[Klatka] - Wasze klatki
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

RE: [Klatka] - Wasze klatki
mam pytanko, skąd bierzecie te specjalne, szare, plastikowe półki u niektórych, raz widziałam jak jedna klatka w zoologicznym w Pasażu Łódzkim (Real) miała taką półkę ale ich nie było, a w sumie to dobry pomysł zamiast wymyślać niewiadomo co, chociaż musiałabym je ze 4-5 kupić bo moja klatka wysoka jest, no i ile za jedną daliście....

U mnie: Vincent i Duke ♥ 
Odeszły: Misia [*], Gaja [*], Chisa [*]

paulina to są półki do klatek ferplast furet. koszt jednej to jakieś 25 zł w sklepach internetowych. przynajmniej takie widziałam.  są tez rury przezroczyste i zwykłe, schodki itp.
 są tez rury przezroczyste i zwykłe, schodki itp.

są tez rury przezroczyste i zwykłe, schodki itp.
 są tez rury przezroczyste i zwykłe, schodki itp.ten się nie myli, kto nic nie robi

wow, to ja jednak zostanę przy deskach do krojeniakoszt jednej to jakieś 25 zł w sklepach internetowych.

hehe no chyba lepiej dla Twojej kieszeni  ,a deska tez moze sie łądine prezentowac:D
,a deska tez moze sie łądine prezentowac:D

,a deska tez moze sie łądine prezentowac:D
,a deska tez moze sie łądine prezentowac:DW oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki  :) <3
:) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...

:) <3[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
też tak myślę 

kurcze, żałuje, że nie kupiłam takiej klatki jak np. Limba ma, są niskie i jak dla mnie fajniejsze, a ja mam takie cholerstwo to już chyba od miesiąca myśle i myśle i nic wymyślić nie moge, problem z półkami i ze wszystkim... zaczyna mnie to wkurzać... do tego nawet nie olakierowana jest i mi się zdziera cała farba, już nie mam do tego wszystkiego głowy...
Ewentualnie myślę nad wystrojem takim trochę jak ma małolata; http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/410 ... 05bec.html

Ewentualnie myślę nad wystrojem takim trochę jak ma małolata; http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/410 ... 05bec.html

hmm no moze nie masz po prostu weny na razie  małolata ma fajnie urzadzone
 małolata ma fajnie urzadzone  wiec czemu nie
 wiec czemu nie 

małolata ma fajnie urzadzone
 małolata ma fajnie urzadzone  wiec czemu nie
 wiec czemu nie 
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki  :) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...

:) <3[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
PaulinaK a o ktorej mojej mowisz ?  Bo ta co jest fotka to ma 70 cm wysokosci, wiec niska nie jest
 Bo ta co jest fotka to ma 70 cm wysokosci, wiec niska nie jest 

Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor,  Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']

no może nie, ale ten kształt taki jakiś fajniejszy, takie się wydają niskie trochę na zdjęciach, więc nie wiem, chociaż w sumie to praktycznie to samo, moja np. jest wyższa ale znów wąższa o wiele... 
Czym by tu można klatkę olakierować ? Nigdy nie mogłam tematu znaleźć...
Jej, aż mnie głowa rozbolała...

Czym by tu można klatkę olakierować ? Nigdy nie mogłam tematu znaleźć...
Jej, aż mnie głowa rozbolała...
					Ostatnio zmieniony pn kwie 16, 2007 6:20 pm przez PaulinaK, łącznie zmieniany 1 raz.

