądra zna wiele sztuczek :)
ze starości wychodzi jej samoistnie język na wierzch xD jest bardzo pocieszna i momi że nie lubię małych ras (moje marzenie to Dog niemiecki) to ją Kocham :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niestety chyba nie będzie 3 panienki :( mam duży problem z transportem... Moje autko było w naprawie potem pożarłam się z ojcem i ten zabrał mi kluczyki i dokumenty ;/ a gdy wczoraj odzyskałam Stefana ( bo tak sie nazywa moje renault clio xD ) to siostrze zachciało się piwa pod wieczór więc wzięła mój samochód ( jechała nim pierwszy raz) najpierw zaliczyła krawężnik..potem żywopłot...i skatowała mi biegi ;/ ( no kurna ilez można jechać na pierwszym biegu 40km/h ?! >:( ) moja cierpliwość sie wyczerpała i zamieniłyśmy się miejscami wkurzona przejechałam coś... albo po czymś nawet nie wiem co to było odpadł mi kapsel od koła ;/ i cos się stało z prawym przednim kołem... powietrze jest ale kierownica sama skręca w prawo na maxa ;/ już raz 2 koła mi strzeliły to wiek jak to jest... i Stefan znowu idzie do naprawy... żal
po szczurcie mogę przyjechać do 16 sierpnia.... ale wątpię bo mój chłopak wyjeżdża... tata ze mną nie pojedzie... a innych osób chętnych brak ;/ więc chyba będę zmuszona wycofać się z adopcji.... :(:(:(:(:(
Awatar użytkownika
Effie

Jej... szkoda... Taki pech... ale może to oznacza, że w twoje ręce niedługo trafi jakiś inny szczurek. No wiesz, takie zrządzenie losu, czy coś...
Obrazek
Awatar użytkownika
aleksa

ja ostatnio w ogole mam jakiegos pecha ;/
wcześniej jakieś 2 tyg temu strzeliłam ojcowym passatem w garaż xD aż się drzwi tak pięknie wgniotły xD
od ponad roku mam prawko i jeszcze wypadku nie miałam żadnego w nic nie uderzyłam nigdy aż do teraz ;/
ehhh wątpie wszystki ciurki są daleko od mojej miejscowości i zawsze będzie problem z transportem.. :(
Awatar użytkownika
Effie

hehe, pewnie któryś dotrze finalnie do Ciebie...Tego Ci życzę. Zawsze co trzy wariaty to nie dwa ;D Moje paskudztwa właśnie wróciły do klatki po dwugodzinnej wolności. Watę musiałam gonić po całym pokoju (bo ona zanim skuma o co chodzi zawsze jej to zajmie trochę czasu), a Szarusia dostaje choroby sierocej i piłuje mi kratki. Chyba ją przechrzczę na Lady Gaga, bo wygląda dokładnie tak jak ta popularna piosenkarka w tym teledysku w więzieniu ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
aleksa

Pechowy tydzień...

W życiu nie miałam tak pechowego tygodnia...
1. nie doszło do adopcji szczurki z Kielc ;(
2. mój chłop wyjechał
3. wykryto u mnie w piątek guzka pod pachą i modlę się żeby to nie był przerzut z jelit albo rak piersi ;/ :'(
4.wczoraj odbierałam ojca z psiarni ;/
5. jak pisałam wyżej rozwaliłam samochód ;D
6. nie chcą mi utworzyć kierunku na studiach ;/ jest jeszcze szansa że we wrześniu może jakieś osoby się dołączą

ehhhhhh ;(

z przyjemniejszych rzeczy dzisiejsza poranna sesja paskud biegających w poszewce od kołdry ;D Karolina miałaś racje Heureux to istna maszyna wszechgryząca... odgryza wszystkie guziki z poszewki .. widocznie się jej nie podobaly ::) :D ;D
Herci bardzo spodobal się hamaczek ;) i w nim śpi za to Lex upodobała sobie koszyczek z różowym kocykiem tylko pojąć nie mogę czego go rozkopuje i zamiast spać na nim to śpi na gołym koszyku xD

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek gdzie jest Herka?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Trzymajcie w kciuki by udało mi się z 3 dziewczynką ;) już mam zarezerwowana dumbo syjamską ;D nawet wybrałam jej już imię tzn. waham się jeszcze każde imię oznacza boginię lub demona ze starożytnych cywilizacji Rea, Sheut , Anoia , Inanna , Naamah , Atira... jeszcze dzis będę szukać ale pierwsze 3 podobają mi się najbardziej ;)
Awatar użytkownika
Effie

hehehe, fajne imiona. Aaaaaa jednak będzie trzecia :P U mnie póki co nie będzie czwartej, bo jestem zbyt nieodpowiedzialna by mi powierzyć szczurka :P Mam nadzieję, że Ren tak nie stwierdzi i jeśli urodzi jej się kilka fuzziastych dziewczynek w miocie X to jedna z nich zamieszka u mnie :) Nie mogę się już doczekać tego miotu... niepewność mnie dobija.
Obrazek
Awatar użytkownika
Effie

P.S.: Zapomniałam dodać, że klatkę masz super urządzoną, ale hamaczek jest MEEEEEEEEEGGGGAA!! A poranne zdjęcia panienek... miodzio ^-^
A poza tym: życzę zdrowia. Daj znać co tam z Tobą, jak już będziesz wiedziała :-[
A chłop jak pojechał to wróci ;)
Głowa do góry.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”