[Akcesoria] - Hamak
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

[Akcesoria] - Hamak
ja miałam hamak z husteczki wandamki i przypięłam go agrafkami ale szczur i tak dał rade! nie mógl pogryść agrafek więz pogryzł materiał przy agrafce :sad3: co za szczur :sad3: ale i tak go kocham :zakochany:
[Akcesoria] - Hamak
umnie mieł świetną zabawe gdy wyszedł na chamak i zaczął gryźć nitkę jak spadł to tak sie cieszył, że gryzł kolejne nitki :haha: 

TU WARTO LOOKNĄĆ -------> >>HERE>HERE>HERE<<
[Akcesoria] - Hamak
[quote="milolosiu"]umnie mieł świetną zabawe gdy wyszedł na chamak /ort i zaczął gryźć nitkę jak spadł to tak sie cieszył, że gryzł kolejne nitki[/quote]
to Ty masz hamak powieszony na nitkach, czy ja źle zrozumiałam? Bo jeśli na nitkach, to nawet gryźć nie musi,żeby zlecieć.
to Ty masz hamak powieszony na nitkach, czy ja źle zrozumiałam? Bo jeśli na nitkach, to nawet gryźć nie musi,żeby zlecieć.
Panowie szczurowie: Ikon & Fabio <3
Dzięki długoletniej wprawie, sama siebie trawię (:
Dzięki długoletniej wprawie, sama siebie trawię (:
[Akcesoria] - Hamak
W starej klatce wszystko było OK, nie gryzły hamaka. W nowej pierwszej nocy obgryzły 3 rogi :zlosc: . No to wzięłam hamak, ładnie obrębiłam rożki, przyszyłam takie pętelki do zawieszania... Zawiesiłam, znowu jeden rożek obgryziony :zlosc: . Teraz już mi się nie chcę naprawiać, no to mają hamak zawieszony na trzech rożkach. Jak będę miała przypływ energii, to im naprawię
, ale na razie mi się nie chce. I tak śpią w domku - skrzyneczce
.

Szczury są okropne. Uciekają, włażą w miejsca, z których nie można ich wydostać, gryzą swojego właściciela i jego rzeczy, grzebią w doniczkach i wspinają się na rośliny w nich rosnące, załatwiają się gdzie popadnie, urządzają sobie spiżarnię w moim łóżku i w ogóle są paskudne. Ale mimo wszystko mam już osiem i chcę dziewiątego
(szczerość wobec siebie ponad wszystko. GMR jest nieuleczalne i trzeba to wreszcie przyjąć do wiadomości
).

[Akcesoria] - Hamak
Moja już miała różne rodzaje hamaczków kombinowałam wymyślałam i nic i tak na niego nie weszała...Hmmm może raz przez przypadek :drap:
Czy ja zawsze muszę sobie tłumaczyć o zachowanie mojego rodzeństwa jako niepełnosprawność??
[Akcesoria] - Hamak
ja robilam szczurom hamaki ale do nich sikały, denerwowało mnie to bo jak w tym spały to nie pachniały zbyt pięknie i mnie swędziały od nich nadgarstki, musiałam często kąpać i zmieniać hamaki. W końcu wzięłam taki sznur do wieszania prania, taki jakby gumowo-plastikowy, no wiecie. przeplotłam go o pręty klatki robiąc taką jakby półeczkę i na niego dawałam szmatki które co parę dni prałam (ze starych ręczników). Ale sczury bardzo chciały mnie denerwować i ściągały szmatki na sam dól na żwirek i potem szmatka była elegancko zwilżona i pooblepiana żwirkiem i przy wyciąganiu szmatki żwirek się rozsypywał na podłogę i musiałam sprzątać. teraz szczury są w klatce która zrobiliśmy z moim chłopakiem z części starych półek i nie ma jak w prosty sposób dawać hamaka więc mają szmatki na jednej z półek, mają też gałąż którą przyciskam szmatkę tak żeby jej nie zrzuciły i śpią na szmatce obok gałęzi i jest wszystko super. z hamakiem mnóstwo roboty niestety jak sie ma takie sikacze jak ja 

-
[Akcesoria] - Hamak
Ja mojemu zrobiłam hamak, żeby nie leżał w posikanych trocinach /zmieniam często a on i tak śpi w obsikanych :| /, i później nie przechodził tym "zapachem", ale niestety nic z tego... Szczurek nawet sie nie zainteresował hamakiem :?
Hmm... nie wiem może wełny nie lubi :khihi: /kawałek szala robionego na drutach/. Albo spróbuje zrobić z innego materiału albo wykombinuje co innego na jego legowisko, bo nie chce żeby leżał w swoich odchodach
Hmm... nie wiem może wełny nie lubi :khihi: /kawałek szala robionego na drutach/. Albo spróbuje zrobić z innego materiału albo wykombinuje co innego na jego legowisko, bo nie chce żeby leżał w swoich odchodach