To może i ja wtrącę kilka słów o lokum Brygady Podwójne "K"...? 
Klatka ma wymiary [wys. x szer. x gł.] 80x70x40 cm; według kalkulatora jest wystarczająca na 3 szczury. Do kupienia na allegro u użytkowników: olo34, zoohandel24h... W każdym razie nie podaję linków, bo i tak wygasną, ale zawsze można sobie znaleźć odpowiednią aukcje, bo klatki są wystawiane praktycznie non stop.
[Tak klatka wygląda z przodu]; [z przodu raz jeszcze]; [tutaj razem ze szczurzą "szafeczką"], [tu jako ciekawostka sama szczurza "szafeczka"].
[Piętro górne], [piętro środkowe], [piętro dolne].
Wyposażenie:
- koszyk ze ścinkami papieru (Wszystkich zaniepokojonych uspokajam, że ścinki nie mają ostrych krawędzi, bo niszczarka tnie je w taki sposób, że - jeżeli dobrze się przyjrzeć - krawędzie mają takie mikroząbki (coś w stylu tego, jak się coś odrywa od perforacji tylko takie mikro ), no w każdym razie jeszcze żaden z moich szczurów nie skaleczył się tym; jeżeli chodzi o tusz, czy też farbę drukarską - nie zauważyłam jakichś złych wpływów) [koszyk]
), no w każdym razie jeszcze żaden z moich szczurów nie skaleczył się tym; jeżeli chodzi o tusz, czy też farbę drukarską - nie zauważyłam jakichś złych wpływów) [koszyk]
- rura pcw: [rura], [wejście do rury], [rura z zawartością]
- wiszący domek (zrobiony z butelki po 5l wody mineralnej ) [domek]
) [domek]
- sitko [sitko]
- półki (w tym przypadku stołówka, w całej klatce są takie trzy; kupione jeszcze do starej klatki, ale jak widać wciąż spełniają swoje zdanie) [półka]
- domek ze starego fauna box'u [raz], [dwa]
- hamak (zrobiony w zależności od tego co jest pod ręką - w tym wypadku polar z ikeowego pledu) [hamak]
Jeżeli chodzi o koszta klatki i wyposażenia jej, to w moim przypadku wygląda to tak:
klatka + koszty przesyłki...................... 125 zł
rura pcw.............................................. 6 zł
półki.................................................. 33 zł
koszyk (znalazł się w domu jakiś zbędny).... 0 zł
wiszący domek (j.w. - zbędna butelka)...... 0 zł
sitko................................................... 6 zł
fauna box........................................... 16 zł
(kupowany dość dawno, więc cena orientacyjna)
SUMA: 186 zł
Mało? Dużo? Sama nie wiem, ale w każdym razie było warto. Po za tym trzeba mieć na uwadze to, że wiele rzeczy było kupionych już wcześniej i często nie ja za nie płaciłam, więc tak naprawdę wydałam jakieś - ja wiem - 160 zł, z czego wiele rzeczy kupiłam jeszcze do starej klatki.
Na koniec chciałam Wam powiedzieć kilka słów o pewnym patencie...
Wyposażenie klatki przymocowane jest na opaskach samozaciskowych różnej długości. Wygląda to coś właśnie [tak] i jest do kupienia w paczkach w każdym tesco, realu, czy co tam jest pod ręką albo w sklepie dla majsterkowiczów, z tym, że tam wychodzi drożej, wg mojego doświadczenia.
Z tymi opaskami jest sprawa o tyle fajna, że montaż czegokolwiek zajmuje tylko chwilę, a jak trzeba coś odmontować to wystarczy przeciąć zacisk i po sprawie.
Ale... Zaciski sprawdzą się tylko przy szczurach, co do których mamy pewność, że ich nie przegryzą, bo jest to niebezpieczne. Jednak taka półka swoje waży i mogłaby przygnieść szczura... A to niebyt miłe by było.
Po za tym polecam zaciski w 100% - u mnie się sprawdzają, trzymają co trzeba, a szczury ich nie gryzą.
To tyle, jeżeli chodzi o lokum Brygady Podwójne "K". Nie zasnęliście?

