Angielskie panny - doszczurzenie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Zyzia

Re: Angielskie panny - Niunia, Pixie i Luna

Post autor: Zyzia »

Dziewczyny wycalowane. ;)

A na Pixie mowimy akrobatka bo w mlodosci miala niemily incydent. Ich stara, duzo mniejsza klatka stala na komodzie, skad mialy bardzo latwy dostep do polki, na wysokosci tak okolo 1,90m. Nie pozwalalismy im tam wchodzic zeby nie spadly, zreszta tam trzymalismy kosmetyki, coby w zabki dziewczyn nie wpadly. Niestety przez nasza nieuwage, marna wlazla na te polke i oczywiscie z niej zleciala, na sam dol. Pocieszam sie tylko, ze spadla na dosc miekki dywan. "Otrzepala sie" i poszla dalej. Ja oczywiscie spanikowana od razu pojechalam z nia do weta. Zostala osluchana, obejrzana. Wet stwierdzil, ze moze byc troche nieswoja w ciagu kilku dni, bo pewnie troche sie potlukla, ale nic zlego sie nie stalo. Jakze sie mylil. Po dwoch dniach od upadku zauwazylam, ze Pixie chudnie i przestala jesc twardy pokarm. Okazalo sie, ze podczas upadku przednie zabki jej sie obluzowaly i jeden z nich wypadl. U weta miala na 100% dwa zabki. Znowu do weta zeby cos z tym drugim zrobil, ale u weta juz tego drugiego tez nie miala. Znalazlam go pozniej na kocu w domu. Klatka od razu wyladowala na podlodze zeby juz na te polke nie mogly wejsc. A ja przez ponad tydzien karmilam Pixie papkami, z zegarkiem w reku co 2 godziny i to tak zeby jej Niunka nie podbierala. Nawet w nocy wstawalam, zeby moje malenstwo nie bylo glodne. Po okolo dziesieciu dniach pojawily sie malutkie zabki i Pixie zaczela juz sama jesc twardy pokarm.

Wszystko skonczylo sie dobrze, ale strachu sie wtedy najadlam.
Angielskie panny - Niunia, Pixie, Luna, Dixie i Freya.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
Awatar użytkownika
Zyzia

Kolejna sesja pod tytulem "Oswajamy sie z woda".
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Niuniek:
ObrazekObrazekObrazek

Pixie:
ObrazekObrazekObrazek

A tu wielka ucieczka, ktos trzasnal drzwiami na korytarzu i panny sie wystraszyly. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Awatar użytkownika
Astry

Post autor: Astry »

Jakie słodkie ogonki! :D
Oj to faktycznie niemiła historia z tymi ząbkami :(. Ale całe szczęście, że już jest dobrze :)
Ze mną: już żaden szczurek... :(
Oraz piesek Czika, tymczas Antoś, tymczas kotek Oczko :)
Za TM [*]: Schizia, Tequila, Ciapek, Nina, Sepsa, Kokaina, Heroina, Emi, Sonic, Juna, Filiżanka, Jacky
I dwa skoki Kleopatra i Nefretete [*]
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

http://img363.imageshack.us/i/p2100026.jpg/ śliczne zdjęcie. Cudne te wasze panny :-* .
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
Zyzia

Zawsze tak ma jak dostanie cos dobrego. :)

Jeszcze kilka zdjec.

Niunia:
Obrazek

Luna:
ObrazekObrazek

Pixie z Patrykiem. On spedza wiecej czasu na zabawie z pannami niz ze mna. Zaczynam byc zazdrosna. :P
Obrazek

I moje ulubione - najmodniejszy drink tej wiosny - Szczurze martini wstrzasniete nie zmieszane.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zyzia

Niunia od kilku dni dziwnie rzezi i gulgocze. Myslalam ze sie przeziebila wiec dostawala witaminy. Dzisiaj rano jej sie pogorszylo. Niestety nasz wet w niedziele nie przyjmuje. Sprawdzilam innych polecanych, w autobus i jazda. Na miejscu okazalo sie ze budynek maja w remoncie i tymczasowo weterynarze przyjmuja w "kociej klinice", na szczescie tylko ulice dalej. Pani na rcepcji nas ladnie zarejestrowala, ale zaznaczyla ze lekarz od szczurow bedzie dopiero w srode, i czy chcemy aby przyjal nas inny wet. Stwierdzilam, ze niech bedzie, moze pomoze bidulce. Ale kiedy pani recepcjonistka powiedziala ze konsultacja kosztuje 50F, zwatpilam. Moze i bym sie zdecydowala gdyby to byl faktycznie lekarz od szczurkow, a nie pierwszy lepszy. Takiego to ja mam u siebie w okolicy. Jutro z samego rana jedziemy do naszego lekarza.
Awatar użytkownika
zocha

http://img704.imageshack.us/i/p3130029q.jpg/ śliczności :-* . A co ta Luna tak wysoko robi :) ?

