Buzkowy szczurzy czteropak

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Re: Marty, Alex i Eldo(rado) + 3 myszy i pies

Post autor: zuzka-buzka »

Nie mam czasu. ;] Ostatnio ciciole aparat podżerały, więc fotek też nie ma. Nowy aparat a z "niewiadomych" przyczyn cały pogryziony... ::) U chłopców dobrze, zrobili 3 wyjścia ewakuacyjne z nietoperkowego domku no i trzeba go do kosza wyrzucić :( dzisiaj muszę im posprzątać, ale średnio mi się chce. ::) w dalszym ciągu próbuje przekonać tate na biszkopcika, ale średnio mi się to udaje... było juz bardzo dobrze, ale szczury wykombinowały jak zrzucić miskę podwieszaną i codziennie pod klatką jest śliczny "dywan" z karmy. ;p wczoraj dostali obiadek z cielęcinką, jutro też coś dobrego dostaną a dzisiaj są "skazani" na "ohydnego" banana. ;d
ObrazekObrazekObrazek
Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

aparat ma dzisiaj urlop, sheila! poszkodowany nie działa zbyt dobrze, obraził sie ;] ale postaram się zrobić foty do kalendarza, o ile mi sie uda, bo marty na pewno zeżre dekoracje, eldo sie posika a alex gdzieś zwieje. wczoraj była akcja bo wypuściłam ich na pół godziny (późno było już) i odwróciłam sie na minutke, a Alex zwiał za szafke gdzie jest pełno kabli i tylko słyszę "chrup chrup". nie mogłam go złapać, bo choć kabli niby nie je to nigdy nie wiadomo co ten dziad wymyśli. ;] dzikus nadal, nie da się wyjąć z klatki, ale jak M & E wyjdą, to on też się pofatyguje, co bedzie tak sam sedział. ;] eldo mnie ostatnio pogryzł :( tzn. iskał mnie, ale ma już co raz to ostrzejsze ząbki i trochę bolało po jednym "isknięciu". krew mi trochę leciała, teraz mam strupek. Gnojek został wyrzucony do kąta hehe. tzn. wzięłam go podniosłam i do kąta kuwety i Martiego głaskałam. Wtedy się trochę uspokoił, przyszedł i delikatnie już mnie mył, nie tak 'krwiożerczo' haha ;p
ObrazekObrazekObrazek
Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Przeskoczyliśmy na 3-cią stronę, warto o sobie przypomnieć ;]
w tym tygodniu przyjeżdża WRESZCIE do nas ferplast furet xl.
po 4 miesiącach czekania!
Zamówiłam też dodatkowy taras u niny i domki u nietoperka.
Ale wieści nie są najlepsze. Mysz bardzo chora. ;( Niektórzy twierdzą, że tylko do uśpienia. ;(
ObrazekObrazekObrazek
sheila.

Post autor: sheila. »

same super wieści u was , no oprócz myszki.
oby wyzdrowiała !
a może by .... jakieś zdjęcia ?
::) ::) ::) ::)
sheila&mysia <3
Awatar użytkownika
Szeliza

Post autor: Szeliza »

Halo?
Co tam? Jak tam? ;)
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Wszyscy mi mówią, że mam odjechany avatar. Nieskromnie mówiąc - wiem. :D Mi też się podoba. :P
Mam nowe wieści!
Dzisiaj przyjechał do mnie prześliczny rudo/biszkoptowy husky! :-* Aż z Olsztyna... Przebył 400 km, ale dobrze, że jest ze mną. "Misiek" zastanawiał się nad oddaniem do sklepu. :( Postawiłam rodziców przed faktem dokonanym, czego nie żałuję, bo mama zakochała się w małym od razu, a tata był zły przez dosłownie 5 minut, później sam polubił małego...
Mama powiedziała, że tym razem ona szczura nazywa. :D Alex i Marty mieli już imiona, Eldusia wymyśliłam ja, więc teraz stwierdziła, że to jej kolej. Nazwała go Biszkopcik. ::) Jest maleńki... Niewiele większy od myszki... Jutro się go zważy. ;D Nie boi się mnie w ogóle, miałam go na rękach chyba ze 3 godziny, a ten ani mnie nie osiusiał ani kupki nie zrobił. Do tego sam już wyskakuje z klatki jak się drzwiczki otworzy, a jest u mnie dopiero kilka (no może kilkanaście) godzin. ;D Biedny jest, starszaki cały czas go obwąchują i męczą, a on tylko łazi i piszczy. I chyba nie umie pić z poidła. :-\ Słodki jest. :-* Bardzo trudno zrobić mu ładne zdjęcie, więc są strasznie zamazane i złej jakości (do tego doszło jeszcze kiepskie światło), a i aparat nie jest jakiś super.
http://img593.imageshack.us/g/dsc01185i.jpg/
No i zdjęcie roku Martisia. xD
http://img196.imageshack.us/i/dsc01178zy.jpg/
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

A no i zapomniałam dodać, że mały urodził się 9 marca, czyli jutro skończy miesiąc. :D
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
lovekrove

Post autor: lovekrove »

Cudoo :D ;D :D
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
sheila.

ślicznusi.. :D
a może by tak więcej zdjęć pozostałego stada ?! :D
żeby Biszkopcika nie męczyć :P
sheila&mysia <3
Awatar użytkownika
Szeliza

Nie liczyłam aż na takie wieści ;D
Nie mam nic przeciwko takim wiadomościom xD
Śliczny biszkopcik :-* Mizianko dla 4 chłopów ;)
Zazdroszczę Ci, że przynosisz sobie szczurka do domu, a rodzice się w nim zakochują. Dla mnie to marzenia. Gdybym ja mogła sobie zaadoptować trzeciego chłopaczka ::) ;)
Mama wysłała by mnie na dwór rzazem z trójka :P
Awatar użytkownika
Szeliza

zuzka-buzka pisze:Wszyscy mi mówią, że mam odjechany avatar. Nieskromnie mówiąc - wiem. :D Mi też się podoba. :P
Czaaadowy masz avatar, za każdym razem mu się przyglądam . A fasola ma ciągle inne miny ;p
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Ale tata tym razem się wkurzył na... aż 10 minut. ;D potem mama go przekonała.
Gdybym go nie wzięła, jutro poszedłby do sklepu. Ale jest ze mną.
Aktualnie nie ma mnie w domu, ale za jakieś 2h będę to podpatrzę jak tam maleńki. Otrzymał już nawet przezwisko Kotlecik. :D
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Re: Buzkowy szczurzy czteropak

Biszkopcik wczoraj bawił się w dentystę. :D
Łapkami próbował otworzyć mi buzię i iskać/lizać ją od środka. ;D
Obrzydliwiec mały :-*
Zrobienie moim szczurom zdjęcia graniczy z cudem. ::)
ObrazekObrazekObrazek
sheila.

Słodziak <3 ;D
Mizianko dla chłopców i całuski :-*
sheila&mysia <3
sheila.

MY CHCEMY CUDA , MY CHCEMY ZDJĘCIA ! :-*
sheila&mysia <3
ODPOWIEDZ