moje szczupaki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
denewa

Re: moje szczupaki kochane

Post autor: denewa »

Baruszek ma małe serce? A może objawy świstów od dłuższego czasu są sercowe a nie płucne...
Diesel ma takie...
Zgadzam się z odmienną coś mi nie pasuje u tego weta... w ogóle ja to podejrzliwa jestem i zawsze do trzech wetów jeżdżę co by potwierdzić... :-X Możesz jeszcze skonsultować się z dr Jałonicką-Rzepką. Ja się do niej wybieram w pon rano to mogę coś pomóc - jak coś to napisz pw
ol. pisze:tapczanorąbankę
;D ;D ;D
odmienna pisze:a Misiu chłodnika na pewno dostał? :-\ Bo dokumentacji na to brak....
Hehehehe :D znając preferencje odmiennej już oczyma wyobraźni widzę bezmiar jej rozczarowanej miny ;)

Patrząc na tą śliczną sesję - poczułam silny głód... i konieczność zakupienia truskawek, zaraz się zbieram do sklepu ;D
Odejdź w pokoju :D
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C07806.jpg
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

Ol., Występek od ponad roku jest na nasercowych,jeśli jednak to serduszko priorytetem dobranie leków, szczur nadal będzie śmigał ;)
Do niedawna miałam czterech sercowców, smutne,ale dalej żyć trzeba.
Mocne kciuki za Baruszka, czekamy co powiedzą Panie Wetki :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Aaaachcch...chłodniczek mniam! Jutro też będę mieć! :)
Foteczki są tak kolorowe i pełne życia z tymi Twoimi kochanymi ogonkami , że niech nie waży się lec nad Szczupakowem żaden paskudny cień zmartwienia! Od wetów wiem , że małe serduszko można wspomagać l ekami , pozostaje nam tylko poczekać na scan tego rtg i wtedy Baruszek będzie właściwie zabezpieczony w swoim pełnym pędu i wspinaczki szczurzym życiu. :)
Wycałuj wszystkie pyszczki! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Post autor: ol. »

odmienna pisze:a Misiu chłodnika na pewno dostał? :-\ Bo dokumentacji na to brak....
za moment będzie dokumentacja, robiona specjalnie z myślą o odmiennej ;)
denewa pisze:A może objawy świstów od dłuższego czasu są sercowe a nie płucne...
Diesel ma takie...
całkiem możliwe, chociaż do tej pory po antybiotykach dźwięki znikały, więc może to było i t i to ???
dzięki Ci za namiary na lekarkę, mam nadzieję, że już jutro będzie zdjęcie i będzie można dzałać; kilka osób ma już się zaangażować w sprawę Baruszka, również dzięki unipaks, za co serdecznie dziękuję :)
ale mam świadomość, że będzie trzeba znaleźć kogoś, kto go poprwadzi tu na miejscu, jak mówi Anka, na dobierze leki i będzie monitorował stan; sądząc po dotychczasowym pechu do weterynarzy, nie będzie to proste :-\ zobaczymy

Póki co

Obrazek

Dżum przybył do szczupakowa 14 czerwca, ale roczek świętowaliśmy dziś :)
Lekko - truskawkowo-poziomkowo-jogurtowo, bo lekko dla Dżuma najlepsze ;)

Mój olbrzym o zajęczym sercu :-*
Nieobliczalny. Ale jest wyjątkowy, pomimo, a może właśnie z powodu swojego charakteru – obcując z Dżumem , jak z żadnym innym szczurem, ma się namiastkę dzikości, tego co w szczurach najbardziej pierwotne, instynktowne.
Jednocześnie kilka jego osobistych nawyków jest tak rozbrajających, że nie sposób nie wierzyć, że jakąś jednak wieź z człowiekiem stworzył. Dzik.
Dżum łasi się się jak kot, trąca pyszczkiem palce jakby chciał się na nie nanizać. Jeśli ma dobry dzień za każdym przestąpieniem mojej ręki znaczy mnie jako swoją, tylko on tak robi :) Na ramieniu przylega płasko, jakby wokół padał grad pocisków. A wspina się na to ramię, kiedy mu tylko podsunąć z takim przejęciem, jakby jego życie od tego zależło.
Kiedy ma dobry dzień. I pod warunkiem, że nie dybię na jego jedzenie ::)