Trzymam kciuki za Niunie żeby to nic poważnego nie było. Zdrówka życzę :-*

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
Zyzia

Okazalo sie, ze Niunia ma mykoplazmoze. W poniedzialek bylysmy u weta. Dostala zastrzyk, ale nie mam pojecia co to bylo.Do domu mamy baytril i bisolvon. Jutro kolejna wizyta po zastrzyk. Na szczescie juz we wtorek z Niunka bylo o wiele lepiej, a dzis juz zupelnie przestala "rzezic".

We wrzesniu tez bylysmy u weta ale wtedy objawy byly duzo slabsze. Choroba ujawnila sie przez stres. We wrzesniu po polaczeniu z Pixie, teraz z powodu naszego wyjazdu do Polski. Teraz to juz wogole boje sie je zostawiac same, a niedlugo kolejny wyjazd, tym razem tylko na tydzien.

Wstretne, paskudne myko. A mialam nadzieje, ze do nas nigdy nie zawita.
AiB
Kontakt:

Post autor: AiB »

Myko precz!
Wypijmy za to! MARTINI poproszę!(a ja nie pijąca jestem)
Dawniej: Szary ['], Dżeko ['], Pirat ['], Ogryzek [']
Obrazek
Awatar użytkownika
Zyzia

W poniedzialek bylysmy jeszcze raz u weta, bo Niunia ciagle "rzezila". Naprawde trzeba bylo sie wsluchac, ale ja przewrazliwiona wolalam nie ryzykowac. Wetka zrobila zdjecie, ktore ogladala z innym lekarzem. Oboje stwierdzili, ze pluca sa czyste i nie ma powodu do paniki :P. Najbardziej denerwuje mnie, jak Niunia spi na glowie zwinieta w klebek, wtedy te dzwieki sa bardzo glosne. Ale nie brzmi to jak przy przeziebieniu czy chorobie, bardziej jak chrapanie. Poczekamy kilka dni i ewentualnie zrobimy sobie kolejna wycieczke do weterynarza.

A tu kilka zdjec.

Spioszki.
ObrazekObrazek

Wejsc, wejde. Ale jak zejsc?
ObrazekObrazekObrazek

Moj orzeszek.
ObrazekObrazek

"I czemu zostawilas tak malo wody?"
ObrazekObrazekObrazek

Sloneczny parapet.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pixie. Ona jedyna da sie "normalnie" focic. Luna ma adhd wiec wszedzie jej pelno i wychodzi rozmazana, a Niunia woli sie gdzies zakopac i spac. Wychodzi jedynie po jedzenie.
ObrazekObrazek

"Przegryze Ci ten od laptopa." Szczury na wybiegu to znak, ze trzeba pilnowac kabli i draceny. Kabli na szczescie JESZCZE nie gryza, ale dracena jest cala rozkopana.
Obrazek
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

http://img413.imageshack.us/i/p3220042.jpg/ wygląda toto, jakby ktoś przykleił sobie takiego wypchanego szczura do szuflady, taka ozdobna rączka :D
http://img80.imageshack.us/i/p3230058.jpg/ słodziak ;D
http://img718.imageshack.us/i/p3230071.jpg/ jak przyrządziłaś ten napój? Wygląda smacznie, chętnie spróbuję ;D
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Awatar użytkownika
zocha

http://img406.imageshack.us/i/p3140001.jpg/ cudne śpioszki. http://img413.imageshack.us/i/p3220042.jpg/ hehe superowo wygląda ;D . http://img709.imageshack.us/i/p3230075.jpg/ śliczne zdjęcie...

Zdrówka i buziaki przesyłam :-*

Moje kochane urwisy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”