[Akcesoria] - Hamak
Ja kilka dni temu zrobilam chlopakom hamaczek i Sasza caly czas w nim siedzi :lol: Ale Jingles nie bardzo chce tam wchodzic tylko woli lezec na reczniku na kratkach.
Mały[*] (25.04.05-12.07.06)
Mr Jingles[*] (26.06.05-28.05.07)
[Akcesoria] - Hamak
Co do zawieszania: mam dwa hamaczki i dwa różne sposoby zawieszania.
U dziewczyn do rogów poprzyszywałam pętelki (nie zaciskające się) ze sznurka i za te pętelki hamak jest zaczepiony do takich drucików (nie miałam spinaczy, a druciki też nie są złe
).
Chłopaki mają prawie normalnie, tzn. wycięłam im w rogach hamaka takie dziury o średnicy ok. 1 cm. Potem je obrębiłam od środka (przypływ mocy
) i zawiesiłam na tych drucikach.
Te druciki wyglądają mniej więcej tak (na kropki nie zwracajcie uwagi, one są po to, żeby ten mój rysunek drucika był w jednej linii):
..ll
..x
..ll
./ \
[__]
Ta pętelka na dole to jest ta część, która mocuje hamaczek do pręta klatki, a to wyżej, to są skręcone końce.
U dziewczyn do rogów poprzyszywałam pętelki (nie zaciskające się) ze sznurka i za te pętelki hamak jest zaczepiony do takich drucików (nie miałam spinaczy, a druciki też nie są złe

Chłopaki mają prawie normalnie, tzn. wycięłam im w rogach hamaka takie dziury o średnicy ok. 1 cm. Potem je obrębiłam od środka (przypływ mocy

Te druciki wyglądają mniej więcej tak (na kropki nie zwracajcie uwagi, one są po to, żeby ten mój rysunek drucika był w jednej linii):
..ll
..x
..ll
./ \
[__]
Ta pętelka na dole to jest ta część, która mocuje hamaczek do pręta klatki, a to wyżej, to są skręcone końce.
Szczury są okropne. Uciekają, włażą w miejsca, z których nie można ich wydostać, gryzą swojego właściciela i jego rzeczy, grzebią w doniczkach i wspinają się na rośliny w nich rosnące, załatwiają się gdzie popadnie, urządzają sobie spiżarnię w moim łóżku i w ogóle są paskudne. Ale mimo wszystko mam już osiem i chcę dziewiątego
(szczerość wobec siebie ponad wszystko. GMR jest nieuleczalne i trzeba to wreszcie przyjąć do wiadomości
).

[Akcesoria] - Hamak
Wrr...Jingles pogryzl swoj hamaczek :zlosc:
Mały[*] (25.04.05-12.07.06)
-
[Akcesoria] - Hamak
zrobiłam inny hamak, zawiesiłam nawet niżej /bo może sie boi wysokości
/ ale nic z tego... Dalej leży na trotach :? tyle, że pod hamakiem...
Ma kto jakiś sposób, żeby go przyzwyczaić do leżenia w innym miejscu, niż własne odchody? :drap:

Ma kto jakiś sposób, żeby go przyzwyczaić do leżenia w innym miejscu, niż własne odchody? :drap:
[Akcesoria] - Hamak
Ja osobiście zawsze przystosowywuję się do tego, co chce mój szczur :roll:
Hamak wieszam/kładę posłanie w tym miejscu/nad tym miejscem, gdzie sam najczęściej się kładzie.
Może spróbuj włożyć trochę smakołyków do hamaka? Żeby się przekonał, że można na nim całkiem wygodnie posiedzieć
A jeśli to nie wyjdzie, może na kilka dni utrudnij mu dostęp do ulubionego miejsca? (np.powieś mu w tym miejscu kolbę czy poidło, przyczep jakąś gałązkę) I wtedy do hamaczka wsadź coś smakowitego. A nuż mu się spodoba?
Prawda jest taka, że szczura nie zmusisz żeby leżał tam, gdzie Tobie odpowiada :-( Możesz go jedynie zachęcić :hihi:
Hamak wieszam/kładę posłanie w tym miejscu/nad tym miejscem, gdzie sam najczęściej się kładzie.
Może spróbuj włożyć trochę smakołyków do hamaka? Żeby się przekonał, że można na nim całkiem wygodnie posiedzieć

A jeśli to nie wyjdzie, może na kilka dni utrudnij mu dostęp do ulubionego miejsca? (np.powieś mu w tym miejscu kolbę czy poidło, przyczep jakąś gałązkę) I wtedy do hamaczka wsadź coś smakowitego. A nuż mu się spodoba?
Prawda jest taka, że szczura nie zmusisz żeby leżał tam, gdzie Tobie odpowiada :-( Możesz go jedynie zachęcić :hihi:
Nie ma mnie i raczej nie będzie.
Kontakt proszę przez PW - tak będzie najszybciej.
Kontakt proszę przez PW - tak będzie najszybciej.
-
[Akcesoria] - Hamak
heh no próbowałam w tym miejscu dać jakąś szmatke czy papierowy ręcznik, ale wykopał go stamtąd
jak dałam do hamaku smakołyk, to po prostu wziął go i poszedł na stałe miejsce /czyli pod niego/
no cóż jak uparciuch chce leżeć na twardej kuwecie, wśród swoich odchodów, to niech lezy...
/póki czegoś jeszcze nie wymyśle :hihi: /

[Akcesoria] - Hamak
Zrobiłam ostatnio nawet dwa hamaczki i nawet po nich czasem przejdzie. Nichym Cud nad Wisłą :hihi:
Czy ja zawsze muszę sobie tłumaczyć o zachowanie mojego rodzeństwa jako niepełnosprawność??