Zdjęć tylko kilka, bo też chciałam sobie na nich spokojnie popatrzyć :P

Obrazek - tutaj sssouzie masz obecne szczupakowo, rozpoczynając od godziny szóstej: Ulrika, Misiu, Dżum, Baruch i Herman :) Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnie dokumentuje specjalnie dla Misiowego Anioła Stróża:

Obrazek :)

Przy okazji obchodów roczku dwa filmiki:
- jak to się zaczęło http://www.youtube.com/watch?v=ddV5yblHODI (w mieszkaniu niżej trwał akurat remont i takimi dźwiękami nas od rana do wieczora katowano ::) )
- i Dżum obecnie (dokładnie wczoraj) ze swoim małym przyjacielem, o którym nie mniej dziś myślałam – http://www.youtube.com/watch?v=s_MR6wAnZVk

Zachowaj mi ich losie jak najdłużej.
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka...teraz i w przyszłości
bo szczęście to Dżum już ma w domu i to jest stała :)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

ol. pisze: Zachowaj mi ich losie jak najdłużej.
Amen! :)
Sto lat , sto lat w zdrowiu nieustającym - już dziś , bo prawie jutro :D Najsmaczniejszych smakołyków , najweselszych zabaw i wielu cudownych chwil bliskości z ukochaną panią oraz resztą szczupakowa! :- :) * :-* Ale przede wszystkim - dużo zdrówka! :)
Jaki on śmieszny i słodki na tych filmach !. Tak fajnie cię podskubuje na tym pierwszym , i podskakuje - od razu wiedział , że lepiej trafić nie mógł , więc radość go rozpierała :D
Daj Mu jak największego cmoktasa w ten przesłodki nochalek :-* :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
denewa

Mały Dżum jest przesłodki, coś jak mała Kisiel... :D
A duży Dżum jakiego głośnego całusa dostał... :)

Jakieś podrobione te czekoladki, chyba rozpakowane opakowanie dostali ;) :P
Widzę, że Dżum nie mniej uroczyste urodziny od Hermana obchodzi :D

Dżum zdrówka, sto lat!!!
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Dżumie, wszystkiego najlepszego i najpyszniejszego! Obyś z braćmi żył długo, zdrowo, smacznie i szczęśliwie :-* :-* :-*
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

Ja również dużo i jeszcze więcej zdrówka życzę :) :-* ...

Mały Dżum... rozkoszny, ale on cudny na tym filmiku...zresztą duży Dżum też cudny :). Śliczne te Twoje szczupaki są, jestem nimi zauroczona ...

Buziaki śle i zdrówka życzę dla szczupaczków :-*
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

obejrzałam sobie małego Dżuma :D jakie rozkoszne dziecko, nawet nie wiadomo kiedy one tak dorastają :-*
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Wszystkiego najlepszego Dżumku :-* ślemy mnóstwo buziaków w śliczny dzikuskowy nochalek.
Obrazek
odmienna

Post autor: odmienna »

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
niech wam gwiazdka ... zdrowonośna! :-*
Wielu, wielu jeszcze takich wypasionych imprez w tym (conajmniej) składzie.

Nie wiem na którym filmie Dżumik ładniejszy... a małe-białe, skanerek śliczny! :-* Ale mnie się strasznie ścieżki dźwiękowe podobają: na drugim :"cmok", a na pierwszym...dwa razy oglądałam i coraz mi bardziej praca Dżumki przy paznokciach z tym warkotem pilarki współgra. O0 - no, doskonale ;D

...a teraz idę sobie pysio Misia pokontemplować....
ol.

Post autor: ol. »

Przekazałam mu stolaty i wycmokałam za Was (a nie lubi :D )
Dziękujemy za życzenia i muzykantów :) Niech się spełnia !

jeszcze takie jedno Obrazek

dziś miałam nadzieję dla tej drugiej istotki działać...
dacie wiarę, że zdjęcie jeszcze wcale nie wysłane ?! >:( Jutro po nie jadę.
Awatar użytkownika
denewa

Ty wyczekujesz listonosza a oni nawet nie wysłali... brak słów...
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

o mamo, jaki rozkoszny mały Dżum!
Naj, naj dla Dżuma, zdrowia i wielu jeszcze imprez :-*

Zaspane imprezowiczki :)

Ehh, po co obiecywali wysłanie zdjęcia, tylko opóźnienie kolejne.
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”