Dziewczynki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Newbie

Re: Dziewczynki kochane

Post autor: Newbie »

no tak, szczury przeżyły, ale chyba "Wstrętny Los" nie zajął się nimi zbyt dobrze, bo bardzo ładnie się ze mną dziewczynki witały :D

widzisz, w każdym stadzie zdarza się czarna owca, widać taki czarnuszek z Twoich maluchów akurat trafił do Klaudii :P
ja tam jestem bardzo zadowolona z Fanty. Trochę martwi mnie to pogryzione łóżko, ale chyba już tego nie robi :P
ilona1

Post autor: ilona1 »

No nie wiem czy tylko Hasz jest czarną owcą. Milupa3 (z naszego forum) siostrę Fanty i na początku dała jej na imię po prostu Agatka (grzecznie)... wczoraj odkryłam, że imię zostało zmienione na Epinefrynka :D Ponieważ - jak twierdzi Milupa3 - jej zachowanie nie jest normalne i ma 100% ADHD. Chociaż jej to odpowiada ;D
Dziewczyna z Kielc, która oddała moje szczurki sąsiadce (pewnie znasz sprawę z forum) jednemu z braci dała przydomek Adek (od ADHD). No i jeszcze jedna siostra Fifka jest też ciekawie opisywana przez właścicielkę. Więc może to tobie się trafił "biały kruk", taka perełka spośród stada ::) :D Chyba, że dopiero pokaże różki >:D , ale bądźmy dobrej myśli. ;)
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

moje diabelskie dziecko zwane Haszczur-Paszczur łaziło razem z Tyćkiem dzisiaj po całym mieszkaniu, na szczęście dzisiaj na razie nic nie zjadł jeszcze [oby tak dalej!] :)
Newbie

no to tak. wymiziałam moje ślicznotki i jak zwykle oglądałam ich futerko (mam jakieś takie zboczenie) i muszę przyznać że Wstrętny Los nie potrafi zajmować się moimi panienkami. niecałą dobę mnie nie było, a dziś znalazłam u Fanty sporą rankę na nóżce (chyba od pazura) i wydaje mi się że Pepsi też takie punktowe ranki ma. no i jutro po kolosach będę biegła do weterynarza, i tak się wybierałam ale czekałam na lepszy moment (po sesji) a teraz jeszcze pogoda taka a tfe... no ale cóż, pojedziemy autobusem :)
Obrazek
Newbie

Byłyśmy u pani weterynarz i na szczęście ranka na nóżce Fanty jest płytka i powinna się szybko zagoić, ranki Pepsi też są powierzchowne tylko i nie powinno być kłopotu. dostałyśmy płyn do przemywania i będziemy w miarę możliwości się smarować. Przy okazji było ważonko noi wyniki:
Cola - 204g
Fanta - 190g
Pepsi - 172g
spaślaczki moje kochane :)
Obrazek
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

i jak tam kolosy itd poszły? do przodu wszystko?

co tam u siostrzyczek?
Newbie

aj, sesja ;/
dziś dwa koła, jutro dwa egzaminy, nie wyrabiam na zakrętach
dodatkowo w piątek zjarał mi się kabel do laptopa i do dziś byłam bez kompa ;/
i jako że nauki czas nastał dziś tylko jedno zdjęcie...
Obrazek tak tak, to Fanta na firance tuż pod sufitem :P nie wiem czego ona szukała :P
Obrazek
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

no to ofc my trzymamy kciuki za ciebie !!

matko boska ty weź mi takich fot nie pokazuj, bo ja już widzę Hasza niedługo chodzącego po suficie. co za hardkory te Ilonowe szczury wyprawiają!! ;) :P
Newbie

ehh Fantę zaczynają chyba zęby swędzieć ;/
czepiła mi się małpa laptopa, kilka razy próbowała mi modem zjeść, a przed chwilą zwiała z wyrwanym klawiszem ;/
czyli powoli pokazuje różki wredota
Obrazek
Newbie

Obrazek Cola [*]

moja kochana diabelskogłowa alfa... znalazłam ją dziś martwą w wersalce pomimo, że 2 godziny wcześniej jeszcze wypijała mi herbatę z kubka... nie byłam w stanie jej pomóc, bo serduszko już nie biło ;(

kochana niunia, jedyna nie zgryzająca wersalki, kabli, niczego.. coraz bardziej pro ludzki zoologiczny szczur, coraz bardziej ufna, ułożona i kochająca ;(

chyba faktycznie nie jestem odpowiednią osobą do opieki nad tymi delikatnymi istotkami...

ganiaj tam kochana razem z Whisky, niech Wam dni szczęśliwie płyną, nigdy nie zapomnę... [*]
Obrazek
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

matko boska co się stało??
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

kurde jak jakaś kretynka się zachowałam pyt co się stało, ale nie wyrażając współczucia.
bardzo mi przykro, trzymaj się tam, Paulina!!
i świeczuszka dla niej.. [*]
Newbie

myślę, że może któraś z dziewczyn ją niechcący drasnęła (wcześniej słyszałam jakąś przepychankę, a jak tam zajrzałam to Pepsi nad nią stała) bo Cola miała zakrwawiony pyszczek. często się biły i nic się nie działo... bo jak nie to to nie wiem.. ale dziewczyny teraz między sobą nie są agresywne, więc nie wiem czy to jest prawdopodobna wersja
Obrazek
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

myślisz, że ją zagryzgła?
Newbie

nie wiem, ostatnio kilka razy mnie dziabnęła (wczoraj nawet do krwi, nie wiem skąd jej się to wzięło, bo pozostałe co najwyżej skarpety na nogach zjadały) ale nie zauważyłam jakiejś agresji między nimi, raz Fanta miała rankę od pazura ale i to płytkie było i w kilka dni się zagoiło. jeżeli to Pepsi to musiał być wypadek, jeżeli nie ona to nie wiem :( Fanta odpada, bo jest odważna tylko w zjadaniu wersalki i kabli, poza tym wtedy w innym miejscu była
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”