Nie znam się dobrze na wadze szczurów, ale dla mnie wyglądają dobrze. Moi jak mieli około 3,5 miesiąca (czyli gdzieś tak miesiąc starsi od Twoich) to ważyli 400g i 450g. Wydaje mi się, że wszystko w porządku, szczególnie, że teraz nabierają masy (tzn. są młodzi i tak naprawdę z każdym dniem stają się coraz więksiAiB pisze:Powiedzcie mi proszę, czy to normalne żeby Ogonki aż tyle ważyły?
Do tej pory nie miałam takich dużych "sztuk". Nie wyglądają mi na grubasków, ale jednak mają dopiero 2 i pół miesiąca, a już tyle ważą...
Zdzich, Edek i Cyrylek z opiekunami
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Zdzich i Edek z opiekunami

Nic nie szkodzi, że na podwórku minus 20 stopni. Ja chcę na dwór i już!

Dziś od rana sprzątamy sobie razem. A tu Szczurki się wyrzucają do kosza. Jak sprzątać to porządnie.
Pewnie chciały pomóc
Ja też mam 2 rozrabiaki 
Zawsze mogę liczyć na ich pomoc. Szczególnie przy jedzeniu jakiś niezdrowych rzeczy. No ale jak widać w sprzątaniu też pomagają (szkoda, że bałaganią więcej niż sprzątają). No i są najkochańsze na świecie. Tak jak każde szczurki. Każdy ma najkochańsze.
Tak, to prawda. Czasem jestem zła, jak moje dziewczynki coś narozrabiają. A za chwilkę do mnie przybiegają i się tulą, żeby je głaskać. I jak tu mozna się na nie złościć ? 
Pochwalimy się Wam naszą klatką:

Tak sobie Chłopaki mieszkają:)

Tak sobie Chłopaki mieszkają:)
Super klatka. Możesz zdradzić jak się nazywa, i gdzie można ją kupić?
Ja kupiłam ją na zooplus.pl, co prawda właśnie w tym momencie odwiedziłam tę stronę i już jej tam nie ma (albo ja ślepa jestem). Jest to klatka FERPLAST TOM, bardzo podobna jest też klatka FERPLAST JENNY.
- Krejzoolek
Właśnie przed chwilą dodałam Chłopakom domek z pudełka po chusteczkach. Na razie brak zainteresowania, bo chłopaki kilka godzin rano biegali po pokoju, a teraz śpią jak zabici, nie raczyli nawet wystawić swoich szanownych nosków, żeby zobaczyć czy im niczego z ich królestwa nie zabieram.
klatka świetna, ale mi sie chlopaki bardziej podobaja
wymiziaj 
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Wymiziam jak tylko się obudzą:)
I zapomniałam jeszcze o jednej bardzo ważnej sprawie. Moja szczurzynka IKEA straciła część ogonka i tylnej łapki niestety. Panowie niezbyt dobrze zaopiekowali się nową lokatorką. Cóż... ci mężczyźni...
I zapomniałam jeszcze o jednej bardzo ważnej sprawie. Moja szczurzynka IKEA straciła część ogonka i tylnej łapki niestety. Panowie niezbyt dobrze zaopiekowali się nową lokatorką. Cóż... ci mężczyźni...
ach te chlopy:) moze dlatego,ze taka z niej nudna babka? nie biega,nie je i pluszowa jest a panowie chcieli ja rozruszac:)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
Taa, rozruszana była bardzo. Ciągali ją po klatce za sobą w górę i w dół... Nudna, może i tak, ale za to jedyna, która daje się głaskać i pieścić tak długo jak ja tego chcę, a nie kilka-kilkanaście sekund;)