Klatka ma wymiary [wys. x szer. x gł.] 80x70x40 cm; według kalkulatora jest wystarczająca na 3 szczury. Do kupienia na allegro u użytkowników: olo34, zoohandel24h... W każdym razie nie podaję linków, bo i tak wygasną, ale zawsze można sobie znaleźć odpowiednią aukcje, bo klatki są wystawiane praktycznie non stop.
[Tak klatka wygląda z przodu]; [z przodu raz jeszcze]; [tutaj razem ze szczurzą "szafeczką"], [tu jako ciekawostka sama szczurza "szafeczka"].
[Piętro górne], [piętro środkowe], [piętro dolne].
Wyposażenie:
- koszyk ze ścinkami papieru (Wszystkich zaniepokojonych uspokajam, że ścinki nie mają ostrych krawędzi, bo niszczarka tnie je w taki sposób, że - jeżeli dobrze się przyjrzeć - krawędzie mają takie mikroząbki (coś w stylu tego, jak się coś odrywa od perforacji tylko takie mikro
 ), no w każdym razie jeszcze żaden z moich szczurów nie skaleczył się tym; jeżeli chodzi o tusz, czy też farbę drukarską - nie zauważyłam jakichś złych wpływów) [koszyk]
), no w każdym razie jeszcze żaden z moich szczurów nie skaleczył się tym; jeżeli chodzi o tusz, czy też farbę drukarską - nie zauważyłam jakichś złych wpływów) [koszyk]- rura pcw: [rura], [wejście do rury], [rura z zawartością]
- wiszący domek (zrobiony z butelki po 5l wody mineralnej
 ) [domek]
) [domek]- sitko [sitko]
- półki (w tym przypadku stołówka, w całej klatce są takie trzy; kupione jeszcze do starej klatki, ale jak widać wciąż spełniają swoje zdanie) [półka]
- domek ze starego fauna box'u [raz], [dwa]
- hamak (zrobiony w zależności od tego co jest pod ręką - w tym wypadku polar z ikeowego pledu) [hamak]
Jeżeli chodzi o koszta klatki i wyposażenia jej, to w moim przypadku wygląda to tak:
klatka + koszty przesyłki...................... 125 zł
rura pcw.............................................. 6 zł
półki.................................................. 33 zł
koszyk (znalazł się w domu jakiś zbędny).... 0 zł
wiszący domek (j.w. - zbędna butelka)...... 0 zł
sitko................................................... 6 zł
fauna box........................................... 16 zł
(kupowany dość dawno, więc cena orientacyjna)
SUMA: 186 zł
Mało? Dużo? Sama nie wiem, ale w każdym razie było warto. Po za tym trzeba mieć na uwadze to, że wiele rzeczy było kupionych już wcześniej i często nie ja za nie płaciłam, więc tak naprawdę wydałam jakieś - ja wiem - 160 zł, z czego wiele rzeczy kupiłam jeszcze do starej klatki.
Na koniec chciałam Wam powiedzieć kilka słów o pewnym patencie...
Wyposażenie klatki przymocowane jest na opaskach samozaciskowych różnej długości. Wygląda to coś właśnie [tak] i jest do kupienia w paczkach w każdym tesco, realu, czy co tam jest pod ręką albo w sklepie dla majsterkowiczów, z tym, że tam wychodzi drożej, wg mojego doświadczenia.
Z tymi opaskami jest sprawa o tyle fajna, że montaż czegokolwiek zajmuje tylko chwilę, a jak trzeba coś odmontować to wystarczy przeciąć zacisk i po sprawie.
Ale... Zaciski sprawdzą się tylko przy szczurach, co do których mamy pewność, że ich nie przegryzą, bo jest to niebezpieczne. Jednak taka półka swoje waży i mogłaby przygnieść szczura... A to niebyt miłe by było.
Po za tym polecam zaciski w 100% - u mnie się sprawdzają, trzymają co trzeba, a szczury ich nie gryzą.

To tyle, jeżeli chodzi o lokum Brygady Podwójne "K". Nie zasnęliście?

Ostatnio zmieniony pn kwie 23, 2007 6:16 pm przez Agata, łącznie zmieniany 1 raz.

(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila

A-g-a-t-a a te półeczki z czego zrobiłaś?

łał, A-g-a-t-a, swietnie urzadzona klatka 
I z tymi zaciskami swietna sprawa. Bardzo mi sie spodobal pomysl, pewnie niedlugo wyprobuje

I z tymi zaciskami swietna sprawa. Bardzo mi sie spodobal pomysl, pewnie niedlugo wyprobuje

PaulinaK: półki są z desek do krojenia. Polecam - są łatwe w czyszczeniu i ogólnie bardzo fajne. 
Lulu: dziękuję niezmiernie. Ogony chyba też sa zadowolone.
 Ogony chyba też sa zadowolone.

Lulu: dziękuję niezmiernie.
					Ostatnio zmieniony ndz kwie 22, 2007 8:25 pm przez Agata, łącznie zmieniany 1 raz.

(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.

WOW! super urzadzona  nie obrazisz sie jak wezme kilka pomyslow?:)
 nie obrazisz sie jak wezme kilka pomyslow?:)

nie obrazisz sie jak wezme kilka pomyslow?:)
 nie obrazisz sie jak wezme kilka pomyslow?:)W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki  :) <3

Telimenka: częstuj się czym chcesz.  Cieszę się, że mogę pomóc i podsunąć jakieś pomysły.
 Cieszę się, że mogę pomóc i podsunąć jakieś pomysły.

Cieszę się, że mogę pomóc i podsunąć jakieś pomysły.
 Cieszę się, że mogę pomóc i podsunąć jakieś pomysły.(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.